elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

VLT® E – Gelişmiş Soğutma Teknolojisi Sayesinde Daha Küçük Boyutlu Frekans Konvertörleri |
Danfoss

VLT® yeni E kasa tipi sayesinde frekans konvertörlerinin montajı, devreye alınması ve servis yapılması daha kolay olacaktır. Kompakt yapısıyla kablolama için daha fazla yer, terminallere daha kolay erişim ve daha az parça sunan E Kasa Tipi ile frekans konvertörleri VLT® E ile montaj alanı gereksinimini azaltırken sistem verimini artırmaktadır. Detaylar yazımızın devamında...



A- A+
23.06.2017 tarihli yazı 10616 kez okunmuştur.

Kompakt Boyut ve Yenilikçi Soğutma Teknolojisi

Yeni VLT®   frekans konvertörü muhafazası E kasa tipi ile aynı kasa boyutunda daha fazla güç elde edebilirsiniz. Bu ebat, frekans konvertörünün fiziksel boyutları için mümkün olan en yüksek güç çıktısını sağlamaktadır ve önceki nesil ürüne kıyasla % 73'e kadar boyut azalması sunmaktadır.
 

 

Yüksek Güç Yoğunluğu


Yüksek güç yoğunluğu milimetre kabin genişliği başına düşen yüksek amper demektir. Kompakt boyutlar için çok fazla akım elde edilmektedir. Aslında bu frekans konvertörleri ile, milimetre genişlik başına en yüksek akım elde edilmektedir. Bu da odanın boyutunu önemli ölçüde azaltabileceğiniz anlamına gelir. Düşük ısı yükü ve oda boyutunun küçültülmesi, klima yükünü çarpıcı bir biçimde azaltır. E kasa tipi boyutu, ilk yatırım ve işletme maliyetleri açısından düşünüldüğünde, az maliyetli daha küçük bir klima sistemi kurulmasına olanak sağlar. Frekans Konvertörünün, yüksek güç yoğunluğuna ulaşmasının en büyük sırrı soğutma teknolojisidir.

 

 


En İleri Isı Borusu Teknolojisi

E kasa tipi yeni VLT® frekans konvertörü muhafazası ısı transferini optimize etmek için ısı boruları ile doldurulur. Her bir ısı borusu kapalı bir kaptır ve haddelenmiş alüminyuma göre 100 kat daha iyi ısı iletmektedir. Borular pasif bir çalışma sıvısı ile doldurulmakta ve daha sonra tamamen kapatılmaktadır. Isı giderimi, çalışan akışkanın buharlaşması ve yoğunlaşmasıyla gerçekleşir. Bu teknoloji aslında havacılık ve dizüstü bilgisayar üretimi gibi diğer endüstrilerde soğutma konsepti olarak iyi bilinmektedir.

Danfoss Drive'da geliştiriciler, teknolojiyi uzun yıllar boyunca son derece etkili bir ısı yönetimi olarak kanıtlamış frekans konvertörlerine adapte etmiştir. Teknoloji artık son derece sağlam ve etkilidir. Bu, müşteriler için bakım gerektirmeyen bir soğutma sistemi ile sağlam ve güvenilir bir frekans konvertörü anlamına gelmektedir. Sistem, hava soğutmalı bir tahrik ve ısı boruları kapalı devre çalışmaktadır.
 

Arka Kanal Soğutması



Eşsiz tasarımlı arka kanal, soğutma havasını elektronik alanından geçen asgari hava ile ısı emici üzerine iletir. Bu, ısı kayıplarının doğrudan muhafaza ve oda dışına aktarılmasını sağlar. Sıcaklık artışını ve elektronik bileşenlerin kontaminasyonunu önemli ölçüde azaltarak güvenilirliği artırıp frekans konvertörünün ömrünü uzatır. Zorlu ortamlarda bile hassas iç parçalar IP54 / UL Tip 12 conta ile korunmaktadır. Bu conta arka kanalı soğutma kanalı ile VLT® tahrik ünitesinin elektronik alanını birbirinden ayırmaktadır. Odanın dışından gelen hava,frekans konvertörünün altındaki havalandırma deliğine çekilir ve ısı alıcıdan ısıyı emen tepeye kadar yükselir. Son olarak frekans konvertörünün üst kısmındaki bir havalandırma deliğinden dışarı atılır.
 

Maksimum IGBT Kullanımı

Yeni VLT® frekans konvertörü muhafazası ebadı E, 45°C'de % 100 yük için tasarlanmıştır. Soğutmada kullanılan ileri teknoloji verimli bir ısı yönetim mekanizması oluşturmuştur. Etkili ısı yönetiminin sonucunda da IGBT'lerin maksimum kullanımına olanak sağlanmıştır ve verimli sonuçlar elde edilmiştir.


Yüksek Enerji Verimliliği



Yüksek verimlilik işletme maliyetlerini düşürmektedir. Aynı zamanda arka kanal soğutmasına bir dizi başka tasarım özelliğinin eşlik etmesi de tüm güç aralığında frekans konvertörüne tam yükte net % 98 enerji verimliliği sağlar. Bu tasarım özellikleri, değişken devirli soğutma fanları, düşük kayıp PWM (darbe genişlik modülasyonu) anahtarlama ve düşük kayıp DC bağlantı reaktörleri yanı sıra azaltılmış bara uzunluklarını içerir.


Daha fazlasını öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak:

Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar