elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yağsız Kompresörler Hassas Endüstrilerin Sorunlarını Çözüyor

Yağsız (oil-free) kompresörlerin endüstrilerde önemi gün geçtikçe artmakta ve kullanıldığı alanlar da genişlemektedir. Yağsız basınçlı hava üreten bu makinelerin sayılarının artmalarının ana sebebi ise gıda, içecek gibi hassas sektörler için gereken temiz, yağdan arınmış yüksek hava kalitesine sahip basınçlı havanın kaynağı olmalarıdır.



A- A+
25.12.2017 tarihli yazı 9419 kez okunmuştur.

Yağsız Kompresörlere Dalgakıran Damgası

Özellikle basınçlı havanın ilaç, gıda, içecekve kozmetik gibi hassas endüstriler için faydalı olarak kullanılabilmesi için yağ partikülleri içermemesi sektör diliyle yağsız olması önemli bir konudur. Endüstriyel süreçler içerisindeki sistemler yağa maruz kaldığında ve filtrasyon işlemi sırasında oluşan basınç kayıpları nedeniyle fazla hava kullanılan sistemlerde enerji ve bakım maliyetler artar. Bu endişeyi gidermek için, birçok endüstri yağsız hava kompresörlerine yönelmektedir. Temiz, yağsız sıkıştırılmış hava, birçok imalat sürecinin devamlılığı ve kalitesi için bir ön şarttır.
 

İstanbul Karaköy'de kurulan Dalgakıran Kompresör 1965 yılından beri kompresör sektöründe yer alıyor. Türkiye'nin en büyük endüstriyel kompresör üreticisi ve ihracatçısı olan firma ayrıca ülkemizin kompresör sektöründe ilk ve tek AR-GE merkezi belgesi sahibi olarak kompresör teknolojilerinin geliştirilmesine öncülük ediyor. Dalgakıran % 100 yağsız hava sağlayan son derece güvenilir bir kompresör yelpazesine sahip olup, yüksek seviyede saflık isteyen uygulamalar için geliştirilen kompresörleriyle dikkat çekiyor.
 

Dalgakıran’ın 32 kişilik geniş Ar-Ge kadrosu, yüksek teknolojiye sahip, enerji verimliliği yüksek, Endüstri 4.0’a tam uyumlu, tüm sektörlere hitap eden, katma değer yaratan, uluslararası arenada rekabetçi ürünler geliştirmek için çalışmalarına 10 yıldır devam ediyor.


Yağsız Kompresörlerin Avantajları


Yağsız kompresörler şu avantajlarıyla dikkat çekiyor:

 Kullanılan basınçlı havanın içerisinde yağ istenmeyen; gıda, ambalaj, medikal, pet şişirme gibi sektörlerde kullanılması uygundur.
► Yağsız hava ihtiyacı olan proseslerde; filtrasyon ile yağsızlaştırma sağlanmaya çalışılan sistemlere nazaran filtrasyon bakımı ve basınç düşümü nedeniyle oluşan kayıplar oluşmayacağı için uzun vadede daha uygun maliyetlidir.
 Hava alıcısında, yağla yağlanan kompresörlerde olduğu gibi yağ birikimi yoktur.
 Otomasyon sistemlerinde, basınçlı hava hattında yağ ve yağ buharı oluşmayacağı için kullanılan elektriksel komponentler vb. ekipmanlar zarar görmez.
 Çevreye duyarlıdırlar – basınçlı hava hattından yağ birikintisi veya sızıntısı söz konusu değildir.


PET Şişeleme Sektöründe Yağsız Kompresörler I DALGAKIRAN PET MASTER Çözümü



Sunduğu avantajlar sayesinde birçok sektörde kullanım oranı giderek artan yağsız kompresörlerin en çok ihtiyaç duyulduğu sektörlerden biri de pet şişeleme sektörüdür. Pet şişeleme sektöründe hassas gereksinimlerden dolayı firmaların üretimleri için tercih ettikleri booster (buster) tip pistonlu yağlı kompresörler, yerlerini büyük bir hızla yüksek kapasiteli yağsız pistonlu kompresörlere bırakmaktadır.

Türkiye’nin kompresör sektöründe ilk ve tek AR-GE merkezine sahip DALGAKIRAN, pistonlu kompresörler üzerindeki 50 yılı aşkın tecrübesini ve kalitesini arkasına alarak yüksek kapasiteli ve yüksek basınçlı (40 bar) yağsız pistonlu kompresörleri ile sektöre hizmet etmeye devam etmektedir. DALGAKIRAN PET MASTER yağsız pistonlu kompresörleri gelişmiş özellikleriyle özellikle pet şişirme sektörü için son derece uygun bir seçim olacaktır.

DALGAKIRAN PET MASTER Serisi, PET şişeleme, gıda ve ambalaj sektörü kullanımına uygun, %100 yağsız endüstriyel hava sağlayan pistonlu kompresörlerdir.

Kompresörler 0-40 bar arası çalışır ve yüksek kapasiteye sahiptir. Entegre bir yapıya sahip oldukları için daha az yer kaplar ve kurulum kolaylığı sağlar. PET MASTER serisinde IE3 Verimlilik sınıfında IP 55 elektrik motorları gibi kaliteli komponentler, yıldız-üçgen yol verme sistemi bulunmakta olup IEC, UL/cUL, CE standartlarına uygun seçilmiş elektriksel komponentler, dayanıklı döküm gövdeler, basınç sınıfına uygun emniyet sistemleri tüm DALGAKIRAN ürünlerinde standart olarak sağlanmaktadır.



Kaynak: 

Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır