elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Intel’in 300 Yıldız Drone ile Görsel Şöleni |
Video

İnsansız Hava Araçları (İHA), hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Çoğu zaman çekim yapmak için kullanılan İnsansız Hava Araçları, bu kez Amerika’da Florida’daki Disney’de gökyüzünde ışık şovu yapacak.



A- A+
27.11.2016 tarihli yazı 9498 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz günlerde Intel, Shooting Star Droneları ile bir koreografi uçuşu yaptı ve bu uçuş izlenme rekoru kırdı. Bu tatil sezonunda da Florida’daki Disney Resort’da katılımcılara görülmemiş bir ışık şovu sunulacak. ABD’de ilk kez, 300 İHA’nın eş zamanlı olarak ışık şovu yaptığı belirtiliyor. İHA'lar geleneksel tatil müziğiyle koreografisi yapılmış renkli görüntülerle gökyüzünü boyuyor ve başta çocuklar olmak üzere, herkesi hayran bırakıyor.
 


Intel’in yıldız droneları, Florida’daki Disney’de her yıl düzenlenen geleneksel ışık şovunu teknoloji ile buluşturuyor.

Disney, hiç şüphesiz ki özellikle çocuklar için büyük bir eğlence merkezi. Oluşturduğu çizgi film karakterleri, tasarladığı oyuncakların yanı sıra en önemli özelliklerinden biri de sıkı bir teknoloji takipçisi olması. Teknolojik gelişmeleri adım adım, Disney filmlerinde görmeniz mümkün. Disney ne zamandır İnsansız Hava Araçları ile çalışmaya başladı derseniz, cevap 2014 yılı olabilir. İlk kez 2014 yılında İnsansız Hava Araçları ile gerçekleştireceği projeleri açıkladı. Bu projelerden biri de marionette kuklalarını İHA’lar ile kontrol edip, projeksiyon ile gökyüzüne yansıtmaya yönelikti.

Fakat bu kez daha da renkli bir şey gerçekleştirdi. Disney ile Intel ortak bir çalışmaya imza attı ve gökyüzünü renklere boyadı.

Intel geçtiğimiz günlerde de Almanya’da 500 adet İnsansız Hava Aracı (İHA) ile uçuş gerçekleştirdi ve senkronize bir şekilde aynı anda uçulduğu için ilk kez Guinness Dünya Rekoru ödülü kazandı ve beş aydır da Disney ile ortak çalışmasına da devam ediyor. “Parlak Yıldız Tatilleri” diye adlandırdıkları, gösteriyi gerçekleştirmek birlikte hazırlanıyorlar.

 


►İlginizi Çekebilir: Drone ile Posta Teslimatı

Işık Gösterisine, 300 adet köpük ve plastikten imal edilen ve yalnızca 280 gram ağırlıktan oluşan dronelar eşlik edecek. İnsansız Hava Araçları (İHA), dört milyondan fazla farklı renk kombinasyonları oluşturabilen LED ışıkları ile donatılmış ve tek bir bilgisayardan programlanarak kontrol edilebiliyor. İnsansız Hava Araçları’nın uçuş alacak ve tatil temalı animasyonlar ile tatil klasiklerinden oluşturulacak bir soundtrack oluşturulacak. Bu Show, Disney Springs’in tüm konukları için ücretsiz olacak.

Çok sayıda İHA’nın aynı anda gökyüzünü aydınlatması, önemli bir adım olarak görülüyor. Bu araçların müthiş bir ışık şovu yaşatmasının yanı sıra, teknolojik gelişmeler açısından da bir öncü niteliği taşıması bekleniyor. İleride, şehrin bakımı, savunma gibi çeşitli alanlarda küçük uçak filolarının geliştirilmesi üzerinde çalışılıyor ve hatta bazıları yürüyen bir halat köprüsü bile inşa etmişti.

Yakında sizin de çevrenizi ışıklandıran İnsansız Hava Araçları’na tanık olabilirsiniz. Intel’in uçakları hakkında daha çok bilgi edinmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

 


Kaynak:

intel
newatlas
ibtimes
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.