elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nodemcu ile Uzaktan Kontrollü Kap Yapımı |
3. Bölüm

Evcil hayvanları beslemek için kullanabileceğiniz, Nodemcu ile uzaktan kontrollü kap yapımı projemizin ilk iki bölümünde projenin devre kurulumunu ve yazılım bölümünü anlatmıştık. Yazı serimizin bu son bölümünde mobil uygulamanın kurulumu ve projenin uygulama üzerinden çalıştırılmasını anlatacağız.



A- A+
31.03.2019 tarihli yazı 5750 kez okunmuştur.
Yazı serimizin 1. ve 2. bölümlerinde proje için gerekli olan donanım ve yazılım kısmını açıklamıştık. Kodu yükledikten sonra projenizin entegre bir şekilde çalışması için mobil uygulamaya ihtiyaç duyuluyor. Bu adımda geliştiriciler tarafından kullanılan Blynk isimli uygulamayı kullanarak, kendi projemize uygun şekilde projemizi düzenleyeceğiz.

NODEMCU devre kartınızı bağlamak için öncelikle Blynk uygulamasını indirmemiz gerekiyor. Uygulamayı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Blynk, hem Android hem iOS ekosisteminde çalıştığı için her cihaz için uyumlu olduğunu söyleyebiliriz.
Daha sonra Arduino IDE için Blynk kütüphanesinin kurulması gerekiyor.

Bunun için blynk.cc adresinde "Getting Started" seçeneğini seçeneğinde “Download Blynk Library” ile kütüphaneyi indirebilirsiniz. İndirme işlemi sonrasında Arduino programında Scatch – Include Library – Add .Zip Library adımlarını takip ederek indirdiğiniz kütüphane dosyasını seçmelisiniz. Kütüphane kurulum işlemi tamamlandıktan sonra örnekler bölümünde Blynk örneklerine ulaşabilirsiniz.
 
İkinci aşama olarak Blynk içerisinde yeni bir proje oluşturmanız gerekiyor. Bu ekranda ‘Create new project’ bölümüne giriniz.

Projeniz için mail adresinizle giriş yaptıktan sonra, mail adresinize projenin seri anahtarı gönderilecek. Bu seri anahtar numarasının
charauth [] = "AUTH TOKEN";
bölümündeki AUTH TOKEN yerine girilmesi gerekiyor.



Son olarak butonları aşağıdaki gibi düzenlemeniz gerekiyor.


Bu adımları tamamladıktan sonra uygulamayı açabilir ve 'feed' bölümüne tıklayarak projeyi çalıştırabilirsiniz. Komutu verdikten sonra kaptaki 4 bölme arasındaki hareketi görebileceksiniz. Artık kaba mama koyarak evcil hayvanınızı uzaktan besleyebilirsiniz! Projeyle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, yardımcı olabilmemiz için yorum kısmında belirtebilirsiniz.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar