elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IP 20 ve IP67 Ortamları için Geliştirilmiş En Akılcı remote I/O Çözümü I u-remote

Weidmüller u-remote I/O sistemi, planlamadan operasyona kadar tüm iş süreçlerini hızlandırmanıza olanak tanıyan, güçlü esnekliği ve basit kullanımı sayesinde makine ve fabrika otomasyonunda büyüyen karmaşıklığa mükemmel çözümdür. Bu yazımızda hızlı ve pratik kurulumunun yanında, sistemin güvenli şekilde başlatılması ve arıza sebepli duruşların en aza indirilmesi için mükemmel ve uygulamalara tam uyumlu çözümler sunan Weidmüller u-remote I/O sistemini inceledik.



A- A+
22.03.2018 tarihli yazı 21318 kez okunmuştur.

u-remote I Büyüyen Karmaşıklığa Mükemmel Yanıt

u-remote, Otomasyon uygulamaları dahilindeki tüm bus sistemlerine uyumlu olacak şekilde tasarlanan coupler modülleri ile geniş bir kullanım alanine sahip olmak ile beraber IP 20 ve IP 67 modüllerin combine şekilde kullanımını garanti eder. U-remote I/O modülleri size esnek bir I/O mimarisi oluşturma özgürlüğünü verir ve tümleşik bir tam sistemin avantajlarını sunar.

 
 


Bir sistem, iki koruma sınıfı - tam entegre


u-remote ile, I/O modülleri, otomasyon sisteminin ihtiyaç duyduğu bus topolojisine göre tercih edilebilen 7 farklı haberleşme coupler modülü ile Otomasyon uygulamalarında karşımıza çıkan çeşitli bus yapılarına esnek bir şekilde çözüm oluşturur. Aynı zamanda uygulama ihtiyaçlarına göre IP 20 modüller interface modülü ile birlikte pano dışında tesis edilecek IP 67 koruma sınıfına sahip sensor adacıkları ile combine kullanılarak coupler modülünün sahip olduğu bus haberleşmesi ile PLC gruplarına bilgi aktarabilirler. Aynı zamanda IP 67 koruma sınıfına sahip modüller IO-Link protokolü üzerineden haberleşme özelliğini de taşımaktadır.
 


► Panoda maksimum verimlilik


u-remote ince modül dizaynı ve modül beslemelerinde daha az güç kaynağı ihtiyacı duyan teknolojisi ile pano içinde az yer kaplayarak pano tasarımlarını küçültür Piyasadaki en yenilikçi I/O sistemi ile, panolarınızı bir bütün olarak daha küçük olacak şekilde planlayabilirsiniz. Modüler kurulum, sistem tasarımını kolaylaştırır ve kurulum süreci hızlandırılır. u-remote sadece makinelerinizi daha ekonomik değil aynı zamanda her açıdan daha verimli hale getirir. u-remote el aleti gerekmeksizin kurulum imkanı sunan pratik modül yapısı, web server üzerinden ulaşarak sistem kontrolü, kurulum ve force özelliği ile sistemin test edilerek güvenli başlatılması konularında kullanıcısına avantajlar sunmaktadır. Modüller üzerinde ve kanal girişlerinde bulunan durum gösterge LED’leri ile hata tespitini kolaylaştırarak servis sürelerini kısaltmaktadır. IP 20 standartına göre tasarlanan u-remote, sistem verimliliğini ve performansını artırmaktadır.”

► Yüksek Performanslı Görev Dağılımı


u-remote, I/O modülleri yerden kazanç sağlayan ve birçok haberleşme protokolünü destekleyen bir sistem olması sebebi ile kurulu yapılarda muhtemel genişleme veya revizyon süreçlerinde sistem adaptasyonları konusunda kullanıcısına esneklik sunar. Tek coupler modülü ile kullanılabilen aktif 64 I/O kartı, 16 dijital input veya output işlemeyi garanti eden 11,5mm kalınlığa sahip olan modüller ile 84 cm gibi bir mesafede 1024 sinyal işlemenize olanak tanır.


Basit Bir Şekilde Özelleştirilmiş Akıllı Otomasyon


u-remote planlama faaliyetlerini basitleştirir ve benzersiz işlevler sunar. Weidmüller yeni fikir ve teknolojiler geliştirerek ve piyasadaki en yüksek bağlantı yoğunluğunu sağlayarak, sizin için planlama sürecini basitleştirir ve gelecek için bolca rezerv sağlar. Bu sayede müşterilerinizin gereksinimleri daha basit ve daha hızlı bir şekilde uygulanabilir olur. u-remote, bu amaç için çalışma şeklinizi değiştirir. Sistem tasarımınız basitleştirilmiş ve otomasyon tasarımınız daha esnek hale getirilmiştir ve bu da sistemlerinizi daha güçlü hale getirmektedir.
 
 

Küçük genişlikte daha fazla bağlantı


Standart modüllerde 16 dijital input veya output işleme şansı tanıyan modüller, sinyal yoğunluğu daha yüksek olan uygulamalar için özel olarak tasarlanmış HD konnektörler ile desteklenerek 11,5mm gibi küçük bir alanda 32 dijital input veya output işleme imkanı sunar.

► Daha basit planlama

Weidmüller konfigüratör programı üzerinden oldukça kolay yapılan ürün seçmi ve sistem mimarisi tasarımı ile modüllerin ihtiyaç duyacağı besleme modülleri, aksesuarları tespit edilerek siparişe hazır formatta pdf dokümanı halinde oluşturulabilir. İş ve stok takip süreçlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla modüller tek bir ürün kodu üzerinden sipariş edilmektedir. İhtiyaç duyulduğunda ise taban, elektronik kart ve konnektörler aksesuar ve yedek parça olarak ayrı ayrı kodlar ile de sipariş edilebilir.
 

► Daha Yüksek Güç


Coupler modül üzerinde 10ar A olmak üzere input ve output modülleri galvanic izolasyona sahip iki ayrı hat üzerinden beslenir. Bu sayede 20A yük ile sistem coupler modülü üzerinden enerjilendirilebilir. İhtiyaç durumunda daha büyük istasyon yapıları için ekstra power modüller ile sistem desteklenir. Bu sayede input modüller ve output modüller arasında aktif izolasyon sağlanmış olur.
 

► Daha ince bir konfigürasyon


u-remote, sadece 11,5 mm modül genişliğiyle diğer I/O sistemlerinden daha incedir. Maksimum ölçülarde 84 cm alanda 1024 I/O işlemeyi garanti eder.
 

Verimlilik Kayıplarına Yer Yok


u-remote, maksimum performans sağlayan en küçük sistem çözümleri sağlayarak projelerin maksimum performansla yönetilmesine olanak tanır. u-remote kurulum sürecini hızlandırır ve makineleri daha hızlı başlatır. Sorunsuz şekilde takılabilen sistem herhangi bir hata olmayacağına güvenebileceğiniz anlamına gelir.
 

 Hataların tutarlı şekilde en aza indirilmesi


u-remote'un modüler tasarımı, daha kısa sürede makine başlatılmasını sağlar. Sezgisel kullanım, sorunsuz takılabilirlik ve tek sıralı bağlantı şeridi işlerinizi kolaylaştırır ve yüksek hızlarda çalışırken bile kablolama hatalarını azaltır.
 

 Modern fieldbus teknolojisini kullanarak karmaşık sistemleri güvenli bir şekilde kontrol edin.


u-remote, merkezi bir güvenlik kontrolü kullanılarak izlenen, tam olarak işbirliği yapan bir güvenlik sistemi oluşturmak için dağıtılmış güvenlik ekipmanını bağlamak için kullanılır. Üretimin parçalarını gerektiğinde seçici olarak kapatmak için güvenli u-remote giriş ve çıkış modülleri merkezi olmayan mimarilere ideal olarak entegre edilebilir.

 PROFIBUS ve PROFINET fieldbus'lar için PROFIsafe modülleri
 EtherCAT (FSoE), EtherCAT için tasarlanmıştır
► En küçük olası güvenlik I/O çözümü - mevcut en yüksek fonksiyonel yoğunluk
► Güvenli 4DI-4DO modülleri çeşitli güvenlik fonksiyonlarını sadece 11,5 mm genişlikte birleştirir
► Güvenli I/O modüllerinin daha az varyantları nedeniyle kolay sistem yapılandırması


Bireysel İhtiyaçları Karşılamak için Sistem Tasarımı


u-remote IP20 ve IP67'de tam bilgi tutarlılığını garanti eder. Otomasyondaki artan desantralizasyon, daha esnek çözümler gerektirir. Sinyal bağlantısı, sensörlere ve aktüatörlere yakın olarak kurulmaktadır. Bu durumda daha az hat gerekmektedir ve daha az kablolama çalışması yapılmalıdır. Ancak, genellikle IP67 bağlantılarının kurulması mümkün olmadığından, IP20 sistemlerinin hala entegre edilmesi gerekmektedir. u-remote ile artık tek bir I/O sisteminde IP20 ve IP67 sinyal bağlantılarını kurabilirsiniz. Alandaki 15 I/O modülünün doğrudan bağlanmasına izin veren yenilikçi ağ geçidi modülü, ayrı ve pahalı IP67 fieldbus bileşenlerinin gereksiz hale geldiği anlamına gelir. Bu esnekliği artırmaktadır.
 

Kullanışlı Parametrelendirme ve Hızlı Tesis Servisi

u-remote web sunucusu, başlangıç ve bakım çalışmalarını hızlandırır. Modern makine yapımı alanında hızlı ve hatasız çalıştırma günümüzde daha da önem kazanmaktadır. Son makine devreye almadan önce süreç dizilerinin simüle edilmesi gerekmekte ve merkezi olmayan I/O çözümlerinin doğru çalışması için test edilmesi gerekmektedir. Girişler ve çıkışların doğru bir şekilde yapıldığından emin olmak için kontrol edilmesi, konfigürasyonların uygulanması ve parametrelerin ayarlanması önemlidir. Bu görevler genellikle uygulamanın performansını test etmek ve uzak I/O istasyonunun doğru şekilde kurulduğunu kontrol etmek için kullanılan özel yazılım araçları kullanılarak gerçekleştirilir. Bu araçlar ayrıca, onarımların mümkün olan en kısa sürede ve herhangi bir uzun aksama süresi olmadan gerçekleştirilmesini sağlamak için sonraki işlem sırasında işlem hatalarını teşhis ve tespit etmek için kullanılır. u-remote I/O sistemine başlangıç için güçlü yazılım, durum izleme ve hata teşhisi entegre edilmiştir. Yazılım, herhangi bir standart internet tarayıcısı üzerinden erişilebilir hale getirilerek, fieldbus bağlaması kurulu olan web sunucusu aracılığıyla erişilirdir. I/O istasyonu, bir kontrol ünitesi bağlanmadan önce parametrelendirilebilir ve istasyonda durum bilgisi, tanılama ve işlem verilerine kolayca erişilebilirdir. Ayrıca ayarlar, sonraki seri kurulumlar için doğrudan değiştirilebilir, test edilebilir ve saklanabilirdir. u-remote, bir internet tarayıcısı üzerinden uzaktan I/O istasyonunda başlatmayı, parametrelemeyi ve tanılamayı oldukça kolaylaştırır. Özellikle zaman ve maliyet açısından verimli bir sistem olup ve herhangi bir özel donanım veya yazılıma ihtiyaç duymaz.
 
Kaynak: 

Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar