elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Snapdragon 805 Canavarları |
Note 3

Son üç yıla damgasını vuran en önemli telefon markalarından birisi olan SAMSUNG, 2014 yılında piyasaya sürdüğü Galaxy Note3 modeli ile çok büyük beğeni kazanmıştı. Fakat Samsung’ un yanı sıra diğer bir çok marka da performans açısından tartışmasız mükemmel cihazlar çıkarmışlardı. Artık teknoloji devleri arasında büyük rekabet haline gelen bu gelişim telefon boyutunu büyütürken insanlar açısından da bir nevi dünyayı küçültüyor. İşte bu performans canavarlarından bir tanesi de Snapdragon 805 ile Galaxy Note 3...



A- A+
10.05.2014 tarihli yazı 8995 kez okunmuştur.
Samsung Mobil Dünya Kongresi’nde Qualcomm ile işbirliği yapmıştı. Bu işbirliğindeki başlıca amaç LTE Advanced Category 6’yı tanıtmaktı. Bu tanıtımda ise 5.nesil Gobi 9 x 35 serisi LTE modem özelliklerini telefonseverlere sunmak için Qualcomm Snapdragon 805 ile güçlendirilmiş bir Samsung Galaxy Note 3 kullanıldı.
 
 

 
Şu an piyasadaki üstün özelliklere sahip cihazlarda LTE Category 4 kullanılıyor. Fakat tanıtılan bu cihazdaki modem LTE Category 6 özelliklerini kullanıyor.

LTE Category 6’ nın özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz :


► Bant genişliği açısından iki katına çıkarılmış durumda,
► İndirme hızı olarak 300 Mbit / saniye olacak.

Tanıtımda bu işlemciye sahip olan Note 3, 300 Mbit / sn değerlerinde indirme hızını yakaladı.
 
     


►İlginizi Çekebilir: Apple, Samsung ve LG'ye Rakip | General Mobile 


Qualcomm  açıklamasında; “ Bir çok telefon devinin yeni çıkaracağı telefonlarda bu işlemciyi kullanacağı ve bu performansa sahip olacağını “ söyledi.

Samsung zaten bu işbirliği ile Snapdragon 805 işlemciyi kullanacağını netleştirmiş oldu. Bu performans özellikleriyle donanımlı Galaxy Note 3’ ün başlangıçta muhtemelen Güney Kore’ nin SK TELECOM operatörü aracılığı ile satışa sunulacak.

 
       

 
Biraz da LTE’ den bahsedecek olursak, LTE (Long Term Evolution) şu an kullanılan kablosuz erişim sisteminin daha geliştirilmiş ve gelecekte kullanılacak şeklidir demek mümkün. Günümüzde yaygın olarak kullanılan kablosuz erişim sisteminde indirme hızı LTE’ deki indirme hızına göre çok daha düşük değerlerdedir.

 Telefonlarda mobil bağlantının en kötüsünden en iyisine doğru sıralaması şu şekildedir;

♦ GPRS
♦ EDGE
♦ 3G
♦ 4G
♦ LTE



Kaynak:


► phonearena.com
► au.ibtimes.com
► samsung

Sercan UYSAL Sercan UYSAL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.