elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, Fortune’un 2022 Dünyanın En Beğenilen Şirketleri Listesinde

Schneider Electric, Fortune’un 2022 Dünyanın En Beğenilen Şirketleri listesinde üst üste beşinci kez yer aldı. Şirket elektronik endüstrisi sektöründe 3. sırada. Bu ödül, Schneider Electric'in inovasyon, sürdürülebilirlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki taahhütlerini yansıtıyor.



A- A+
18.05.2022 tarihli yazı 5168 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, art arda beşinci kez Fortune'un 2022 Dünyanın En Beğenilen Şirketleri’nden biri seçildi. Bu ödül, şirketin inovasyon, sürdürülebilirlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki süregelen taahhütlerindeki başarısını kanıtlıyor.

Schneider Electric, bu taahhütleri 2005 yılında başlatılan Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi (SSI) barometresi gibi inisiyatifler aracılığıyla takip ediyor. Şirket ayrıca iklim değişikliği danışmanlık hizmetlerini genişletti ve 2025 yılına kadar karbon ayak izlerini yarıya indirmelerine yardımcı olmak amacıyla tedarikçileriyle iş birliği yapıyor. Bu başarılar, on yılı aşkın süredir çeşitli bağımsız kurumların yürüttüğü ödüller ve listeler aracılığıyla tanınıyor.
 
 İlginizi Çekebilir : Yeni Nesil Kompakt Şalterler | Schneider Electric 
 

Bu yıl Schneider Electric, elektronik sektöründe üçüncü sırada yer alarak daha elektrikli, daha dijital ve daha karbondan arındırılmış bir dünya inşa etme taahhüdünün altını çizmiş bulunuyor.

Schneider Electric İnsan Kaynakları Başkanı Charise Le, “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri arasında yer almak önemli bir başarı. Anlamlı hedefimizi, sürdürülebilirlik ve inovasyon konusundaki taahhütlerimizi gerçek anlamda yansıtıyor. Bununla gurur duyuyoruz ve #SEGreatPeople olarak, herkes için ilerleme ve sürdürülebilirlik arasında köprü kurma yolculuğumuza devam edeceğiz.”
 
 
Fortune'un yıllık Dünyanın En Beğenilen Şirketleri sıralaması, kendi sektörlerinde en yüksek geliri elde eden ABD ve global Fortune 500 şirketlerinin yaptığı bir ankete dayanmaktadır. 52 sektörde en yüksek performans gösteren kurumları belirlemek amacıyla, bu sektörlerdeki 3.820 üst düzey yönetici, direktör ve analistin yer aldığı araştırmalar gerçekleştiriliyor. Şirketler yatırım değeri, yönetim ve ürün kalitesi, sosyal sorumluluk ve işveren olarak tercih edilme dahil olmak üzere dokuz kriter üzerinden değerlendiriliyor.

Schneider Electric, bu yılki sıralamada inovasyon ve ürün-hizmet kalitesi kriterlerinden yüksek puanlar aldı.
 


Bu ödülün öncesinde, Schneider Electric art arda 11 yıl boyunca Corporate Knights’ın Global 100 En Sürdürülebilir Şirket listesinde yer aldı. Bunun yanı sıra, CDP İklim Değişikliği A Listesi ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi de dahil olmak üzere dört ESG 2021 listesine girdi.

Kaynak: