elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss 2020'den Güçlü Çıktı ve 2021'de de Büyüme Bekliyor

Danfoss COVID-19’a rağmen 2020’den güçlü bir şekilde çıktı. Inovasyonda, dijitalizasyonda ve elektrifikasyonda büyük yatırımlar yapmaya devam etti. Yıl sonuna doğru siparişler önemli ölçüde arttı. Bununla birlikte Danfoss, Eaton Hydraulics’i satın alma işlemlerini ve entegrasyonu tamamlama için süreci hızlandırdı. Yeni faaliyet alanı İklimlendirme Çözümleri Segmentini oluşturdu ve ayrıca yeşil ekonomiye geçiş, altyapı ve kentleşme odaklı küresel büyüme için de hazırlıklarını tamamladı. Detaylar haberin devamında...



A- A+
30.03.2021 tarihli yazı 5455 kez okunmuştur.
Danfoss’un başkanı ve CEO’su Kim Fausing şöyle diyor: “Sonuçlardan ve 2020’de başardıklarımızdan çok memnunum. 2020’de, ilk yarının başında beklediğimizden çok daha iyi bir finansal performans gösterdik. Yaşadığımız belirsizlik nedeniyle maliyetimizi daha düşük bir faaliyet düzeyine göre ayarladık. Çalışanlarımızın güvenliği en önemli önceliğimizdi. Fabrikalarımızı küresel olarak işler vaziyette tuttuk, müşterilerimize hizmet sunmaya devam ettik ve dijital varlığımızı güçlendirdik. Dünya genelinde ekiplerimiz bu zor durumun harika bir şekilde üstesinden geldi. Onların olağanüstü çabalarıyla stratejik girişimlerimizi koruyabildik. Eaton Hydraulics’ten gelecek 10.000 yeni çalışma arkadaşımızı karşılamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Şirketimizi, dünyayı şu anda dönüştüren büyük küresel trendlerle ilgili büyüme için hazırladık.”
 


Danfoss'un Başkanı ve CEO'su Kim Fausing

►İlginizi Çekebilir: Frekans Konvertörleri İçin Zorlayıcı Ortam Koşulları - Yüksek Vibrasyon


Danfoss 2020’nin ikinci çeyreğinde satışlarda en önemli etkiyi yaşadı ve ikinci yarıda bunu kademeli bir gelişme izledi. Özellikle Çin, yüksek büyüme oranları gösterdi. Dördüncü çeyrekte Danfoss çoğu pazarda COVID-19 öncesi satış düzeylerine yeniden erişti.

Sonuçta, satışlar 5,828 m EUR’ya (2019: 6,285 m) ulaştı. Bu rakam yerel para birimiyle hesaplandığında, önceki yıla oranla % 6 daha azdı. Faaliyet kârı (FAVÖK) 723 m EUR’ya ulaştı (2019: 771 m). Bu rakam 2019’a göre %6 daha düşüktü ama %12,4’lük güçlü bir FAVÖK marjı vardı (2019: %12,3). Danfoss rekor bir yüksek nakit akışı performansı gösterdi.



Kim Fausing şöyle diyor: “Küresel belirsizliğe ve bunun talep üzerindeki etkisine rağmen güçlü sonuçlar almaya devam ediyoruz. Bu, stratejimizin ve esnek iş modelimizin gücünü gösteriyor. COVID-19 pandemisi henüz bitmedi, ama yeşil ekonomiye geçiş, elektrifikasyon, altyapı ve kentleşme odaklı küresel büyüme için hazırız. Tüm dünyada gelecek için planlar yapan şirketler, şehirler ve ülkeler görüyoruz ve bunların, denenmiş, güvenilir teknoloji ortaklarına ihtiyacı var. Danfoss, otomotiv endüstrisi, denizcilik, enerji ve altyapı sektörleri ve özellikle tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu gerekli çözümleri sağlıyor ve CO2 emisyonu sıfır, yeşil bir gelecek sağlamak için bütün gıda zinciri tedariğini karşılıyor. Danfoss’un her zamankinden daha gerekli olduğunu söylememizin nedeni bu”.

Danfoss 2020 yıllık raporunu, Danfoss Türkiye Genel Müdürü Emre Gören şu şekilde açıklıyor: “Tüm dünyanın olağanüstü bir tecrübe yaşadığı bu zorlu yılda Danfoss Türkiye olarak, bir önceki yıla göre %5,9 oranında büyüme gösterdik. Yılın ilk çeyreğinde tanıştığımız pandemi dönemine, hiç zaman kaybetmeden adapte olan ekip arkadaşlarımın özverili çaışması ve yüksek performansı ile 2020’yi pozitif sonuçlarla tamamlamayı başardık.Pazardaki dinamiklere hızlı cevap veren Danfoss Türkiye ekibimiz, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız ile, hem ana pazarlarımızda pazar payımızı arttırma hem de odaklandığımız yeni sahalarda büyüme fırsatı yakaladık.

Ticari bina iklimlendirme sistemleri, su ve atıksu uygulamaları, soğuk oda ve gıda perakende soğutma sistemleri, endüstriyel makinalar, iş makinaları, maden ve gemi inşa sektörü büyüme gösterdiğimiz öncü alanlar oldu. Yıl içinde güçlü dijital altyapımızın sunduğu tüm imkanları kullanma şansını bulurken, şirketimiz için bir diğer önemli adım olan OneERP projemizi de ülkemizde hayata geçirerek, tüm operasyon süreçlerimizi tek bir sistemde topladık. Türkiye OneERP proje ekibimizin özverili çalışması ile bu dönüşümü sorunsuz tamamladık.


2020 Yıllık Raporundan:


2030’da sıfır CO2: Danfoss en geç 2030 yılında sıfır CO2 emisyonuna ulaşmak için iddialı bir sürece başladı. Danfoss tüm dünyadaki en büyük fabrikalarda öncelikli olarak enerji tasarruflu projeler ile 2007’den bu yana enerji yoğunluğunu %45, CO2 emisyonlarını ise %36 azalttı. 2020’de Danfoss Bilime Dayalı Hedefler (Science Based Targets) girişimine katıldı ve 2021’de CO₂ hedeflerinin onaylanmasını bekliyor. 2021’de başlamak üzere Danfoss’un küresel elektrik tüketiminin önemli bir bölümü rüzgarla karşılanacak. Daha fazla bilgi için 2020 Sürdürülebilirlik Raporuna bakınız.

2025’te %30 oranında kadın lider: Danfoss kadın lider oranını 2022 itibarıyla %25 ve 2025 itibarıyla %30 oranında artırma gibi iddialı hedeflere sahip. 2020’de Danfoss’un kadın lider oranı küresel olarak %20’ye ulaştı. 2020 Sürdürülebilirlik Raporunda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.


2020’nin Önemli Rakamları


► Satışlar 5,828 m EUR’ya ulaştı (2019: 6,285m). Bu, yerel para birimi temel alındığında önceki yıla göre %6 daha düşüktü.
► Şirket alımıyla ilgili amortisman öncesi faaliyet kârı (FAVÖK) 723m EUR’ya ulaştı (2019: 771m). Bu rakam bir önceki yıla göre %6 daha düşüktü. FAVÖK marjı %12,4’e ulaştı (2019:%12,3)
► Net kâr 435m EUR’ya ulaştı (2019: 502m). Bu rakam önceki yıla göre %13 daha azdı.
► Finansal kayıtlar ve vergi sonrası serbest işletme nakit akışı (şirket alımlarından önce) artarak 493m EUR’ya ulaştı (2019: 463m). Bu rakam Grup için rekor bir nakit akışı ve Grubun iş modelinin nakit yaratma kabiliyetini doğrulamaktadır.
► Yenilikte yatırımlar (Ar-ge) 267m EUR’ya ulaştı (2019: 272 m). Bu rakam satışların %4.6’sına karşılık gelmektedir (2019: % 4,3).


2021 Hedefleri


Mevcut fiyat dalgalanmalarına rağmen Danfoss, 2020 seviyesine göre marj olarak ölçülen karlılığı sürdürür veya geliştirirken pazar payını genişletme veya sürdürmeye devam etme beklentisindedir.Yeni ürün ve çözümlerin geliştirilmesinde devam eden yatırımlarını sürdürecektir.Bu hedefler, Eaton satın almasından kaynaklanan etkileri kapsamamaktadır.

Kaynak: