elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin En Büyük Güneş Santrali Konya’da Açıldı

Türkiye’nin en çok güneş alan bölgelerinden biri olan Konya’nın Karatay ilçesinde Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali açıldı. Santralin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
04.05.2016 tarihli yazı 14960 kez okunmuştur.
Tekno Ray  Solar şirketi Türkiye’nin en çok güneş alan ilk 3 ilinden biri olan Konya’da güneş enerjisi santralini açtı. 8 ay gibi kısa bir sürede tamalanan projeyle Türkiye, en büyük güneş santraline kavuştu. 430 dönümlük arazi üzerine kurulan santral 22,5 MW’lık kurulu gücü ile dikkat çekiyor.
 


Santralde, Yingli Solar marka güneş panellerinin kullanıldığı ve panellerin %16,5 verimlilikte olduğu belirtiliyor. Toplamda 75 bin panelin kullanıldığı santral, 20 milyon dolarlık yatırımla inşaa edildi ve dönem dönem 400 kişiye istihdam sağladı. Santraldeki bir diğer önemli özellik ise Online SCADA mimarisine sahip olması. Tamamen yerli yazılım ile düzenlenen bu Scada Mimarisi ile paneller uzaktan kontrol edilebilecek ve santraldeki tüm üretim verilerine anlık olarak ulaşılabilecek.
 


Santralde yıllık 30 bin MWh elektrik üretimi hedefleniyor. 20 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek Konya Kızören Güneş Enerji Santrali ülkemizde yenilenebilir enerji alanında yeni kurulu güç rekorlarının önüne açacaktır.
 

 
Basın toplantısında konuşma yapan Tekno Şirketler Grubu CEO’su Sayın Altay Çoşkunoğlu, "Güneş Türkiye’nin milli servetidir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Konya Kızören Güneş Enerjisi Santrali, Türkiye’nin en büyük santrali olma özelliğini taşıyor. Güneş enerjisi sektörünün Türkiye’de hızla büyüyeceğine ve güneşten elde edilen enerjinin diğer tüm enerji kaynaklarının önüne geçeceğine inanıyoruz." dedi.


 

Tekno Ray Solar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özenbaş ise “Santralin kurulumu sırasında 400 kişi istihdam ettik. Toplam kurulum süresi 8 ay süren santralimizin kurulumunda özel performans endekslerimize göre yapmış olduğumuz ekipman seçimlerimiz ile Türkiye’de yüksek kalite standartlarını oluşturan bir tesis kurduğumuz için mutlu ve gururluyuz.” dedi.

Kaynak:

Yerel Ajanslar
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.