elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robot ve Otomasyon Projeleri için Yol Haritası

Robot ve otomasyon teknolojisi ilerlerken kendi robotunuzu veya otomasyon sisteminizi yapmaya ne dersiniz? Kendi robot ve otomasyon sistemlerinizi yapabileceğiniz uygulamaları yazımızda sizler için derledik. Gelin beraber inceleyelim.



A- A+
24.03.2018 tarihli yazı 12028 kez okunmuştur.

1) Ultimate DIY Arduino Robotic

Bu uygulama paketi, basit robot uygulamaları yapmanıza yardımcı olur. İlk aşamada her bileşenin nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olurken, robot teknolojisindeki ilk adımlarınızı da atmanızı sağlar. Sonraki aşamada ise ayrıntılara girerek bilginizi geliştirir. Adım adım eğiticiler aracılığıyla, mikro denetleyiciler, sensörler ve motorlar, şasi tasarımı ve kablolama hakkında bilgilerinizi genişletir. Son adımı ise Arduino'nun kendisine odaklanıyor ve size kendi gelişmiş projelerinizi başlatabilmeniz için gereken becerileri veriyor.
 


2) Kodlama Olmadan 48 Saat İçinde Ev Otomasyonu

Bu uygulama paketi 48 saat içinde kodlama yapmadan kendini uzaktan kontrol edebilen IoT tabanlı Ev Otomasyon projenizi oluşturmanızı sağlıyor. Robotları, evdeki bir dizi seri fonksiyonu otomatik hale getirmek için nasıl kullanacağınızı öğretiyor. Dünyanın tek sürükle ve bırak IoT proje oluşturucusu Cayenne ile tanışarak aygıtları kontrol edebilme ve akıllı telefonunuzdaki aygıtları açıp kapayabilme, ev güvenlik birimleri için dijital hareket sensörlerini kullanabilme becerisini veriyor.
 

3) Arduino Bootcamp: Projelerle Öğrenme

Arduino platformunu öğrenmeye yönelik bu uygulamalı, proje tabanlı yaklaşım, tüm deneyim seviyelerine hitap ediyor. Bir Arduino araba, Arduino telefon, çevrimiçi hava istasyonu, oyun projeleri ve daha fazlasını inşa edebilme olanağı veriyor. Deneyimleriniz ne olursa olsun, Arduino ile hızlı bir şekilde öğrenip uzmanlaşacağınız ya da platform hakkındaki anlayışınızı büyük ölçüde geliştireceğiniz bir uygulama sunuyor.
 

 

4) Raspberry Pi Zero ile Kendi Robotunuzu Oluşturun

Bu uygulama derinlemesine, kendi robot kolunuzu sıfırdan oluşturmak için bilmeniz gereken her şeyi size öğretmeyi hedefliyor. İlk adımda en baştan bir ArmBot oluşturma adımından geçerek Raspberry Pi Zero ile bu robot uygulamasını kurabilir ve kablosuz olarak kontrol edebilirsiniz. Elbette, Raspberry Pi ile robotik bir anlayışa sahip olacak ve kendi robotunuzu kurmaya hazır olacaksınız. H-köprüsü kavramını ve polariteyi nasıl tersine çevirdiğini ve daha fazlasını öğreneceksiniz.
 


►İlginizi Çekebilir: Raspberry Pi Nedir?

5) Raspberry Pi Mastery Bundle

Bu uygulama Nesnelerin İnterneti devriminin en güçlü ve yaratıcı unsurlarını temsil eder ve bu ana paket sizi bu sekiz platform üzerinden çalışmanızı sağlar. İster Raspberry Pi'nin kripto para birimleri için kullanılmak için robotlar inşa etmek, ister ev teknolojinizi otomatikleştirmeyi tercih ediyor olun, bu paket sizi olmanız gereken yere götürecektir.
 


►İlginizi Çekebilir: Elektrik Mühendisleri için 10 Proje
 

6) DIY Biyonik Robot Kertenkele

Bu biyonik kertenkele uygulaması ile eğlenceli bir STEM eğitimi için optimize edilmiş ve hem mükemmel bir aktivite başlangıcı ​​hem de ileri mühendislikler için olanak sağlıyor. Bu kit, robotu monte etmek için ihtiyacınız olan her şeyi içeriyor. Ayrıca görsel bir programlama dilini de  içinde barındırıyor. Böylece size sunulan Sunfounder Nano kartıyla hareket etmesini programlayabilirsiniz.
 


7) SunFounder Raspberry Pi Robot Kits

Uygulama kiti tamamen programlanabilir bir Raspberry Pi 3 kart ve üç yeni devre kartı ile gelen açık kaynaklı bir robot öğrenme olanağı sunuyor. Arabayı çalıştırmak için dahili Python kodunu kullanabilir ve USB kamerasıyla görüntüleri ve videoları gerçek zamanlı olarak aktarabilirsiniz.
 


8) SunFounder Nano DIY 4-DOF Robot Kiti

Eğer geleneksel biriyseniz, robotunuzun başka bir robota benzemesini istemeyebilirsiniz. Bu insansı robot kiti, bir robotun yürümeye, tekmelemeye ve hatta dans etmeye programlamasıyla ilgilenen hevesli ve deneyimli robot uzmanları için idealdir. Bir HC-SR04 ultrasonik modülü ile donatılan bu robot engelleri önleyebilir, çoklu komutları kullanarak yön değiştirebilir ve hareketlere cevap verebilir.
 


9) MBot ile Arduino Robotik

Bu uygulama sizi dünyanın en eğlenceli eğitici robotik platformu mBot ile tanıştırır. Tamamen Arduino tabanlı, dahili sensörler ve aktüatörler ile birlikte iki tekerleğe sahip ve sezgisel ve grafiksel programlama dili Scratch kullanılarak programlanabilir. MBot'u nasıl monte edeceğinizi, ek donanım seçeneklerini nasıl tartışacağınızı ve tabletinizde veya bilgisayarınızda nasıl programlandıracağınızı öğreneceksiniz.
 


Kaynak:

Interesting Engineering
Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar