elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Baskı Yapan Kalem |
Renegade

Yazıcılar ve tarayıcılarla başlayan 3D çılgınlığı, kalem sektörüne de sıçradı. Plastik atıkları kullanarak baskı yapabilen Renegade isimli çevre dostu 3D kalemin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
15.07.2016 tarihli yazı 7961 kez okunmuştur.
3D yazıcılar, 3 boyutlu baskıyı olanaklı kılsa da bu baskının bilgisayar destekli çizimle yapılması ‘yetenek’ olgusunun önüne geçebiliyor. Bu nedenle kalemler ile 3 boyutlu baskı yapabilmek için çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Kickstarter üzerinden destekçi toplayan Renegade kalem ise 3 boyutlu baskı yapabilmesinin yanı sıra bu baskıyı plastik atıkları kullanarak yapabilmesiyle dikkat çekiyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Renkleri Kopyalayabilen Kalem | Scribble

Kalemin iç yapısında vida besleyici hattı, ısıtma sistemi ve sağlam-güçlü bir ekstruder mevcut. Ekstruder, içerisine giren maddenin sıcaklıkla eritilmesini sağlıyor. Öncelikle döner vida plastiğin ilerlemesini sağlarken, ekstruder ve ısıtma sistemide gelen plastiğin erimesini sağlıyor. Hayal gücünüze göre yaptığınız çizimde, erimiş haldeki plastik dışarıda hızlıca soğuyor. Kalem haznesindeki plastik eridikçe döner vida yeni plastik göndermeye devam ediyor. Plastiğin erimesi için sıcaklık ayarlaması tek bir denetleyici ile 50-320 santigrat derece aralığında ayarlanabiliyor.
 


►İlginizi Çekebilir: 3D Baskıda Alternatif Filamentler

Renegade pahalı filamentler yerine, pet şişelerden kesilen 5-7 mm’lik şeritleri ve ya 0.14 - 0.35 mm kalınlığındaki plastik dosyaları kullanabiliyor. Güçlü ve dayanaklı alüminyum yapısı ile dayanıkla sürücü ve elektrik sistemi sayesinde Renegade, tüm malzemeler için geniş bir yelpazede çalışma imkanı sağlıyor. Proje üzerinde çalışan ekip sadece kalemi yapmakla kalmamış, kalemin filament olarak kullandığı plastiği şerit halinde kesebilecek bir mekanizma da geliştirmiş. ChupaCut isimli silindirik mekanizma, üzerinde bulunan bıçak şişe gibi plastik malzemeleri manuel olarak güvenli bir şekilde şerit halinde getiriyor ve kalem için kullanıma sunuyor.
 


Renegade kalem 75£, ChupaCut ise 15£ satış fiyatıyla sunuluyor. Siparişleri alınmaya devam eden kalemin Ocak 2017’de teslim edilmesi hedefleniyor.


Kaynak:


Gizmag
Kickstarter

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.