elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

QUINT POWER Plus

Phoenix Contact’ın QUINT POWER Plus versiyonu yeni güç kaynaklarının benzersiz işlev ve özellikleri, zorlu koşullar ve emniyet uygulamalarınız için idealdir. Phoenix Contact'ın QUINT POWER Plus versiyonu ile ilgili tüm detaylar Phoenix Contact Türkiye'de Endüstriyel Elektronik Ürün Grubu Yönetmeni olarak görev yapan Sn. Kerem Kökel'in makalesinde...



A- A+
28.02.2020 tarihli yazı 9184 kez okunmuştur.

QUINT POWER Plus Versiyonu: Zorlu Uygulamalar İçin Mükemmel Çözüm 

Phoenix Contact’ın QUINT POWER Plus versiyonu yeni güç kaynaklarının benzersiz işlev ve özellikleri, zorlu koşullar ve emniyet uygulamalarınız için idealdir.

Özellikle yüksek talep gerektiren uygulamalarla ilgili olarak yeni ve öncü işlevler gösteren QUINT POWER Plus güç kaynakları, entegre ayırıcı MOSFET’e sahip olması ve çift aşırı gerilim koruması ile yüksek sistem sürekliliğini garanti eder. Koruyucu kaplaması ve ATEX/IECEx onayıyla, potansiyel olarak patlayıcı bölgeye de (zone 2) monte edilebilir.

 

 Entegre ayırıcı MOSFET ile birlikte yedeklilik


Entegre ayırıcı MOSFET’e sahip Phoenix Contact’ın yeni QUINT POWER Plus versiyonu 1 + 1 ve n + 1 yedekliliği için mükemmel şekilde tasarlanmış olup kontrol panosunda yer tasarrufu sağlar. Paralel çalışmada güç kaynakları birbirinden %100 ayrılır. Bir cihaz arızası veya arıza durumunda diğer cihaz otomatik olarak tüm beslemeyi üzerine alır ve sistem çalışmaya devam eder. Böylece istenmeyen duruş süreleri önlenir.

Şekil 2: Yedekli çalışma için entegre ayırıcı MOSFET'li QUINT POWER Plus

Entegre ayırıcı işlevine sahip pazardaki diğer standart güç kaynakları ile karşılaştırıldığında, QUINT POWER ayrıca önleyici fonksiyon izleme sağlar. Her bir güç kaynağı için çıkış akımlarına eşik değerler belirleyerek kontak çıkışı alınabildiğinden, bir hata durumunda asimetrik yük dağılımı veya aşırı yük söz konusu ise bu durum algılanmış olur ve gösterilir. Bu nedenle yedeklilik erken aşamada sağlanabilir. Arızaların tespit edilmesi ve bildirimi, tutarlı ve yüksek sistem sürekliliği açısından önemli bir rol oynar.

 

 Aşırı gerilimlere karşı çifte koruma


Sistemin güvenli beslemesini sağlamak için kararlı bir 24 V’a ihtiyaç vardır. Çeşitli iç veya dış etkiler olumsuz arızalara neden olabilir. Örneğin metal bir parça veya iletken toz gibi yabancı maddeler cihazın içine girebilir.
 

Şekil 3: Yaygın standart güç kaynaklarının çıkış gerilimi bir regülasyon arızası durumunda 35 V’a kadar çıkabilir ve yükler zarar görebilir

 

Şekil 4: Bir çıkış gerilimi regülasyonu arızasında QUINT POWER Plus versiyonu yükleri korumak için çıkışını kapatır. Yedekli uygulamada yükler sürekli, güvenli ve güvenilir şekilde beslenmeye devam edecektir. 


Şekil 5: 
Yeni QUINT POWER Plus versiyonu ekstrem koşullar altında kullanıma uygundur. 
 
Yük tarafında oluşabilecek bir gerilim düşümü yedekli sistem tarafından karşılanır. Bununla birlikte gerilim istenmeden yükselirse bu durum yük tarafında aşırı gerilime neden olur ve sistemin güvenliğini tehlikeye atar. Yükler tümüyle zarar görebilir veya arızalanabilir. Güncel ve pazarda iyi bilinen DIN rayına monte güç kaynakları bir arıza durumunda çıkış gerilimini 35 V DC’ye kadar limitler, ancak bu gerilim yükte hasara ve dolayısıyla sistemde duruşa neden olur. Özellikle safety PLC’ler aşırı gerilime dayanamaz ve bu nedenle zarar görebilir.
Şekil 6: Uygun PCB kaplaması toz, gaz ve %100 neme karşı korur.


Standart çözümlerin aksine, PHOENIX CONTACT’ın yeni güç kaynağı yükleri gerilim yükselmesinden korur ve çıkışı çift aşırı gerilim koruması (OVP) ile kapatır. İstenmeyen açma ve kapama önlenir.

TÜV onaylı çift OVP sistemin duruş riskini azaltır. Proses endüstrisinin güvenlik standartları olan IEC 61508 ve IEC 61511 temelinde fonksiyonel güvenlik taleplerini (SIL) karşılar. Güvenlik bütünlüğü seviyesi SIL 3 ve donanım hatası toleransı HFT=1 ile işletme güvenliğini artırır.

QUINT POWER Plus versiyonu, güç kaynağının içersindeki bir çıkış gerilimi regülasyonu arızasında, yükleri korumak için çıkışını kapatmadan önce çıkış gerilimini 30 VDC’den daha düşük bir değere sınırlar. Yedekli uygulamada, yükler sürekli, güvenli ve güvenilir şekilde beslenmeye devam edecektir.

Yeni QUINT POWER Plus versiyonu ile PHOENIX CONTACT, DIN raya monte güç kaynaklarında bu teknolojik yeniliği sunan ilk ve tek şirkettir.
 

 

 

 Ekstrem koşullar altında kullanım


Yeni QUINT POWER Plus versiyonu, daha önce bahsedilen hataların güvenli şekilde kontrol altına alınması ve önleyici fonksiyon izleme özelliklerine ek olarak, zorlu ortam koşullarında kullanım için güvenilir bir çözüm sunar.

Koruyucu kaplama ve IEC 60079-0, IEC 60079-7, IEC 60079-11, ve IEC 60079-15 standartlarına göre ATEX/IECEx onayıyla patlama riskli bölge (zone 2) dahil sisteme besleme sağlar.
 

Patlama koruması sadece kimya ve petrokimya endüstrisindeki geleneksel sistemlerin sorunu değildir. Gaz veya toz gibi yanıcı ve patlayıcı maddeler birçok alanda bulunabilir. Uygun PCB kaplaması tozlara, gazlara ve % 100 neme karşı koruma sağlar.

Yeni QUINT POWER Plus versiyonu -40°C ile +75°C geniş sıcaklık aralığında çalışabilmektedir. 




Kerem Kökel
Endüstriyel Elektronik Ürün Grubu Yönetmeni 


Kaynak:



  
                 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar