elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Microsoft Kinect, Felç Tedavisinde Kullanımı İçin FDA Onayından Geçti

Daha çok oyun sektöründe adı duyulan Microsoft Kinect üzerine yapılan çalışmalar bilimsel ağırlıklı sektörlere kaymaya devam ediyor. Son olarak Amerika Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Kinect'in felç tedavisinde kullanılabileceğine dair onayı verdiğini açıkladı. Kinect ve sağlık sektöründeki uygulaması hakkında detaylar haberimizde.



A- A+
25.05.2014 tarihli yazı 9283 kez okunmuştur.

Microsoft'un oyun sektörü için üzerinde çalıştığı proje Microsoft Kinect, tıbbi teknolojiler geliştiren Jintronix firmasına esin kaynağı oldu. Firma, konuşma yetisini kaybetme, vücudunun bir kısmını hareket ettirme güçlüğü yaşama gibi rahatsızlıkları getiren inme için Kinect'i hastaların temel egzersizlerini yapması amacıyla kullanacak. Biyolojik medikal ürünler, medikal araçlar ve radyasyon yayan aletler ve birçok diğer konuda onay veren Sağlık Bakanlığı'na bağlı Amerika Gıda ve İlaç İdaresi, Kinect'in inme tedavisinde yapılan temel egzersizler için kullanılabileceğiyle ilgili onay verdi.
 




► İlginizi Çekebilir: Microsoft Kinect ile Görme Engellilere Yoga Eğitimi


Temelde Kinect teknolojisi, konsol, kumanda gibi bilgisayara bağlantılı bir kontrol aparatı olmadan başta el hareketleri olmak üzere vücut etkileşimini ön planda tutarak oyun oynama deneyimi sunuyor. Ancak son yıllarda uzaktan kontrol özelliğinin pratik kullanımından dolayı bilimsel araştırmalarda ve özellikle tıbbi uygulamalarda yer bulmaya başladı. İnme tedavisinde ise hastaların temel egzersizleri ekranda gösterilerek doğru ve daha verimli yapmalarına yardımcı olacak. Jintronix firmasının CEO'su Shawn Radunza FDA onayı aldıkları için heyecanlı olduklarını ve sayısız felç hastasının tedavisinin önünü açmak için çalışacaklarını belirtti. Araştırmalar, inme tedavisi gören hastaların %65'inin tedavide sürekliliği başaramadığını gösteriyor. Kinect'in görsel etkileşim ve oyunlarla getireceği çözüm ile hastaların rehabilitasyon programına devamını teşvik edeceği düşünülüyor.

Kinect'in tedavide kullanılması için oluşturulan Fish Frency oyununda, hastaların yapması gereken egzersiz hareketleri ile sanal balıkların yem aramaları ve avlamaları sağlanıyor. Aynı zamanda skor tutularak hastaların en büyük sorunlarından olan sürekliliğin teşviki amaçlanıyor.

Oyunun uygulamasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 


 



Kaynak:

► Wikipedia
► blog.tech
 

Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.