elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Panasonic, VİKO'yu Satın Aldı

Anahtar- Priz sektöründe dev satın almalar devam ediyor. Japon devi Panasonic Türkiye’de elektrik anahtarları ve priz üretiminin en büyük şirketi olan VİKO'nun çoğunluk hisselerini satın aldı. Şirketler bu ortaklıkla ilgili hedeflerini ve beklentilerini anlaşma sonrası basın aracılığı ile kamuoyuna duyurdu.



A- A+
31.10.2013 tarihli yazı 11334 kez okunmuştur.
Japon devi Panasonic, Türkiye’de elektrik anahtarları ve priz üretiminin en büyük şirketi olan VİKO'nun çoğunluk hisselerini satın aldı. 

Viko, İstanbul Sanayi Odası’nın en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 331’inci sırasında yer alıyor. 2012 sonu verilerine göre şirketin cirosu ise 246 milyon lira. Panasonic Türkiye'nin büyüme potansiyeli ve stratejik konumundan yararlanarak Rusya, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa pazarlarındaki konumunu güçlendirmek istiyor.

 
 

Daha Büyük Pazarlar

Panasonic'in VİKO'nun çoğun hisselerinin almasının ardından Panasonic Eco Solutions Başkanı Mr. Yoshioka, "VİKO ile ortaklığımız Panasonic için stratejik öneme sahiptir. Panasonic, Türkiye'yi bir üs olarak kullanarak; VİKO'nun güçlü marka bilinirliği, yaygın satış kanalları ve Avrupa tipi anahtar - priz üretimindeki ileri teknolojileri gibi güçlü yönetim kaynakları sayesinde sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu, BDT, Avrupa ve Afrika pazarlarında da büyümeyi hedeflemektedir. Panasonic ve VİKO bu ortaklıkla güçlerini birleştirerek sinerjilerini artırmayı ve hedef pazarlardaki konumlarını daha da genişletmeyi amaçlamaktadır'' dedi.

 
  


2023 Yılındaki Vizyonumuz
 
VİKO'nun ortakları Cahit Durmaz ve Ali Dağbaşı devredilen hisselerin ardından şu cümlelere yer verdi:
 
"Kuruluşumuzdan bugüne müşterilerimiz için değer katmaya odaklanan yenilikçi bir yaklaşımla pek çok ürünü pazara sunduk. Vizyonumuzdan aldığımız enerji ile dünya markası olma yolunda 70'in üzerinde ülkede aydınlığı parmak uçlarına taşıdık. Yıllar içerisinde ülkemizde ve yurtdışında sektörümüzde lider markalar arasında yerimizi aldık. Bu başarının ardında yatan en önemli ilham kaynağımız sürekli mükemmele ulaşma ve bir dünya markası olma tutkusu oldu.

 


►İlginizi Çekebilir : ABB, ELBİ Elektriği Satın Aldı


 

Bu tutkunun gereği olarak vizyonumuza 2023 yılında sektörümüzde dünyadaki ilk 10 markadan birisi olma hedefini koyduk. Her geçen yıl küresel rekabetin arttığı ve konsolidasyonların hızlandığı günümüz dünyasında böylesine iddialı hedeflere ulaşmanın dünya liderleriyle güç birliği oluşturmaktan geçtiği inancıyla bu yıl içerisinde stratejik ortaklık girişimlerimizi başlattık.
 
Bugün, 100 yıla dayanan başarılı geçmişi ile dünyanın en itibarlı markaları arasında yerini alan teknoloji devi Panasonic ile bir ortaklık anlaşması imzalamaktan duyduğumuz gurur ve mutluluğu paylaşmak istiyoruz.
 
Panasonic ile ortaklık görüşmelerimiz esnasında her iki kuruluşun kültürleri, coğrafi konumları, etkin oldukları pazarlar, ürün yelpazeleri ve gelecek stratejileri dikkate alındığında ideal bir uyumun varlığını gördük. Teknoloji alanındaki geniş ürün yelpazesinin yanı sıra Asya kıtasının anahtar priz sektör lideri de olan Panasonic ile ortaklığımızın gerek Türkiye gerekse dış pazarlardaki konumumuzu güçlendireceğine ve vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda çok önemli bir atılım olacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu ortaklığın yıllardır örnek bir düzeyde sürdürülen tarihsel Türk-Japon dostluğunun daha da güçlenmesine katkı sağlayacağı görüşündeyiz."
 
Taraflar, ortaklık ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyuna gerekli ve kapsamlı bir bilgilendirmenin yapılacağını ayrıca belirtti.


 
 Sevgili Takipçilerimiz, sizler bu sektörel satın alma hakkında neler düşünüyorsunuz? Öngürüleriniz Nelerdir?
 

VİKO HAKKINDA

VİKO, Türkiye'nin sektöründeki en büyüğü olarak tanımlanan endüstriyel tesislerinde elektrik enerjisinin aktarılması, kullanılması ve daha kolay sunumu amacıyla çözümler üretmektedir. Üretiminin  yüzde 45'ini 72 ülkeye yaptığı ihracaat ile gerçekleştirerek, Türkiye’yi dünya pazarlarında başarıyla temsil etmektedir. Yıllık 100 milyon adet anahtar ve priz üretim kapasitesi bulunan VİKO, müşteri beklentilerini öngören çözümler üretmek ve çok sayıda yenilikçi ürünü piyasaya sunmak için; ARGE, inovasyon, tasarım ve yeni yatırım çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Sektöründe Turquality kapsamına alınan ilk kuruluş olup, tanınmış marka statüsüne sahiptir. Ürün kalitesi, müşteri beklentilerine verdiği değer ve sektörde hep ilki yapma heyecanı ile projeler geliştiren VİKO, TÜSİAD KalDer Ulusal Kalite Ödülü başta olmak üzere hem ulusal hem de uluslararası alanda pek çok ödülün de sahibidir. "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" içerisinde yer almakta  ve sektörünün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk AR-GE Merkezidir. Ayrıca  ISO 9001 Kalite Yönetim, ISO 14001 Çevre Yönetim, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemlerine sahiptir.


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.