elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Phoenix Contact Otomasyon Projesi Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü'ne 2007 yılında öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak için laboratuvar kuran Phoenix Contact, üniversite akademisyenlerine ve öğrencilerine otomasyon teknolojisi hakkında uygulamalı eğitimler sağlamakta, birlikte projeler geliştirmektedir. Aralık 2016'da ilk duyurusunun ve ön elemelerinin yapıldığı Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği öğrencilerine yönelik düzenlenen Phoenix Contact 2017 Otomasyon Projesi Yarışmasının finali 26 Mayıs Cuma günü yapıldı. Detaylar haberimizde.



A- A+
06.06.2017 tarihli yazı 24087 kez okunmuştur.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği öğrencilerine yönelik düzenlenen Phoenix Contact 2017 Otomasyon Projesi Yarışmasının finali, YTÜ Davutpaşa Kampüsü Phoenix Contact Laboratuvarında 26 Mayıs Cuma günü yapıldı. Açılış konuşmasını YTÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Galip Cansever'in yaptığı yarışmada Akıllı Trafik Kontrol Sistemi isimli proje birinci geldi. Trafik Kontrol- Kavşak Sinyalizasyonu ile Trafik Durumuna göre Ambulans için En Hızlı Yol Belirlenmesi projeleri 2. sırada yer alırken, Teko Tünel Otomasyonu projesi 3. oldu.  
 

Phoenix Contact Genel Müdürü Gökhan Yücel'in kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etmesiyle sona eren yarışmada, geleceğin mühendislerinin yaratıcı fikirlerle oluşturdukları projelerinin simülasyonlarını Phoenix Contact otomasyon ürünleri üzerinden gerçekleştirmiş olmalarının haklı gururu yaşandı.
 
 
 


Phoenix Contact Hakkında


Endüstriyel Elektronik ve Bağlantı Teknolojileri, Cihaz Bağlantı ve Konnektörleri ile Kontrol ve Otomasyon çözümlerinin en önemli uluslar arası firmaları arasında yer alan Phoenix Contact, 1923 yılında Almanya'nın Essen şehrinde kurulmuştur. “Ray Klemensin mucidi” olan Phoenix Contact, sonraki yıllarda baskılı devre klemenslerini ürün gamına eklemiş, 1960'lı yılların sonlarından itibaren elektronik alanında çeşitli ürünleri yelpazesine katmış ve 1980'li yıllardan itibaren de otomasyon alanında komple çözümler sunan bir firma haline gelmiştir. Phoenix Contact 2016 senesi itibari ile dünya çapında 15.000’in üzerinde çalışanı, 50’den fazla iştirake sahip ve 60.000’i aşan ürün sayısıyla küresel bir sağlayıcıya dönüşmüştür.1986’da İstanbul’da faaliyete başlayan Phoenix Contact Türkiye’nin ülke genelinde Bölge Satış ofisleri ile Bayi ve Sistem Çözüm Partnerleri bulunmaktadır. Bünyesinde birçoğu uzman mühendis olmak üzere 50’nin üzerinde ekibiyle Phoenix Contact Türkiye’nin İstanbul Çamlıca’da Genel Merkezi, Sancaktepe’de depo birimi, Ankara, İzmir ve Adana’da Bölge Satış ofisleri bulunmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için: www.phoenixcontact.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:



 
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.