elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektriğin Öncü Firması |
Aktif Group

Aktif Group, Aktif Mühendislik dış Tic. A.Ş ve Aktif Elektroteknik A.Ş, Friem S.p.A., Coet S.r.L. grup şirketlerini bünyesinde barındıran, mühendislik hizmetleri veren bir Grup firmasıdır fakat içerisinde barındırdığı dinamiklerle, mühendislik hizmetleri sunan bir firmadan çok daha fazlasıdır. Aktif Group sunmuş olduğu hizmetler ve taşıdığı misyon ile insan yaşamına dokunan bir firmadır. Aktif Group'a dair detaylar yazımızın devamında...



A- A+
20.10.2017 tarihli yazı 9503 kez okunmuştur.

/Aktif Group    @AktifGroup    /Aktif Group    /Aktif Group


Aktif Group

Aktif Group, Aktif Mühendislik Dış Tic. A.Ş ve Aktif Elektroteknik A.Ş, Friem S.p.A., Coet S.r.L. grup şirketlerini bünyesinde barındıran, mühendislik hizmetleri veren bir Grup firmasıdır. 
 

Aktif Mühendislik



Aktif Mühendislik (AMDT) 1996 yılında Ölçme, Koruma ve Enerji Kalitesi alanlarında faaliyet göstermek üzere kurulmuştur.

Aktif Mühendislik kuruluşundan beri enerji sektörüne yüksek kaliteli ölçüm cihaz ve sistemleri, koruma cihaz ve sistemleri ile enerji tasarrufu ve maliyet analizi konularında yüksek kaliteli mühendislik hizmeti sağlamaktadır.

Aktif Mühendislik 15 yılı aşkın tecrübesi, yurtiçi ve yurtdışı referansları ile müşterilerine özel ve standart çözümler üretmektedir.

Adres: Bayraktar Blv. Şehit Sk. No:5 Aktif Plaza Şerifali, Ümraniye 34775 İstanbul / TÜRKİYE
Telefon: +90 (216) 314 93 20
e-mail: amdt@aktif.net
web-sitesi: www.aktif.net


Aktif Elektroteknik



Şirket 1981 yılında hücre ve trafo merkezi üretmek üzere kurulmuş olup, Mayıs 2008'de Aktif Group bünyesine katılarak Aktif Elektroteknik (AET) adını almış ve Ağustos 2009'da İtalyan menşeli Friem S.p.A. ile imzaladığı ortaklık ile uluslararası bir şirket olmuştur.

Aktif Elektroteknik, bu tarihten beri uluslararası tecrübeli Türk ve İtalyan enerji gruplarının sinerjik ortaklığı ile yönetilmektedir. Aktif Elektroteknik 100 çalışanı ve 9000 m2 üretim alanı ile Ankara'da faaliyet göstermektedir. Aktif Elektroteknik 30 yıllık üretim tecrübesi, teknolojik makine parkı, sürekli gelişen bilgi birikimi, deneyimli Türk ve İtalyan Ar-Ge ekibi, Avrupa'nın önde gelen Akredite Laboratuarlarından alınmış tip testine sahip ürünleri ve gelecekteki beklentileri karşılayacak yeni fikirleri ışığında faaliyet göstermektedir.

Aktif Elektroteknik A.Ş, OG hücre ürünleri kapsamında 40,5 kV, 4000 A, 40 kA seviyelerine kadar metal enclosed ve metal clad Hücreler ve OG Dağıtım Çözümleri kapsamında gerilim seviyesi 1kV'dan 52 kV'a kadar olan enerji dağıtım sistemlerinde anahtarlama elemanları, trafolar, AG dağıtım panoları ve kontrol panolarının bulunduğu dağıtım merkezleri için 3 ayrı tip ürünümüzle her ihtiyaca uygun çözümler üretmektedir.

Adres: Akşemsettin Mahallesi Çatalca Sokak No:113 Sincan 06930 Ankara / TÜRKİYE
Telefon: +90 (312) 269 46 02
e-mail: aet@aktif.net
web-sitesi: www.aktif.net
 

Frıem S.p.A.


 
Friem 1950 yılında Milan’da Yüksek Güç Dönüştürücüleri imalatı için kurulmuş olup, dünya çapında kullanılmak üzere 40 milyon Amper ve 1000 adedin üzerinde Güç Doğrultucusu üretmiştir.

Friem, Enerji sektörü ile Elektromekanik alanlarındaki teknik bilgisi ile raylı sistemler, endüstri, güneş enerjisi ve polisilikon uygulamaları için yüksek güçlü DC çeviriciler üretir.

Friem Türkiye’de Aktif Elektroteknik A.ş.'nin ve İtalya’da Coet S.r.L.’nin hissedarıdır.
 

Coet S.r.L.



1962 yılında Milan’da kurulmuş olan Coet, endüstriyel elektrik cihazları üzerine çalışmaları ve aldığı patentleriyle, müşterilerinin AG, OG panolarında güvenle kullanabileceği birçok üretim gerçekleştirmiştir.

Coet, Endüstri ve Raylı sistem alanlarında çalışmakta olup, trafo merkezleri için anahtarlama elemanları sağlama konusunda faaliyet göstermektedir.


Aktif Group'un İlkeleri


Vizyon


Yenilikçi aktiviteleri, açık fikirli yaklaşımları, öne çıkan kalite farklılıkları ve Müşteri odaklı yaklaşımları sayesinde tüm dünyada enerji sektöründeki sadık müşterilerinin sayısını arttırarak, bu sayede pazar payını genişletmek ve konusunda sektörün en bilinen, güvenilen ve tercih edilen şirketlerinden biri olmak Aktif Group'un vizyonudur.


Misyon


Aşağıdaki ilkeler ile yükselen müşteri beklentilerini karşılayan Aktif Group kendisini durmadan yenileyen bir firmadır. Ülkemizde ürün ve bilgi kalitesini en iyi şekilde duyurmaya devem etmektedirler.

► Açık fikirli yaklaşım
► Yüksek kalite anlayışı
► Yenilikçi düşünceler
► Sürekli iyileştirilen yöntemler
► İyi eğitimli çalışanlar
► Bilgiye dayalı kararlar


Aktif Değerleri


Aktif değerleri; müşterilerine, çalışanlarına, hissedarlarına ve doğrudan ya da dolaylı yoldan rol aldığı her topluluğa karşı olan sadakati gösteren değerlerdir.

► Müşteri Memnuniyeti
► Bağlılık
► Rantabilite
► Sorumluluk
► Bütünlük
► Dürüstlük
► Ortaklık


Servis Sürekliliği


Enerji sürekliliği, enerji verimliliği dolayısıyla da işletme karlılığı demektir. Bu bilinçle ürünlerimiz enerji sürekliliğini sağlamak üzere en iyi hizmeti verebilecek şekilde tasarlanmakta ve üretilmektedir. Oryantasyon ve Mühendislik eğitimlerimizin temel konularından biri olan bu felsefe teknik ve idari kadrolarımız tarafınca da uygulanmaktadır.


Güvenlik


Tüm ürünlerimizde insan emniyeti ve güvenlik en ön plandadır. Ürünlerimizin tasarımı, kilitleme mantıkları ve dökümantasyonu, emniyet açısından en üst düzeyde imal ve test edilmektedir. Ayrıca tüm servis ve saha hizmetleri de elektrik enerjisi ile çalışıldığının bilincinde olarak iş ve işçi güvenliği kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.


Teknoloji


Aktif'in en önemli aktiviteleri Ar-Ge ve Personel kalitesi olup, bu aktivitelere ortalama üzerinde yatırım yapılmaktadır. Tüm mekanik projelerin tasarımı 3D-CAD platformunda yapılmakta, enerji akışı ve kalitesi için dünyaca kabul görmüş dizayn ve simülasyon yazılımları ile ActWin yazılımları kullanılmakta ve farklı platformlarda yazılımlar geliştirilebilmektedir. Üretim kalitesini yükseltmek üzere 2009 yılında tesisteki tüm makine parkı yeni teknoloji ürünlerle değiştirilmiştir.


İzlenebilirlik


Enerji sürekliliğinin ve verimliliğnin sağlanabilir olması ancak izlenebilirlik ile mümkündür. Farklı platformlarda yazılım geliştirme becerilerimiz ve donanımsal imkanlarımız sayesinde Ürünlerimiz uzaktan izleme, takip edebilme ve yönetebilme becerileri ile donatılmakta ve bu sayede işletme karlılığına hizmet etmektedir.


Sertifikasyon


Aktif Group müşteri odaklı faaliyetleri, yüksek üretim kalitesi, ileri Mühendislik bilgisi, Ar-Ge çalışmaları ve yazılım geliştirme becerileri ve titiz ve ilkeli çalışması sayesinde kazandığı ve koruduğu sadık müşterileri ile sürekli bir gelişim içindedir. Grup şirketleri 1990'lı yıllardan beri ISO 9001 kalite belgesine sahip olup, fabrikamız ISO 14001 çevre ve ISO 18001 iş sağlığı ve güvenliği sertifikalarına sahiptir.


 Sosyal Sorumluluk



Aktif Group yaşadığımız Dünya'ya ve topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden bir firmadır. Sahip olduğu bilinçten dolayı tüm gönüllük projelerini desteklemekte ve mevcut sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlamaktadır. 

Ülkemizin güzel bir geleceğe kavuşmasının tek şartını, gençlerin bilimsel çalışmalar yapması olarak gören Aktif Group, her yıl Türkiye'nin çeşitli devlet üniversitelerindeki Elektrik Mühendisliği ve Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümü okumaya hak kazanan, eğitime başarılı bir şekilde devam eden öğrencilere karşılıksız burs imkânı sağlamaktadır. 

Aktif Group, aynı zamanda toplumumuzda var olan her bireyin eşit yaşama hakkını savunmaktadır ve bu bağlamda "Sessizliğin Sesi Olmak" sloganıyla yola çıkan İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'ni (İED) destekleyerek, yıllardır işitme engellilerin sesi olmaktadır. 
 


Ürün Grupları


► Ölçüm Cihazları
► Enerji Sayaçları
► Enerji Yönetimi & Sayaç Otomasyonu
► Kontrol & Koruma Tıbbi Güç Sistemleri
► AG Güç Kalitesi Çözümleri
► OG Güç Kalitesi Çözümleri
► Orta Gerilim Hücreler
► Trafo Merkezleri
► Mobil Trafo Merkezleri
► Anahtarlama Ekipmanları
► Direnç Panoları
► Güneş Enerjisi Ürünleri
► Güç Dönüştürücüleri
► CER Gücü Elektrik Dağıtımı
► Kuru Tip Dökme Reçine Transformatörler
► Eubiq Esnek Priz Sistemleri


Sektörler



 

Mühendislik Hizmetleri


► Güç Kalitesi / Harmonik Ölçüm ve Raporlama Hizmeti
► Enerji Dağıtım Sistemleri
► Raylı Sistem Tasarımı
► Simülasyon Yazılımı ve Uygulamaları  

Aktif Group hakkında daha çok bilgiye ulaşmak için Aktif Mühendislik'in 20. Yıl Tanıtım filmini izleyiniz. 



Kaynak:

 

Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır