elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Şikago Akıllı Şehir Olmak İçin Hazır

Intel tarafından tanıtılan Akıllı Şehir haberini daha dün yayımladık ama görünen o ki Amerika'nın ve Dünya'nın ilk akıllı şehir projesi San Jose'den sonra Şikago da aynı yolu izliyor ve daha iyi bir şehir için istihdam alanı yaratmak fikrinden yola çıkarak benzeri uygulamayı geliştirmeye çalışıyor. Detaylar yazımızda.



A- A+
04.08.2014 tarihli yazı 6562 kez okunmuştur.
Daha yeni Intel tarafından tanıtılan Akıllı Şehir haberini yayımladık ve görünüyor ki Şikago da şehir yönetimi için yeni istihdam planı olarak aynı yaklaşımı takip ediyor. Şikago; şehirdeki ışık göstergeleri üzerindeki sensörleri bütün şehre yüklemeye başladı ve bu yaya, trafik, gürültü ve rüzgar ile ilgili olarak verilerin izlenmesi ve toplanmasını sağlayacak.
 
 

 
Fikir, bilgileri toplayacak sistemle geliyor ve sistem topladığı bu bilgileri harekete geçirebilecek, ilgili birimdeki durumu iyileştirebilecek ve o birimlere gönderilecek bilgileri kullanışlı bilgiye dönüştürebilecek özelliğe sahip olacak. Örneğin; bu sistem yaya ve trafik ile ilgili kurulum kesinti noktalarını geliştirmek için kullanılabilir. Ayrıca havanın kirli olduğu alanları belirleyebilir ve yüksek seviyede tespit edilen rüzgar alanlarını belirleyebilir.


 
Tabi ki bununla ilgili birçok gizlilik endişesi var ve bu uygulamanın arkasındaki grubun topladığı tüm bilgilerin anonim olduğu kamuoyuna bildiriliyor. Sensörler bireylerin bilgilerinin belirlenmesi veya özel bilgi kazanma yeteneğine sahip değiller. Sensörlerin ilk kısmı önümüzdeki ay Şikago’da kurulacak ve birkaç yıl boyunca gittikçe geniş bir alana yayılacak.



►İginizi Çekebilir : Elektronik Çöp Şehri | Guiyu
 
Şikago bu veri toplamanın şehrin yaşamak için daha mutlu ve sağlıklı bir yer haline gelmesini sağlayacağından dolayı çok umutlu. Bilgisayarlarla ilgili çalışmalar yapan bilim adamı Charlie Catlett : "Amacımız şehirleri daha iyi anlamak. Amacın bir parçası da bu uygulamaları bir kamu hizmetine dönüştürebilmek." şeklinde açıklıyor durumu.


Kaynak :

►wonderfulengineering

 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.