elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güriş Holding Yatırımlarına Devam Ediyor

Güriş Holding rüzgar enerjisi yatırımlarına devam ediyor. Güriş Holding Afyon ili Sandıklı ilçesinde bir rüzgâr enerji santrali daha kuracak. Kurulacak olan rüzgâr enerji santrali ile ilgili detaylar haberimizin devamında...



A- A+
17.08.2017 tarihli yazı 7983 kez okunmuştur.

GÜRİŞ, 88 MW Afyon-2 RES Lisansını Satın Aldı


Afyon ili Sandıklı ilçesinde kurulacak olan Afyon-2 Rüzgar Enerji Santrali 88 MW kurulu güce sahip olmakla beraber, 255.000.000 kWh/yıl enerji üretimi hedefi konuldu. Bu yeni projeyle birlikte, 110.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacı rüzgar enerjisiyle karşılanacak.

2000’li yıllardan beri rüzgâr enerjisi sektöründe faaliyet gösteren ve yeni yatırımlarıyla sektöre öncülük eden GÜRİŞ HOLDİNG, Afyon-2 RES ile beraber dokuzuncu rüzgar enerjisi santralini devreye almayı planlıyor.
 

Halihazırda rüzgar enerjisinde 477 MW kurulu güce sahip GÜRİŞ HOLDİNG, projenin bitimine müteakip 565 MW kurulu güce ulaşacak.

GÜRİŞ HOLDİNG portföyündeki 8 Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 6 Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) ve 5 Jeotermal Enerji Santrali (JES) ile toplamda 744.4 MW kurulu güç kapasitesine ulaşmış oldu. GÜRİŞ HOLDİNG, Yenilenebilir Enerji Santrallerinin kurulu gücünü 2020 yılına kadar 2.000 MW'a çıkarmayı hedefliyor.

 

GÜRİŞ HOLDİNG Hakkında:


1958 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren Ana Müteahhit olarak çalışan GÜRİŞ İNŞAAT VE MÜHENDİSLİK A.Ş; 1974 yılından beri DSİ ve TEK’e (EÜAŞ) enerji santralleri yapmaktadır. Türkiye’nin en büyük Jeotermal Enerji Santrali’nin (JES) yatırımcısı, yapımcısı ve işletmecisi olarak yerini alan GÜRİŞ, ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak ve yerli kaynaklardan enerji üretmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak:
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır