elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, Veri Merkezi Altyapı Yönetimi’nde yine Lider

Uluslararası araştırma ve analiz şirketi International Data Corporation (IDC), dünya çapında gerçekleştirdiği araştırma ve analiz sonucunda Schneider Electric’i, Veri Merkezleri için StruxureWare™ çözümü ile “2015 Yılı Veri Merkezi Altyapı Yönetimi Lideri” olarak belirledi.



A- A+
11.12.2015 tarihli yazı 6383 kez okunmuştur.
International Data Corporation (IDC), daha verimli ve ticari açıdan kritik veri merkezlerini destekleyerek büyüyen Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) pazarının mevcut ortamını ve kapsamını ayrıntılarıyla ele alan ve rekabette geniş yelpazedeki çözümlerin de kıyaslandığı “Veri Merkezi Altyapı Yönetimi 2015” araştırması sonuçlarını açıkladı.

Araştırma sonuçları doğrultusunda IDC, Schneider Electric’i bir kez daha, en üst kategoride lider olarak ilan etti. Satıcı anketleri, görüşmeleri ve halka açık olarak kullanıcılardan elde edilen bilgi ve geri bildirimler temel alınarak gerçekleştirilen kapsamlı IDC MarketScape değerlendirme sürecinde ayrıca, Schneider Electric’in de dahil olduğu her tedarikçi 30 adet beceri ve strateji unsuruyla karşılaştırıldı. Schneider Electric, IDC araştırması ile onaylattığı liderliğini, artan güçlüklerle başa çıkmaları ve şirketlerini ileri taşımaları için müşterilerine sunduğu akıllı ve güvenilir yazılım ve hizmet çözümleri ile daha da pekiştirmeyi hedefliyor.


 

IDC MarketScape raporuna göre, küresel bir enerji yönetimi ve veri merkezleri çözümleri sağlayıcısı olarak Schneider Electric, Veri Merkezleri için StruxureWare DCIM çözümü kapsamında büyük bir kurulu taban oluşturuyor. Ayrıca, Schneider Electric’in veri merkezleri tasarlama, oluşturma ve yönetiminde dünya çapındaki varlığı ve pozisyonu, IT yönetimi alanı kapsamında StruxureWare modüllerini, tesisler ve güç yönetimi fonksiyonlarının genişletilmesi için mantıksal olarak uyumlu hale getiriyor.

Schneider Electric Global Veri Merkezi Yazılımları ve Yönetilen Hizmetler Başkan Yardımcısı Soeren Brogaard Jensen, konu ile ilgili olarak açıklamasında, “Nesnelerin İnterneti ile veri temelli katlanarak büyüme ve veri merkezleri üzerinde giderek dijitalleşen dünya tarafından desteklenen görülmemiş baskı, ticaretin can damarı haline geldi. Gerçek zamanlı ticari operasyonlar tehlikedeyken Veri Merkezi Arayüzü Yönetimi (DCIM), kullanıcılarını, hızlarını korumaları ve gerçek verileri temel alan bilgiye dayalı kararlar almaları için gerekli bilgilerle donatılabilir. Veri Merkezleri için StruxureWare çözümümüzün DCIM için IDC MarketScape'te bir lider olarak kabul edilmesi, kullanıcılara, işlerini yazılım tanımlı veri merkeziyle bağlayan geniş bir veri merkezi analizleri platformu sunma becerimizi gösteriyor.” dedi.




Schneider Electric’in kapsamlı DCIM çözümünü akıllı IT özellikli veri merkezine olanak sağlayan temel becerileri sunan bir çözüm olarak nitelendiren IDC MarketScape ayrıca, bu çözümün yöneticilere verimlilik, performans ve hızı optimum hale getirmek ve veri merkezlerini bir maliyet merkezinden bir ticari araca dönüştürmek için ihtiyaç duydukları veri merkezi takibini bütüncül ve gerçek zamanlı bir şekilde sağladığını belirtiyor. Bu durum, StruxureWare’in kritik tesisler, izleme ve otomasyondaki sıralı becerileri ve IT yönetim işlevleri kadar, bu işlevlerin tesisler boyunca giderek artan dağıtılmış kaynakları kullananlara desteği şekilde görülüyor. Rapor ayrıca rakipler arasında benzer satış modellerini etkileyen Schneider Electric’in modüler “kullandıkça oluştur” yaklaşımını onaylarken, kurumun küresel hizmetlerini ve desteğini “güçlü yön” olarak tanımlıyor.


Schneider Electric'in Veri Merkezleri için StruxureWare çözüm paketi, tasarım ve kurulumdan işletim, değerlendirme ve planlamaya kadar bir veri merkezinin kullanım ömrü boyunca maksimum verim sağlıyor.


Schneider Electric hakkında


Enerji yönetimi ve otomasyon alanında global uzman olan Schneider Electric, 100’den fazla ülkede 170.000 çalışanıyla enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla, en basit anahtar prizden en karmaşık otomasyon sistemlerine kadar çözüm ve yazılım hizmetleri sunan şirket, müşterileri için enerjiyi daha verimli kullanma yöntemleri geliştirmektedir. 2014 yılında 25 milyar Euro tutarında gelir elde eden Schneider Electric, geliştirdiği teknolojilerle endüstrilere yön vermekte, şehirleri akıllı hale dönüştürerek bireylerin ve kurumların hayatına değer katmaktadır. Schneider Electric’te buna ‘Life is on’ denir.


KAYNAK:

Schneider Electric