elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M KABLO Üniversitelere Fabrikasını Açmaya Devam Ediyor

Marmara Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Zirvesi Ana Sponsoru 2M Kablo, Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü öğrencilerini 26 Nisan Salı günü saat 11:00’da fabrikasında ağırladı.



A- A+
28.04.2016 tarihli yazı 7671 kez okunmuştur.
İlk kez düzenlenen ve ileriki yıllarda bir gelenek olarak sürdürülmesi hedeflenen Kariyer ve Gelişim Zirvesi sonrasında 2M Kablo, Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü öğrencilerini fabrikasında ağırladı. Öğrencilerin üniversitede edindiği teorik bilgileri, fabrika ortamındaki kablo süreçlerini görerek pratik hale getirmeyi amaçlayan fabrika gezisine, 2M Kablo'dan Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı, İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu, Kalite Müdürü Özcan Demir ve Laboratuvar Sorumlusu Mustafa Bilge de katıldı.

Fabrika gezisi Emrah Kebabcı’nın fabrika gezi süreci hakkında öğrencileri bilgilendirmesi ile başladı. Fabrika tanıtım filmi ve firma tanıtım sunumu ile öğrencilere 2M Kablo’nun tarihi ve fabrikasını kısaca anlatma fırsatı bulan Emrah Kebabcı, 2M Kablo hakkında öğrencilere detaylı bilgi verdi. 2M Kablo fabrikasının, 1993 yılından bu yana yüksek üretim gücüne sahip mükemmel üretim yapan bir fabrika olduğunu belirtti ve son teknolojiye sahip fabrikanın kablo dünyasında örnek gösterilen bir referans noktası olduğunu vurguladı.


 

Sunum öğrencilerin etkin katılımı ve soruları ile devam etti. Öğrenciler ile kariyer süreçleri kapsamında hangi sektörlerde ve pozisyonlarda çalışabilecekleri üzerinde beyin fırtınası yapan Emrah Kebabcı, 2M Kablo’nun endüstri, inşaat, enerji, madencilik, jeotermal, ulaştırma (gemi & yat, demiryolları, karayolu tünelleri, havacılık), petro-kimya vb. gibi sektörlere yönelik olarak kablolar ürettiğine değindi ve öğrencilerin iyi bir kariyere sahip olmaları için sürekli öğrenme arzusuna sahip olmalarının ve kendilerini geliştirmelerinin önemini vurguladı. Bu sayede öğrencilerin bu sektörlerde karşılarına çıkabilecek iş fırsatlarını rahatlıkla değerlendirebileceklerinin altını çizdi.



Fabrika gezisi, 2M Kablo Kalite Müdürü Özcan Demir ve Laboratuvar Sorumlusu Mustafa Bilge’nin öğrencileri üretim alanında karşılaması ile devam etti. Öğrenciler Mustafa Bilge eşliğinde laboratuvar ve test alanlarını görme fırsatı bulurken, Özcan Demir ile ham madde depo alanı, izole, büküm, zırhlama, kılıf, fizik - kimya - yangın laboratuvarları ve atık yönetim sistemi alanlarını görme fırsatı buldu.

Koaksiyel kablolar, kontrol ve kumanda kabloları, enstrümantasyon kabloları, bilgi iletişim kabloları, BUS kablolar, Dahili Telefon ve Yangın Alarm Kabloları, Enerji ve Tesisat Kabloları, Gemi Yat kabloları, Yangına dayanıklı kablolar, Ses ve Görüntü Kablo üretimi gerçekleştirilen 2M Kablo fabrikasının, kablo sektörünün ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik olarak sürekli çalıştığını ve kendisini yenilediğini belirten Özcan Demir, öğrencilerin fabrikaları görmesinin ve staj ile bilgilerinin pekiştirmesinin sektör için olan önemine değindi.



Kablo üretim sürecini yakından görme fırsatına sahip olan öğrenciler, üretim hatlarından oldukça etkilendi ve 2M Kablo fabrikasının düzenliliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Fabrika ziyareti sonrasında Kalite Müdürü Özcan Demir, Laboratuvar Sorumlusu Mustafa Bilge öğrencilerin projelerini detaylıca incelemeyi ve Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü öğrencilerine projeler ve tez aşamaları için öneri konusunda yardım edeceğini belirtti.



Yoğun katılıma sahne olan fabrika gezisi sonrası öğle yemeğine geçildi. Öğle yemeğinden sonra staj başvuru formu ve son teknolojinin kullanıldığı 2M Kablo fabrikasına dair gezi formlarını ilgiyle dolduran öğrenciler, Silivri fabrikada özellikle Üretim, Kalite ve Ar-ge departmanlarında ve İstanbul Perpa’da bulunan Satış ofisinde Pazarlama, Yurtiçi ve Yurtdışı satış departmanlarında staj yapmak istediklerini belirttiler.

Fabrika gezisi toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Üniversitelerin tecrübe ve sektörel bilgi eksikliğini karşılayamaması sebebiyle öğrencilerdeki bu eksikliği karşılamaya yönelik olarak düzenlenen 2M Kablo fabrika ziyareti, üniversite ve iş dünyasını da bir araya getirmeyi sağlamış oldu.


Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü Hakkında:


Misyonu:
Mühendislik için gerekli bilgi ve beceriyi öğrencilerine yüksek kalitede sağlayarak; onları, dünyada ve ülkemizde, hem uygulama hem de araştırma alanında başarıyla rekabet edebilecek düzeye ulaştırmaktır.

Vizyonu:
Elektrik ve elektronik mühendisliği alanında ülkemizin ve insanlığın ihtiyaç duyduğu gerekli tüm bilgi, beceri ve teknolojileri kavramak, geliştirmek, üretmek ve yaymaktır.

Amacı:

• Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında sağlam bilgi düzeyi kazanmış ve profesyonel eğitim almış,modern mühendislik uygulamaları için gerekli teknikleri, donanım ve modern iletişim araçlarını etkin şekilde kullanabilen,
• Ulusal-Uluslararası düzeyde uygulamalı alanlarda çalışma ve araştırma yapabilecek,
• yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek alanındaki hızlı gelişmeleri takip edebilen, uygulayan, geliştiren, ve bunlara katkıda bulunabilen,
• yaratıcı ve analitik düşünebilme yeteneğini kazanmış,
• ileri seviyede çözümleme ve tasarım yeteneklerine sahip,
• bireysel sorumluluk alabilen ve takım çalışmasına yatkın,
• çok disiplinli konularda çalışma yapabilen,
• yüksek meslek etiğine ve sorumluluk duygusuna sahip,
• erdemli, çalışkan, mesleki bilgilerini insanlık ve toplum yararına kullanan,
• evrensel değerlere önem veren, çevre bilinci olan,
• etkin yazılı ve sözlü iletişim kurabilen,
• liderlik vasıflarına sahip

elektrik ve elektronik mühendisi ve bilim adamı adayı öğrenciler yetiştirmek; öğrencilerin sosyal hayat, iş dünyası, endüstri ve insan olgusunun mühendisliğin bütünleyici unsurları olduğunun bilincini vermek; ve teknolojik gelişmeye katkıda bulunacak araştırma etkinlikleri gerçekleştirmektir.

Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.