elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla Bobini ile Yapılan Silah |
Video

Birçokları tarafından gelmiş geçmiş en önemli mucitler arasında gösterilen Nikola Tesla‘nın buluşlarından biri olan Tesla bobini kullanılarak yapılan Tesla silahının ayrıntılarını yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
19.12.2016 tarihli yazı 15725 kez okunmuştur.
Nikola Tesla, günümüzde yaygın olarak kullanılan alternatif akım sistemini dünyaya armağan etti ve günümüzde kullanılan birçok AC elektrik makinesinin temelini oluşturan döner manyetik alanı keşfetti. Buluşlarının çoğunluğu patent almamış olmasına rağmen mühendisler ve bilim adamları tarafından takdir edilip, yeni buluşların ilham kaynağı olmakta.

Nikola Tesla, dünyaya kablosuz olarak elektrik enerjisi sağlamayı hayal etti. Bu hayal onun, 1891'de Tesla bobinini icat etmesine sebep oldu. Tesla bobinleriyüksek frekanslı yüksek gerilim üreten hava çekirdekli rezonans trafolarıdır. Tesla, bu bobinle amacını kısmen başarmış oldu fakat daha sonra yaşanılan olumsuzluklar nedeniyle bu projesini devam ettirememiştir. Tesla'nın yüksek frekans çalışmaları neon ve floresan lambaların icadında,  X-ray fotoğrafın çekiminde, MR cihazlarının temellerinin atılmasında kullanmıştır. Bugün de eş zamanlı yıldırımlar oluşturulmasında ve malzemelerin yüksek gerilime dayanıklılık testlerinde aktif olarak kullanılmaktadır.


 
►İlginizi Çekebilir: Tesla Bobini İncelemesi

Tesla silahının yapısı, güç sağlayan bataryası sırt çantasıyla taşınmakta, işlemci ve güç kaynağı devreleri silahın tutacak bölümüne yerleştirilmiş durumda. Güç kaynağı devresi su soğutma sistemine sahip olmasına rağmen birkaç dakika aralıksız çalışabiliyor. Aralıklı olarak çalıştırıldığında ise birkaç saat boyunca çalışabiliyor. Tesla silahı, kıvılcım uzunluğu yaklaşık olarak iki metreyi bulabilen taşınabilir bir ışık makinesidir. Tesla silahı gelişmiş kontrol devresi sayesinde farklı frekanslar ve uzunluklarda kıvılcımlar üretebiliyor. Düşük güç seviyelerinde Tesla silahından çıkan kıvılcımlar acı verici olmuyor fakat uygulanan voltaj yükseltilecek olursa kalıcı hasarlar bırakabilir. Tesla silahı hidrojen balonları ateşleme sistemleri için kullanılabilir.
 



Kaynak:

► interestingengineering

Yazar:Osman Nuri KOÇ


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.