elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Isıtma ve Soğutma Tesisatında Kullanılan Pompalar |
Yonos MAXO

Apartmanlarda, sitelerde, endüstriyel tesislerde, hastanelerde, okullarda en çok tercih edilen sirkülasyon pompası olan Wilo-Yonos MAXO, frekans konvertörlü olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Isıtma, soğutma ve iklimlendirme sistemleri için yüksek verimli bir yapıya sahip olan Yonos MAXO’yu bu içeriğimizde daha yakından inceleyeceğiz.



A- A+
01.08.2014 tarihli yazı 19284 kez okunmuştur.
Apartmanlarda, sitelerde, endüstriyel tesislerde, hastanelerde, okullarda en çok tercih edilen sirkülasyon pompası olan Wilo-Yonos MAXO, sahip olduğu birçok özelliğin yanı sıra, kolay kullanımı ve ekonomik olması sebebi ile kullanıcının kısa sürede gözdesi olmayı başardı.
 

Yenilikçi ECM teknolojisi sayesinde, pompa verimi otomatik olarak ayarlanıp, hidrolik çalışma durumu sürekli değişiyor. Bu çalışma şekli sayesinde tesisiniz Yonos MAXO ile özellikle ekonomik ve verimli hale geliyor.


Pompa nominal çapı 1" 'dan DN65'e kadar montaj aralıklarına sahip olan Yonos MAXO, geniş akışkan sıcaklık aralıklarında kullanılabilmektedir. ECM motor teknolojisine sahip frekans konvertörlü bu pompanın ıslak rotorlu pompalar için enerji verimlilik endeksi değeri (EEI) 0,23'den küçüktür. Bu değer, özellikle kısmi yüklerde minimum güç çekişi sağlayarak pompanın minimum değerde enerji tüketmesi anlamına gelmektedir. Yonos MAXO, sahip olduğu senkron motor teknolojisi ve çok kuvvetli mıknatıslı rotoru sayesinde önemli derecede enerji verimliliği sağlayabilmektedir.


  Yonos MAXO


Uygulama Alanı:

-20°C ile +110°C arası sıcaklıklar için uyumlu sıhhi, ısıtma, soğutma uygulamalarında kullanılan ikiz veya tekli dizayna sahip yüksek verimli pompalar.
 
Özellikler:

Maksimum işletme güvenliği için entegre genel arıza sinyali tüm modellerde bulunmaktadır.


Ürün avantajları:

-20°C ile +110°C sıcaklıklarda sıhhi, ısıtma,soğutma uygulamalarında kullanılabilir.
► ECM teknolojisi sayesinde maksimum verimlilik
► Hata kodlarını ve basma yüksekliğini gösteren LED ekran
► Wilo Plug ile hızlı ve kolay elektrik bağlantısı
► Kolay devreye alma ve işletim
► Sistem güvenilirliği için tüm modellerde genel arıza sinyali


Gerçek Frekans Konvertörlü Pompa Nedir?

Pompanızın iklim değişiklerinde oluşan ihtiyaç faklılıklarını anlayıp sadece sizin ihtiyacınız kadar elektrik enerjisi sarf etmesidir. Pompanız, mevcut kapasite değerleri içinde üretici tarafından belirlenmiş birkaç eğriyle sınırlı kalmayıp sayısız devir hızı seçeneğiyle daha esnek ve daha verimli çalışma alanına sahiptir. 

Ayrıca Yonos MAXO, kullanıcıya 2 farklı kontrol modu seçimi sunuyor: Fark basınç sabit (∆P-c) ve fark basınç değişken (∆P-v). Bu kontrol modları sayesinde debi ihtiyacınız ne kadar değişirse değişsin, isterseniz ayarladığınız basınçta pompa basıncını sabit tutabilir (∆P-c), isterseniz de debi ihtiyacınız azaldığında tesisatta ses olmaması ve daha ekonomik çalışma sağlaması nedeniyle fark basıncın pompa tarafından otomatik ayarlanmasını (∆P-v) sağlayabilirsiniz. 

 


Yonos MAXO, Avrupa Birliği’nin ErP yönetmeliklerini sağladığı gibi, gelecekteki zorunluluklara da şimdiden hazır


42 Maslak, Verimlilikte Yonos MAXO’yu Tercih Etti

Projesinde sürdürülebilir enerji verimliliğine önem veren "42 Maslak"ta; residence, ofis, otel, dükkanlar, restaurantlar ve gösteri merkezi yer alıyor.

Isıtma ve soğutma ekipmanlarının seçiminde yaşam döngüsü maliyetlendirilmesi yapılmış olup enerji verimliliği ile en yüksek verimliliğe ve kullanıcı konforuna sahip Wilo-Yonos MAXO pompalar kullanılmıştır. Bu pompalar, Wilo’nun yeni nesil, yüksek verimli, bakım maliyetleri minimuma indirilmiş yeni ısıtma ve soğutma sirkülasyon hatlarında kullanılan frekans konvertörlü pompasıdır.

Eskiden ıslak rotorlu pompaların hem yoğuşmadan kaynaklı malzeme korozyonu hem de elektrik bağlantılarından dolayı sadece ısıtma tesisatlarında kullanılması bir zorunluluktu. Yonos MAXO, geçmişteki bildiğimiz tüm negatifleri bir kenara bırakmamızı sağlıyor. Sanılanın aksine soğutma hatlarında da rahatlıkla kullanılabilirken, daimi mıknatıslı senkron motoruyla, minimum elektrik sarfiyatı sağlıyor. Ayrıca ıslak rotorlu olması sebebiyle çok düşük ses seviyelerinde (≤48 db(A)) çalışarak kullanıcıya en yüksek konforu sağlıyor. Güvenilir işletim, bakım ve işletim kolaylığı, düşük ilk yatırım maliyetleri ve işlevselliği tüm kullanıcıların en çok dikkatini ve beğenisini çeken özellikler arasındadır.

 
Kolay Kurulum, Devreye Alma ve Çalıştırma

 
► Wilo-Yonos MAXO, kurulum sırasında da gücünü kanıtlıyor. Wilo Plug, hızlı ve kolay bağlantı imkanı sunuyor. Bu da sıhhi, ısıtma, soğutma uzmanlarının işini kolaylaştırarak zaman ve para tasarrufu sağlıyor.
 
► Isıtma sisteminde ısı kaybını azaltmak için; pompa gövdesinde termal izolasyon gömleği aksesuar olarak sunuluyor.
 
► Wilo-Yonos MAXO, Wilo-TOP-S'in yüksek verimlilik takipçisi olarak pazarda yer almaktadır ve ürün değişimi için doğru bir tercihtir.

► Wilo-Yonos MAXO, ECM motor teknolojisine sahip gerçek frekans konvertörlü sirkülasyon pompasıdır.

► Wilo-Yonos MAXO, -20 ile +110°C arasındaki geniş sıcaklık aralığıyla esnek bir çalışma alanına sahiptir. Geniş çalışma aralığıyla diğer üreticilerin ürünlerinin bir adım ötesinde.

► Kanıtlanmış "kırmızı düğme" teknolojisi kullanarak basma yüksekliği ve kontrol modu ayarlanabilir.




En Yüksek Çalışma Güvenliği İçin Tercih: Yonos MAXO

► LED ekran sayesinde kolaylık ve güvenlik.

► Wilo-Yonos MAXO, her an pompanın çalışmasını izlemek ve kontrol atında tutmak için kullanılabilen çok fonksiyonlu LED ekran ile donatılmıştır.

► Kullanımı kolay ve basittir. Bütün fonksiyon ve ayar seçenekleri hızlıca seçilebilir ve açıkça görüntülenebilir şekildedir.

► Ekran, basma yüksekliğini 0,5 m adımlarla ayarlamak için ideal bir konfor sunuyor.

► Diğer üreticilerin muadil pompalarına kıyasla  kendini ayrı tutan ve sistem  kullanımını güvence altına alan "Genel arıza sinyali", standart olarak entegre edilmiştir. Bu da, uygulama alanlarındaki çalışma güvenilirliği konusunda son derece önem arz eden bir özellik olarak Wilo-Yonos MAXO'yu ideal kılıyor.

► Sistemin güvenliğini ön planda tutarak pompada oluşacak herhangi bir arızanın kullanıcıya bildirilmesi için pompa, hata kodlarıyla donatılmıştır.

► Pompanın rotor bölmesindeki hava tahliyesi otomatik olarak yapılmaktadır. Bu özellik ile pompanın kavitasyona uğramasının ve pompanın aşınmasının önüne geçilmektedir.



İki Kat Daha Güçlü İki Kat Daha Güvenilir | Yonos MAXO D

Tekli pompa versiyonuna ek olarak ikiz tip pompa seçeneğinde Wilo-Yonos MAXO-D çeşidi bulunmaktadır. Bu sayede sıhhi, ısıtma, soğutma uygulamaları uzmanları ve bina teknik danışmanları, yeni bina uygulamaları ve kentsel dönüşüm uygulamalarındaki tüm ihtiyaçları kapsayan geniş ürün aralığına erişebilmektedir.

Ana uygulama alanları: Apatmanlar, siteler, geniş residence'lar, hastaneler, okullar, endüstriyel tesisler ve ofis binaları vb. yerlerdir.

Wilo-Yonos MAXO-D'nin tekli pompaya göre hem ekipman hem de çalışma özellikleri aynıdır. Bu özellikler, hızlı ve kolay elektrik bağlantısı sağlayan Wilo Plug'dan maksimum güvenilirliği sağlayan LED ekrana kadar birçok özelliği içine almaktadır.
 

Wilo-Yonos MAXO-D, ana ve yedek çalışma sayesinde mükemmel bir sistem güvenliği sağlar.


 
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar