elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Antibakteriyel Kablo Kanalları I OBO Bettermann

Sağlık kuruluşları için yeni hijyen kurallarına uygun olarak Antibakteriyel yüzey işleme Teknikleri ile Rapid 45 ve Rapid 80 kablo kanalları geliştirildi. Ayrıntılar içeriğin devamında...



A- A+
26.06.2016 tarihli yazı 11655 kez okunmuştur.
Elektrik tesisat malzemeleri sadece elektriği ileten kabloları duvara, tavana monte etmek veya elektrik enerjisini kullanmak istediğimiz yere kabloyu taşımak için kullanılmazlar. Aynı zamanda günlük hayatımızın içinde her zaman gördüğümüz dokunduğumuz ürünlerdir.

Özellikle hastaneler gibi mikrop ve hastalık yapan bakterilerin mevcut bulunduğu yerlerde veya doktor muayenehaneleri, yaşlı bakım evleri gibi insan sağlığına ilişkin gerekli hijyenin muhakkak sağlanması gereken yerlerde kullanılan elektrik kablo kanallarının antibakteriyel özelliklere sahip olması gerekir.
 
Şekil 1: Antibakteriyel OBO Rapid80 plastik kablo kanalı
 
Günümüzde dirençleri giderek artan mikropların yayılmasını engellemek ve hastaları korumanın önemi giderek artmaktadır. Alman Hastane Hijyen Birliği'nin (DGKH) yaptığı bir araştırmaya göre sadece Almanya'da senede 900,000 kişi nosocomial enfeksiyona (hastaneden bulaşan hastalık) yakalanmakta ve en az 30,000 kişi bu enfeksiyonlar sonucu yaşamını kaybetmektedir. Kapı koluna ellemek veya duvara değmek ile bulaşabilen mikroplardan korunmak için patojenlerin hastane içinde yayılımını engellemek ihtiyacı OBO Bettermann'ı bu ürünleri geliştirmeye sevk etmiştir.

Yüz yılı aşan üretim tecrübesi ile OBO Bettermann, elektrik kablo kanallarındaki bakteri ve mikrop miktarını %99'dan fazla azaltan bir üretim tekniği geliştirmiştir. Söz konusu antibakteriyel kablo kanalları plastik, alüminyum ve çelikten imal edilmektedir. Kablo kanalları muayene odaları, tedavi odaları, hasta odaları ve hastanelerin idari bölümlerinde kullanılır. Böylece elektrik enerjisi ihtiyacı olan doktor, hemşire, hasta, hasta bakıcı sorunsuz ve kolayca enerji alabilir ve data hatlarına bağlanabilir.


 


Antibakteriyel Yüzeye Sahip Plastik Kablo Kanalları


Mikrop öldürme özelliği plastik kanalın imalatında başlar. Ham madde içine gümüş cam fosfat adı verilen bir böcek ilacı katılır. Bu ilaç mikropların hücre duvarlarını yok ederek mikropların yaşanmasına izin vermez. Söz konusu ilaç sayesinde MRSA gibi çok zararlı ve dayanıklı mikroplar bile ölür. Bu sayede plastik kablo kanalı hastane, doktor muayehanesi ve yaşlı bakım evlerinden beklenen hijyen standartlarını sağlar.
 
Şekil 2: Hastane hijyen kurallarına göre çelik veya alüminyumdan üretilmiş OBO kablo kanalı
 
OBO'nun antibakteriyel plastik kanalları standart kablo kanallarındaki gibi kullanılır: Kanala priz, anahtar, data bağlantıları sorunsuz bir şekilde monte edilebilir. OBO'nun standart kanal ölçülerinde ve değişik renklerde tüm aksesuarları ile birlikte temin edilebilir. Antibakteriyel özelliklerine ilişkin sayısız ve detaylı testler yapılmıştır.
 

Çelik ve Alüminyum Antibakteriyel Kablo Kanalları


Plastik kablo kanallarının imalatında kullanılan gümüş cam fosfat kullanılmakta iken, çelik ve alüminyum kablo kanallarında özel bir yüzey kaplaması sayesinde antibakteriyel özellik kazanmaktadır. Bu özel kaplama ile yüzeydeki bakteri sayısı % 99 azalmaktadır. Ayrıca OBO Bettermann'ın çelik ve alüminyum kanalları özel imalat tekniği sayesinde uzun yıllar korozyona dayanmaktadırlar.
 

Mikroplara Karşı Koruma Süresi ve Kanalların Temizliği


Rapid45 ve Rapid80 plastik, alüminyum ve çelik kablo kanalları, özel üretim teknikleri ve yüzey işleme tekniği nedeni ile mikropların yayılmasına engel olur. Hasta odaları, hastane ve doktor muayehaneleri gibi mikrop ve bakteri konusunda özel koruma şartları gerektiren yerlerde hijyenin sağlanmasına yardımcı olur.
 
Şekil 3: Soldaki Şekil: Bakteriler korunmasız ve nemli yüzeylerde çok çabuk çoğalırlar. Sağdaki Şekil: Gümüş iyonu ile korunan yüzeylerde bakteri ve mikrop yaşayamaz.
 
Konvansiyonel şekildeki gibi silerek veya çeşitli ilaçlarla yapılan temizlik ile kazanılan Antibakteriyel özellik bir kaç saatte sona erer. Kanallarımız doğru temizlik ürünleri (sadece su) ile temizlendiği sürece Antibakteriyel özelliği 24 saat 7 gün devam ettirirler. 
 


Antibakteriyel malzemeler hastane, yaşlı bakım evlerinde ve doctor muayehanelerinde bakteri ve mikrop çoğalmasına engel olarak gerekli hijyen kurallarına uyulmasını sağlar.




Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar