elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İTÜ Temiz Enerji Günleri '14

Günümüzdeki enerji kavramı yenilebilir enerji kavramına hızla dönüşüyor. Çünkü enerjiyi elde ederken temiz enerji olması kavramı ön plana çıkıyor. Bu bilinci vermek adına İstanbul Teknik Üniversitesi 28-29 Nisan tarihlerinde Temiz Enerji Günleri etkinliği düzenleyecek.



A- A+
23.03.2014 tarihli yazı 10453 kez okunmuştur.

Enerjiye olan talebin gün geçtikçe arttığı şimdilerde yöneldiğimiz en önemli kaynak yenilenebilir enerji olmuştur. Yenilebilir enerjiye olan bu talebin ve bilincin artmasında ise bilinçlendirme faaliyetlerinin etkisi büyük. Çoğu zaman doğru bilinen yanlışların da olduğu bu sektörde sık sık yapılan konferanslarda üniversite öğrencilerinin yetiştirilmesi payı oldukça büyüktür. Bu sebeple İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü bu bilincin daha öğrenciyken oluşması için kolları sıvadı ve "Temiz Enerji Günleri" etkinliğini her yıl gerçekleştirmeyi bir görev edindi.
 

Basın Yayın Sponsoru


 


İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Temiz Enerji Günleri” etkinliği için geri sayım başladı.

Her geçen gün büyüyen ve önemi artan enerji sektöründeki gelişmelerin, yeniliklerin ve yatırımların değerlendirileceği etkinlik 28-29 Nisan tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir.
 


 


 İlginizi Çekebilir : Biomed Days | IEEE EMBS Türkiye Chapter

 

Sektördeki öncü firmalardan CEO’ların da katılacağı etkinlikte rüzgâr, güneş, jeotermal gibi enerji kaynaklarının yanı sıra enerji verimliliği, akıllı şebekeler, elektrikli araçlar konuları hakkında da sunumlar yapılacaktır. Her panelin birbirinden değerli olduğu; öğrencileri, akademisyenleri ve sektörün farklı dallarından kişileri bir araya getiren etkinliğimiz herkese açık ve ücretsizdir. Etkinlik sonunda katılım belgesi verilecektir.


Etkinlik hakkında detaylı bilgi ve başvuru için: http://temizenerjigunleri.wordpress.com/   

 

İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü Hakkında


İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü 20 yılı aşkın geçmişiyle İTÜ’nün köklü öğrenci kulüplerinden biridir. Kuruluş amacı; günümüzde pratik bilgiden yoksun olarak mezun olan mühendisler yerine, gerek teorikgerekse pratik açıdan iyi yetişmiş lider İTÜ’lü mühendisler yetiştirilmesine katkıda bulunan öncü bir kulüp olmak; Elektrik Mühendisliği öğrencilerinin birbiriyle kolayca tanışıp kaynaşacağı, yeni öğrencilerin üst sınıflarla etkin bir şekilde irtibata geçip yardım alabileceği bir ortam oluşturmak ve üyelere mühendislik hayatına atılım öncesi pratik, teknik ve sosyal açıdan katkıda bulunarak, mezun olduğunda iş hayatına uyum sağlayabilecek Elektrik Mühendisleri yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda kulüp bünyesinde eğitimler, teknik geziler, seminerler ve sosyal aktiviteler düzenlenmektedir.

 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.