elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Boston Dynamics’in Robot Köpeği Spot Petrol Kuyularında Çalışacak

Boston Dynamics geliştirdikleri robotlarla dijitalleşme ve robotik endüstrisinde önemli bir rol oynuyor. Boston Dynamics üretkenliği arttırmak ve daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Gelin robot köpek Spot ile ilgili detayları haberimizde inceleyelim.



A- A+
20.02.2020 tarihli yazı 9043 kez okunmuştur.
Geleceğin petrol tesislerinde, önemli görevleri yerine getirmek için etrafta koşan robot köpekler görebileceğiz. Boston Dynamics'in yeni robot köpeği Spot, bir petrol kuyusunda çalışan ekibin bir parçası olacak. Petrol tesislerinin ne kadar tehlikeli olabileceği göz önüne alındığında, bu alandaki otomasyon yenilikçi, mantıklı ve en güvenli seçenek olabilir. 
 
Robot Köpek Spot’un Gelişimi 

Petrol üreticisi Aker BP ve yapay zeka uygulamaları geliştiren yazılım şirketi Cognite, Aker BP'nin Skarv isimli tesisinin kurulumunda birbirinden farklı robot ve uçakları test etmek için birlikte çalışacaklarını duyurdu. Skarv, 2013 yılında kurulumuna başlanan, merkezi Norveç Denizi olan petrol tesisidir ve robotların petrol üretim tesislerinde çalışmasını test etmek için iyi bir test alanı olacaktır. 

Aker BP'nin basın bültenine göre Spot, Skarv için çalışmaya başlamadan önce simüle edilmiş petrol ve gaz tesislerinde test edildi. Şimdi ekip Spot’un Skarv’da nasıl nasıl çalıştığını görmek için Spot’u Skarv’a göndermeyi planlıyor. Bloomberg’in haberine göre Spot’un, denetleme, rapor oluşturma ve hidrokarbon sızıntılarını tespit etme gibi özellikleri test edilecek.

 

Aker BP'nin CEO'su Karl Johnny Hersvik basın açıklamasında "Vizyonumuz üretkenliği, kaliteyi artırmak ve çalışanlarımızın daha güvenli bir şekilde çalışabilmesi için başlangıçtan sonuna kadar tüm operasyonlarımızı dijitalleştirmektir. Offshore robotiklerin potansiyelini keşfetmek dijital yolculuğumuzun temelini oluşturuyor." diyor.

Spot ilk kez Skarv’da kullanılmayacak. Massachusetts Eyalet Polisi geçen yıl Spot’un polislerle iyi bir işbirliği içinde çalışıp çalışamayacağını görmek için Spot’un yeteneklerini test etti. Spot’un polislerle birlikte çalışmasındaki en büyük sorun ise insanlara karşı oluşabilecek potansiyel robot şiddeti idi. Büyük olasılıkla petrol tesislerinde potansiyel şiddet ihtimalinin önüne geçilecek ancak bu şartlarda en büyük sorun insanların işsizlikle karşı karşıya kalması ve ya insanlar için yeterli miktarda uygun pozisyon sağlanamaması olacak.

 
Bir Youtuber Spot’u Test Ediyor




KAYNAK:
► interestingengineering.com

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.