elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2010 Dünya Rüzgar Enerjisi Ödülü IRENA'ya

2010 Dünya Rüzgar Enerjisi Ödülü, İstanbul'da düzenlenen 9. Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı'nda IRENA (Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı)'ya verildi.



A- A+
21.06.2010 tarihli yazı 3979 kez okunmuştur.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirilen 9. Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı'nda, IRENA (Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı) 'ya, 2010 Dünya Rüzgar Enerjisi Ödülü verildi.



Ödül, Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği (WWEA) tarafından, tüm kurucu üyeler adına IRENA Genel Müdürü Helene Pelosse'ye takdim edildi. Ödülü alırken yaptığı konuşmada Pelosse: " Bu ödülü IRENA adına almak büyük bir onur ve ben bu ödülü, bugünlere gelmek için çalışan tüm kurucu üyeler adına alıyorum. Katkıları için her bir temsilcimize teker teker teşekkür ediyorum." dedi.





Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı ve aynı zamanda da Hindistan Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Anil Kane de yaptığı açıklamada; " Dünya genelinde yenilenebilir enerjide mükemmel bir artış var. IRENA, yenilenebilir enerjinin küresel sesi olacak." dedi.





Dünya Rüzgar Enerjisi Ödülü'nün bu kuruma verilmesi, IRENA'nın kuruluşunun dünya genelinde yenilenebilir enerji lehine alınmış en önemli karar olduğunu göstermesi bakımından önem taşıyor.





WWEA'nın yaptığı açıklamada; "IRENA'nın kuruluşu, yenilenebilir enerjinin günümüzde oynadığı ve gelecekte enerji ihtiyacının sağlanmasında oynayacağı kritik role dikkat çekerek, dünya hükümetlerine güçlü bir mesaj gönderiyor." denildi.





Halen 145 üyesi bulunan ve 25 ülke tarafından onaylanan IRENA, 2008 yılında İspanya, Almanya ve Danimarka hükümetleri tarafından kuruldu.











Dünya Rüzgar Enerjisi Ödülü



Dünya Rüzgar Enerjisi Ödülü, her yıl rüzgar enerjisi kullanımını dünya genelinde artırmaya yönelik üstün gayret göstererek çalışmalar yürüten kuruluşlara ve kişilere veriliyor.





Kaynak: Renewable Energy Focus/Irena.org


Çeviri: Emre GÜRBÜZ



İlgili diğer haber: Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyeli çok yüksek


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.