elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB'nin Endüstriyel Robotları Kolay Programlama Sihirbazı Yazılımına Sahip Oluyor

ABB, özel eğitim ihtiyacı olmadan robotları kurmayı, programlamayı ve çalıştırmayı basit hale getirebilen, kolay programlama aracını endüstriyel robot yelpazesine genişletiyor. Detayları haberimizin devamında.



A- A+
28.02.2021 tarihli yazı 6860 kez okunmuştur.
ABB, ilk kez robot kullanacakların, uzman programlama becerilerine veya herhangi bir RAPID kod bilgisine ihtiyaç duymadan üretim hatlarına robotik otomasyonu eklemelerine olanak tanıyabilen, IRB 1100 endüstriyel robotu için de artık, Kolay Programlama Sihirbazı yazılımını piyasaya sürüyor.
 
Basit grafik bloklara dayanan Kolay Programlama Sihirbazı, uzman olmayanların uygulamalarını otomatikleştirmelerini kolaylaştırır. Bloklar, robotun gerçekleştirmesi için bir dizi basit işlem oluşturmayı kolay ve sezgisel hale getiren "konuma gitme", "bir nesneyi seçme" ve "hareketleri tekrarlama" gibi eylemleri temsil eder. Acemi programcıların çarpışmalar gibi hataları çözmesine olanak tanıyan hata işleme işlevleri de vardır.


 
Kolay Programlama Sihirbazıyla, bir robot dakikalar içinde çalışmaya başlayabilir. Programlama süreci, ABB FlexPendant üzerinde gerekli bloğu basitçe sürükleyip bırakarak, kullanıcının sonuçları hemen görebileceği ve gerekirse robotun eylemlerini ayarlayabileceği bir uygulama şekline indirgenmiştir. Makine besleme veya montaj gibi uygulamalar için robot programlama dili bilgisine gerek kalmadan, sadece bu blokları birbirine bağlayarak eksiksiz programlar oluşturulabilir.
 
► İlginizi çekebilir: IRB 1300: Yeni Nesil Robot
 
Tek Kollu YuMi® için ABB Kolay Programlama Sihirbazı yazılımı halihazırda ücretsiz olarak mevcuttur. Bir eklenti olarak kurulabilir. Bu sihirbaz her yeni IRB 1100'ün FlexPendantına ise önceden yüklenecektir. Gelecekte de seçilen diğer ABB endüstriyel robotlarında bu sihirbaz kullanılabilir hale gelecektir.


 
ABB Robotik Ürün Yönetimi Bölümü Başkanı Antti Matinlauri," Endüstrilerden, çok farklı görevler için kolayca programlanabilen robotlar için artan bir talep var. ABB, bu nedenle IRB 1100 ile başlayan küçük endüstriyel robotları desteklemek için Kolay Programlama Sihirbazı yeteneğini artık genişletiyor. İnsanlar akıllı telefonlardaki ve diğer tüketici teknolojilerindeki kolay kullanıcı arayüzlerine alıştı. Kolay Programlama Sihirbazı aracımız, endüstriyel robotları programlama güçlüğünü ortadan kaldırmak için bu konsepti kullanmaktadır. Bu sihirbaz artık herkesin robotik kullanmasını sağlayabilmeye bizleri bir adım daha yaklaştırıyor. " dedi.
 
► İlginizi çekebilir: İlginç Robotlar Serisi
 
Daha özel programlama ihtiyaçları olan şirketler için, belirli görevleri gerçekleştirebilmek üzere yeni bloklar da oluşturulabilir. Bu, ABB veya iş ortaklarının standart RAPID programlama rutinlerini programcı olmayanlar tarafından kullanılmaya hazır Sihirbaz bloklarına dönüştürmek için kullanabileceği ABB'nin Beceri Oluşturucu yazılımı aracılığıyla elde edilebilir. Beceriler olarak bilinen özel bloklar, özel tutucular veya görüntü uygulamalarını kontrol etmek için üretilebilir.
 
Beceri Oluşturucu, developerercenter.robotstudio.com adresinden indirilebilen ayrı bir yazılımdır.


 
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dö-nüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve ha-reket portföyünü birbirine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet gele-neği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yaklaşık 110.000 çalışanı sürdürüyor.
www.abb.com

 
ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, robotik, makine otomasyonu ve dijital hizmetlerde bir öncü olarak otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar çok çeşitli endüstriler için yenilikçi çözümler sunar. Dünyanın önde gelen robotik ve makine otomasyon tedarikçilerinden biri olarak 400.000'den fazla robot çözümü sağlamıştır. Her ölçekteki müşterilerimizin üretkenliği, esnekliği, sadeliği ve çıktı kalitesini artırmasına yardımcı oluyoruz. Geleceğin bağlantılı ve kolaboratif fabrikasına geçişlerini destekliyoruz. ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 10.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir.
www.abb.com/robotics


Kaynak:



GÜNÜN FİRMASI