elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens E-House ile Zaman ve Maliyet Tasarrufu Sağlıyor

Siemens E-House montajı yapılmış prefabrik, modüler bir elektriksel ve enstrüman muhafazasıdır. E-House'un ilk satışına 2010 yılında başlandı ve o günden bugüne Siemens E-House Türkiye'de ve yurt dışında sayısız projede kullanıldı. Ayrıntılar haberimizde...



A- A+
27.06.2014 tarihli yazı 14785 kez okunmuştur.
Petrokimya tesisi, petrol sahası, dağıtım şebekesi ve santral projeleri gibi zorlu sahalarda yürütülen bu projelerde devreye alma işlemleri ve enerjilendirme çalışmaları yapıldı.

Siemens E-House kapsamında petro-kimya, enerji dağıtım ve rafineri alanlarında birçok büyük firmaya ürün sağladı ve enerjilendirme tamamlanana kadar saha içinde destek verdi.
E-House son kullanıcıya sağlam bir yapının yanı sıra mühendisliği yapılmış alçak ve orta gerilim panoları, UPS, DCS, kontrol panoları, dahili kablaj ve diğer bütün yardımcı ekipmanı, montajı yapılmış ve test edilmiş bir ürün halinde sunuyor.

Modüler tasarım esnekliğinin yanı sıra saha ve mühendislik maliyetlerini de düşüren E-House, donanımlara süreklilik ve bakım kolaylığı sağlıyor.

 İlginizi Çekebilir : Siemens Endüstri Sektörü | Endüstri 4.0
 
E-House’lar uzun yıllar boyunca petrokimya endüstrilerinin elektrik donanımlarını yerleştirmek üzere kullanıldı. Günümüzde ise pek çok altyapı ve endüstriyel müşterileri de kendi ekipmanları için E-House kullanıyor.

Tipik bir E-House kapsamında orta gerilim panoları, alçak gerilim panoları, motor kontrol merkezleri, alçak ve orta gerilim röle panoları, RTU’lar, kontrol panoları, DCS sistemleri, UPS ve SCADA gibi ekipmanlar bulunabiliyor. E-House’lar ayrıca yüksek gerilim şalt ürünlerinin kontrol ve kumanda ekipmanlarını barındırmak için de kullanılabiliyor.
E-House’ların en önemli avantajları arasında minimum montaj ve devreye alma zamanı ile düşük maliyet bulunuyor. Kontrol ve kumanda sisteminin oluşturulması ve test edilmesi, orta ve alçak gerilim panolarının montajı, aydınlatma ve aydınlatma panosunun montajı, klimanın montajı ve akü grubunun montajı ve testleri gibi bütün montaj ve test işlemleri fabrikada yapılıyor.

Ancak geleneksel binalarda müşteri bütün saha montajı, kumanda sisteminin kurulması ve test edilmesi gibi konuları koordine etmek zorunda.

 İlginizi Çekebilir: Öğrenen Makinalar
 
E-House uygulamaları genellikle beton köşk veya harici tip pano uygulamaları gibi açık hava çözümleri ile karşılaştırılıyor. Uygulama verimliliği değerlendirmesi ise ilk kurulum ve toplam ömür maliyetleri ile yapılıyor.
Siemens E-House teklif aşamasında müşteriye sunulan 3D çizimler ve detaylı teknik dokümantasyon ile öne çıkıyor. Teklif aşamasında üst düzeyde verilen kesintisiz destek, sipariş aşamasında Siemens’in proje yönetim anlayışı ile buluşarak müşteri memnuniyetini merkeze alan Siemens E-House konseptini ortaya çıkarıyor.
 

Siemens E-House avantajları

► Kilitli panel tasarımı, iç ve dış ek yerlerinde özel büküm teknolojisi ile suya karşı dayanıklı,

► Hava şartlarına dirençli,

► Duvar sistemi montajı sonrasında bütün ek yerleri endüstriyel tip silikon ile mühürleniyor,

► Çatı yalıtım macunu bütün duvar-çatı ve çatı-saçak ek yerlerinde kullanılıyor,

► Tüm çatı panelleri silikon ile mühürleniyor.

E-House çözümü, sahada inşa edilen beton yapılara kıyasla daha çok tercih ediliyor. Aşağıdaki tablo, E-House ile geleneksel beton yapıyı karşılaştırıyor:

Kaynak:


► Kenan Doğan / Elektrik Mühendisi – Satış ve Pazarlama Uzmanı
Cumali ÖZEL Cumali ÖZEL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır