elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tidgen Power System |
Su Altı Türbinleri

Her geçen gün daha da artan dünya nüfusu ile birlikte enerji ihtiyacına olan talepte artıyor. Artan bu enerji talebine çözüm olarak okyanus ve denizin derinliklerinde elektrik üretebilen Tidgen Power System su altı türbinlerinin detayları haberimizde ...



A- A+
05.04.2014 tarihli yazı 13916 kez okunmuştur.
Günümüzde yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrik  üretme çalışmalarında büyük ilerlemeler kat ediliyor. ORPC, doğadaki en istikrarlı enerji kaynağı olan gelgit dalgalarından elektrik üretebilen su altı türbinleri tasarladı.





Üretilen bu türbinler okyanus ya da denizin derinliklerine yerleştiriliyor. Kuvvetli gelgit dalgaları ile türbinlerin bıçakları hızlı bir şekilde dönüyor ve bu bıçaklar çevrildikçe kalıcı mıknatıs jeneratörü elektrik üretiyor.

Bu yöntemle bir tane su altı türbini, kıyıya ortalama 180 kWp elektrik enerjisi göndermeyi başarabiliyor.





Bu sistemlerin en büyük avantajı yenilenebilir enerji kaynaklarında yaşanan performans değişikliği sorununun yaşanmaması. Su altı türbinleri günün her saatinde hemen hemen aynı devirde çalışıyor. Ayrıca bu türbinler de akıntı yönü değişimlerinden en az etkilenecek şekilde dizayn edilerek maksimum verim sağlanmış.



2013 yılında Maine kıyısına kurulan Tidgen, ABD elektrik piyasasına eklenen ilk su altı enerji üretimi projesiydi.

Yayımlanan çevre değerlendirme raporlarında bu türbinlerin ekolojik açıdan olumsuz etkisinin bulunmamasının açıklanmasıyla ABD, Tidgen birimlerinin kullanımı ve dış satışını arttırmayı hedefliyor.



Kaynak:

►Science Energy

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.