elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Norton Korumalı Pantolon

Günümüzde giyilebilir teknolojiler oldukça artmış durumda. Bunlar hayatımızı kolaylaştırdığı gibi güvenliğimizi de tam sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu konuda, antivirüs yazılımlarıyla tanıdığımız Norton, Betabrand’la beraber güvenli pantolon üretimi üzerinde kolları sıvadı. Peki nedir Norton korumalı pantolon? Nasıl çalışır? Buyurun haberimizde beraber inceleyelim…



A- A+
19.12.2014 tarihli yazı 8884 kez okunmuştur.
Pantolonlar, cüzdanlarımızı, telefonlarımızı ve önemli birçok ufak eşyalarımızı taşıdığımızdan dolayı hayatımızda epey bir öneme sahip. Özellikle cüzdanımızda ya da cebimizde taşıdığımız kartlarımız NFC özelliği barındırıyorsa dolandırıcılardan korunmak oldukça zorlaşıyor. Aksi halde kötü niyetli kişiler tarafından kart bilgileriniz kopyalanıyor ve kullanılabiliyor.



İlginizi Çekebilir: NFC - Yakın Alan Haberleşmesi Nedir?


Bu konuda, bizleri zararlı yazılımlara karşı koruyan, dünyanın önde gelen firmalarından olan Norton, güvenlikteki becerisini kıyafetlere taşıdı. Betabrand ile beraber çalışmaya başlayan firma RFID(radio frequency identification) önleyici kot pantolon ve ceketi üretmeye başladı.

Bu güvenli kıyafetler sayesinde NFC ya da RFID teknolojiklerini kullanarak kart bilgilerini almak isteyen hırsızlar, eli boş dönüyorlar.


 
İlginizi Çekebilir: RFID Akıllı  Kartlar


Norton’un yaptığı açılamada, bu iki ürünün pasaport ve temassız kartlardan bilgi çalınmasını önlemek amacıyla geliştirildiği belirtildi.


 
İlginizi Çekebilir: Hesap Ödemek İçin Eliniz Yetecek


Güvenli pantolon aynı zamanda oldukça rahat. Aktif bir yaşam tarzı için yapılmış kotta 2 RFID engelleyici cep(bir ön bir arka) ve kumaşında %88 pamuk %10 polyester ve %2 spandeks bulunmakta. Cekette ise RFID engelleyici cep 1 tane ve yapısında %67 rayon, %28 naylon ve %5 spandeks bulunmakta.
 
Şubat ayında satışa sunulması beklenen ürünlerden pantolon 168 dolar, ceket ise 198 dolar değerinde.




Kaynak:

ExtremeTech

Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.