elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Candy Crush’ın Borsadaki Değeri 7 Milyar Dolar

Son zamanların fenomen oyunu Candy Crush'ın halka arz fiyatı belli oldu. Candy Crush'ın yaratıcısı King'in hisse başına 22.5 dolar fiyat koyduğu duyuruldu. King gelirlerinin büyük bir kısmını Candy Crush üzerinden elde ediyor.



A- A+
26.03.2014 tarihli yazı 7813 kez okunmuştur.

Geçtiğimiz çarşamba gününe halka arz edilmiş bir firma olarak giren King, hisse başına 22,50 dolardan 22,2 milyon hisse satışı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ay şirket, hisselerinin borsada 21 ila 24 dolar arasında bir değer bulmasını beklediğini açıklamıştı.
 


 

 İlginizi Çekebilir : VİKO, Verimliliğin Önemini Vurguladı

 

Halka arzı ile 500 milyon doların biraz altında bir hisse satışı gerçekleştiren şirket, 7 milyar doların biraz üstünde bir değerlemeye ulaştı. Oldukça bağımlılık yaratan Candy Crush’ın 97 milyon günlük aktif kullanıcısı bulunmakta olup uygulama üzerinden her gün 1 milyarın üzerinde oyun oynanmaktadır. Candy Crush zamanında viral olarak hızla yayılan ve şu an modası geçmiş olan Zynga’nın Farmville’i ile kıyaslanmaktadır. Zynga 2011 yılında halka arz edilmiş olup, hissesi 10 dolardan işlem gören şirket, 7 milyar dolar olarak değerlenmişti. Hissesinin en yüksek dönemi olan 2012 Şubat ayında 14.69 dolara ulaşmıştı. O günden bu zamana da şirketin grafiği aşağı doğru bir eksende ilerlemektedir. Zynga’nın bugünkü hissesi 5,80 dolardan işlem görmekte olup bu değer %40’dan fazla bir düşüşü göstermektedir. Farmville zamanında Facebook’ta en çok oynanan oyun olarak anılıyordu.
 


 

Finansal sağlık oranlarını hesaplayan Rapid Rating; yatırımların geri dönüşü, borç servis yönetimi ve fiyatlandırma yapısı üzerinden yapılan analizlerde King’i 100 üzerinden 86 olarak değerlendirdi. Bu durum, sektörde oldukça yüksek bir oranı göstermektedir. Twitter’ın IPO öncesi oranı 100 üzerinden 19 iken IPO sonrasında 45,3 olarak hesaplanmıştı.
 

Kaynak
 
► Candy Crush games developer King valued at over $7bn
 
 Candy Crush Maker King Digital Prices IPO At $22.50 Per Share

 
Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır