elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dalgıç Pompa Sektörü ve Teknolojiden Beklentileri

Suyun önemi dalgıç pompa sektörünün önemini her zaman ön planda tutmuştur ve suyun insanlara ulaşana kadar ki her aşamasında sektör dahilinde görevler üstlenen dalgıç pompa sektörü ve teknolojiden beklentilerini sizler için araştırdık.



A- A+
03.03.2015 tarihli yazı 12051 kez okunmuştur.

Dalgıç Pompa ve Dalgıç Pompa Sektörü

Azalan su kaynakları ile suyun hayatımızdaki önemi daha da artmaktadır. Bilindiği üzere su, dalgıç pompalarla yeryüzüne çıkartılıyor. Bu anlamda çekilen suyun miktarından, hangi kuyuda hangi motorun kullanılacağına kadar tüm detayları ile artık sektörleşmiş bir yapı mevcuttur. Türkiye'de son 50 senedir daha da aktifleşen dalgıç pompacıların sayısı ise gün geçtikçe artıyor. Temiz su dalgıç pompa, kirli su dalgıç pompa, elektromanyetik dalgıç pompa gibi çeşitleri bulunan dalgıç pompalar;  su temini, sulama sistemleri, yağmurlama sistemleri, yeraltı su seviye kontrolü, basınçlandırma ayarı ve ayrıca fıskiyeler için kullanılırlar.
 
 


 

Sadece sıvı içerisinde aktif halde bulunan ve bu sebeple herhangi bir gürültü ve titreşime sebep olmayan dalgıç pompaların sektörüde hem satış hem de montaj kısmı ile de maddiyatı kötü bir durumda değil. Örneğin; hemen hemen her bina da yedek su deposu, her otelde havuz ve her serada  kullanıldığını varsaysak bu durumu doğrular nitelikte. Elektrik panosu, kumanda panosu gibi sistemlerle de işler hale gelen dagıç pompanın, hem kullanıcılarının hem pazarlamacıların da teknolojiden beklentileri hem tasarruf hem de verimlilik anlamında mevcut durumda.

 

Dalgıç Pompa Sektörünün Beklentileri



►Dalgıç Pompayı İkincil Kişiler Olmadan Kontrol Edebilmek
 
 
Kullanıcılar kuyudaki suyun durumuna göre, herhangi bir tehlike durumuna göre ya da kendi istekleri doğrultusunda elektronik cihazlarla (uzaktan ya da tuşlu) dalgıç pompalarını kontrol etmek istiyorlar.
 
 
Kuyudan çekilecek suyun debisi aynı motor üzerinden sürekli manuel olarak ayarlamak yine bu kullanıcıların en büyük kontrol isteklerindendir. Ya da sürekli dalgıç motorlarının başında beklemek yerine onları saat bazlı programlayarak istenilen saatte kapanmalarının oldukça zamandan tasarruflu olduğunun düşüncesindeler.


►Dalgıç Pompa Motorlarının Sürekli Yanmasının Engellenmesi
 
 
Dalgıç pompalar sürekli yer altında su bulamamaktan, yıldız üçgenle çalıştırılmaktan, sıcaklığının aşırı artmalarından, şebeke bozukluğundan, su altında beklenmedik durumlarda yanarlar. Yanan bu dalgıç pompalar birde yerin olduka altındaysa onu çıkarabilmek için ekstra iş gücü ve ekstra maliyet ise yine dalgıç pompa kullanıcılarının istemedikleri arasındadır.



 
Yine şebeke bazlı yön değiştirme ya da faz kayıplarından kaynaklanan motor yanma ve darbeleri kullanıcıların motorlarını sürekli yakmakta ve kullanıcılar bu durumdan oldukça memnuniyetsiz olmaktalar.


► Dalgıç Pompa Panolarının Karmaşık ve Pahalı Olmamasının Sağlanılması
 
 
Dalgıç pompalar için kurulan yıldız üçgen panoları karmaşık yapıları ile kullanıcılarının memnuniyetsiz oldukları bir diğer durumdur. Hem kullanıcıyı hem de montaj ve tamirini yapan kişileri yoran bu panoların, daha sade ve basit olması istenmektedir. Bunun içinde piyasada daha yeni yeni cihazlar mevcut. Ayrıca gelgelelim pano ekipmanlarının da fiyatları oldukça pahalı. Yanan ya da çalışmayan herhangi bir parçanın değişmesi için hem malzeme parası hem de işçilik parası ödemekteler ki bu durum tasarruf açısından hiç sıcak karşılanmayan bir durum.
 



► İlginizi Çekebilir:Güneş Enerjili Sulama Sistemleri

 

►Kablo Kullanımının Azaltılması

 
Kullanılan kablo miktarı genelde dalgıç pompacılarca kuyu derinliğinin 5 metre daha fazlası olarak hesaplanır. Elektrotlar, sıcaklık korumaları dışında sadece şebeke ve motor bazlı kablolar yıldız üçgende 6 adettir ve bu bahssettiklerimiz kalın kablolar yani daha da maliyetlidir. Örneğin sadece 10 metrelik bir kuyudan su çekmek için kurulan yıldız üçgen sisteminin harcadığı kabloların fiyatı 250 TL civarındadır. Hal böyle olunca kullanılar da fiyat anlamında bu durumdan çok rahatsızlar. Teknolojiden fazla kablo kullanımına bir çözüm istemekteler.

 


 

►Motor Korumada Kullanılan Sürücülerin Az İşlevine Rağmen Çok Maliyetli Olmasının Önlenmesi
 
 
Piyasada belli birkaç sürücü markası var. Bu markaların sürücüleri ise 3.000 lira ve daha üstlerindedir .Bu pahalılıklarına rağmen motor üzerindeki işlevlerinin azlığından şikayetçi kullanıcılar, sürücülerin korumalarını %100 sağladıklarını da düşünmemekteler. Panonun sağladıklarını ve kullanımlarında kolaylık yaratacak diğer istediklerini bir cihazda bulmak isteyen kullanıcılar bu sayede verimlilik ve iş kapasitelerinin artacaklarını düşünmekteler.

Çağrı YİĞİT


Kaynak:
 
►World Pumps


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar