elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

18 Yaşında Evde Denizaltı Yaptı

Teknolojinin gelişmesiyle çocukların oyuncakları da değişiyor. Çok değil 20 yıl önce hayalden öteye geçmeyen cihazlar bugün çocuklar için birer oyuncak. Bu da teknolojiyle iç içe sadece oyun oynamakla yetinmeyen üretken bir nesil ortaya çıkarıyor. Justin Beckerman onlardan sadece biri ve 18 yaşında evde denizaltı yaptı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
10.12.2013 tarihli yazı 38736 kez okunmuştur.
Daha önce birçok DIY (Kendin Yap) projesine yer verdik. Bu proje onların en iyilerinden birisi. Justin Beckerman’ın hobisi hurdalardan kullanışlı şeyler yapmak. Bu konudaki en büyük destekçisi ise babası.



►İlginizi Çekebilir: Evde Nasıl Cep Telefonu Yapılır?
 
Justin, şimdiye kadar minyatür araç, Mars’a gönderilen araçlardan birinin bir kopyası, rüzgar türbini gibi bir çok makina yaptı. Bu defa ise yaptığı şey soda dolum makinasının parçalarından fonksiyonel basit bir denizaltı.

Justin “Nautilus” olarak adlandırdığı bu eserini su sızıntısı olmadığından emin olmak için birden fazla kez en baştan yapmak zorunda kaldı. Projede 1.5 galonluk bir kompresör ve denizaltıyı dengede tutabilmek için dört adet 10 galonluk tank kullandı.



►İlginizi Çekebilir: Evde Uçak Nasıl Yapılır?
 
"Denizlatı"yı inşa ettikten sonra bir süre evlerinin bodrumunda test ettiğinde kompresörün çok ısındığını ve kabloları erittiğini fark etmiş bu problemi düzelttikten sonra derin sularda kullanmaya başlamış.

Natutilus’da su altını aydınlatmak için LED'ler kullanılmış. Denizaltı ayrıca radyo (telsiz), bataryaların durumunu gösteren eski bir DVD çaların ekranından yapılmış üç adet voltmetre, pusula, sonar balık bulucu, aracı su altında kontrol etmek için iki özel yapım yüzgeç gibi ekipmanlara sahip.
 

►İlginizi Çekebilir: 14 Yaşında Füzyon Reaktörü Yaptım!
 
Justin, derin sulardaki ilk testini bir gölde 30 dakika suyun altında kalarak yapmış ve aracının başarısını kanıtlamış. 30 dakika 18 yaşında bir çocuğun yaptığı bir denizlatı için çok iyi bir süre. Küçük yaşlarda böyle bir aracı yapmayı düşünmek bile önemli bir konu. Tabi burada Justin'in babasının desteği de çok önemli bir faktör. Yabancı kaynaklarda sık sık bu tür haberlere rastlamamızın altında da garaj kültürü ve ailelerin bu konularda teşvik edici olması yatıyor.
 

Peki sizce ülkemizde de gençleri bu tür projeler yapmaya teşvik etmek için neler yapılabilir?

 

Kaynak:

►Wonderful Engineering

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar