elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni Akıllı İletişim Kuran Şarj İstasyonları:
Gelecek Elektromobilite'de

Otomobil üreticileri ISO 15-118 standardını karşılayan araçlar sunmaya başlarken, Hager bu yeni iletişim protokolü de dahil olmak üzere yeni iletişim terminali ile şimdiden elektrikli mobilitenin geleceğini hazırlıyor.



A- A+
29.01.2023 tarihli yazı 15080 kez okunmuştur.
On yılı aşkın bir süredir elektrikli mobilitede öncü olan Hager, OCPP iletişim protokolüne dayalı, ISO 15-118 standardıyla uyumlu ilk akıllı şarj istasyonunu piyasaya sürüyor. Bu standartlaştırılmış protokol, şarj işlemlerini daha optimum, verimli ve güvenilir hale getirmek için elektrikli araçlar ve şarj istasyonları arasındaki transferi önemli ölçüde zenginleştirmek ve basitleştirmek için tasarlanmıştır. Otomobil üreticileri bu standardı karşılayan araçlar sunmaya başlarken, Hager bu yeni iletişim protokolü de dahil olmak üzere yeni iletişim terminali ile şimdiden elektrikli mobilitenin geleceğini hazırlıyor.



Yeni ISO 15-118 uyumlu haberleşmeli şarj istasyonları, şık tasarıma sahiptir. 4 ila 22kW arasında ayarlanabilen, tek veya üç fazlı olmak üzere, piyasada bulunan tüm elektrikli araçları şarj edecek şekilde uyarlanmıştır. Ağırlıklı olarak, şarj istasyonlarının kullanımının yaygın olduğu ticari sektörün ihtiyaçlarını karşılar: mağazalar, yerel makamlar, halka açık otoparklar, vb.
 
Her iki referansta ZE ve EV'ye hazır 1.4 sertifikasına sahiptir. Konfigürasyona bağlı olarak, şarj istasyonları Ethernet ve Wi-Fi üzerinden iletişim kurabilir.



 

►İlginizi Çekebilir: Hager Witty ile Enerji Hiç Bitmiyor
 
 

Araç Şarjını Kolaylaştırmak

Kurulumu kolay ve kullanımı sezgisel olan, akıllı iletişim kuran şarj istasyonları, araç şarjını (Tak ve Şarj) kolaylaştıran ISO 15-118'i sağlar. Bu iletişim protokolü, bir taraftaki şarj istasyonu ile diğer taraftaki bağlı araç arasında çift yönlü bir iletişim kurar. Şarj istasyonunun bağlı aracı ve kullanıcısını tanımasını ve aracın şarj edilmesine izin vermesini sağlar.

Bu protokol araç tanıma anında gerçekleşir. OCPP standardize edilmiştir ve şarj istasyonu ile ödeme operatörü arasındaki işlemlerin gizliliğini ve gerçekliğini garanti eder.


 

Otomatik Şarj Stratejileri

Bu yeni ISO 15-118 protokolü, bağlantılı aracın ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir miktar enerji dağıtarak otomatik şarj stratejilerine izin verecektir.

Örneğin, iki araba ISO 15-118 sertifikalı bir şarj istasyonuna bağlanırsa ve bir araç %80, diğeri %20 oranında şarj edilirse, şarj istasyonu otomatik olarak şarj gücünü ayarlayarak daha fazla şarj olan aracın daha az enerji almasını sağlar. Böylelikle enerjinin en çok ihtiyacı olan araca iletilmesine öncelik verir.



 
Kurulumu kolay ve kullanımı sezgisel olan akıllı şarj istasyonları, elektrikli veya hibrit araçların güvenli ve sezgisel olarak şarj edilmesini sağlar.
 
 

Şarj İstatistikleri

Kurulum yapanlar ve operatörler için yeni OCPP ISO 15-118 şarj istasyonları, entegre bir web sunucusu aracılığıyla daha geniş bir veri yelpazesine erişebilir. Kurulum aşamasında, bu arayüz ekipmanın yapılandırılmasına ve protokolün ayarlanmasına izin verir. Devreye alma sonrasında, tüm bariyer işletim verilerine ve olay günlüklerine gerçek zamanlı erişim sağlar.

 
►İlginizi Çekebilir: Hager ile Konfor ve Tasarruf Çok Kolay


 


Kaynak:




      

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar