elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geleceğin Kentsel Ulaşımı

Hızla gelişen teknolojiyle birlikte sürücüsüz ufak elektrikli araçlarda ulaşım alanında oldukça gündeme gelmeye başladı. Kentsel gürültünün azalmasını sağlayan, sıfır emisyon üreten ve daha az yer kaplayan araçlar çok yakında trafikte yerini alacağa benziyor



A- A+
26.07.2014 tarihli yazı 8251 kez okunmuştur.
Yeni bir şehire tren istasyonundan adım attğınızda ilk iş olarak yakınlarda bir otele ihtiyacınız olacaktır. Tabii otele ulaşmak içinde bir taksiye ancak birçok taksi sürücüsü kısa mesefeler için insanları aracına almak istemez. Gelgelelim bu mesafeler bavulla yürümek içinse çok uzundur.
 
Bu projeyi destekleyenler, sürücüsüz ufak elektrikli araçlar ile kentsel gürültünün azalmasını, sıfır emisyon üreten ve daha az yer kaplayan araçlar elde etmeyi planlıyor. Londranın 45 km kuzeybatısında küçük bir şehir olan Milyon Keynes, yaya yürüyüş yolları üzerinde bu ağı kurmak için dünyada ilk olmak istiyor. Araçlar 1 km uzaklıktaki şehir merkezi ve alışveriş bölgesi ile kentin tren istasyonuna bağlanmak isteniyor. Birgün, belki üçüncü bir seçenek olarak sürücüsüz programlanabilir ufak elektrikli araçlar  ile  kentsel ulaşım sağlanabilir.
 



►İlginizi Çekebilir: Uçan Araba | Aeromobil

 
Geoff Snelson(Milton Keynes Council Strateji Direktörü), bu araçları kullanacak kişiler akıllı telefonları yardımıyla kolaylıkla araçlarla iletişime geçebileceklerini, tren istasyonu dışında veya belirli popüler noktalarda bulunan duraklarında bulabileceklerini söyledi.
 
İngiliz mühendislik firması RDM Grup Oxford Üniversitesi Mobil Robotics Group adlı otonom-sürüş sistemleri ile donatılmış üç prototip araç üzerinde çalışıyor. Gelecekteki modellerin ise tamamen özerk olması bekleniyor. Ayrıca araçların insanlarla, bisikletlerle çarpışmaması için bir çok güvenlik önlemide bulunuyor. Kameralar, sensörler ile dolu olan araçlar tam dikkat yol alacaklar.
 



►İlginizi Çekebilir: Toyota'dan 3 Tekerlekli Mikro Araç Konsepti

 
Milyon Keynes Belediyesi 2015 sonuna kadar transit sistemine büyük modeller entegre etme umuduyla, ilkbaharda iki koltuklu araçlara test başlatmayı planlıyor. Dünya çapında diğer belediyelerde benzer sistemleri benimseyen bir göz ile Milton Keynes 'planlarını izliyor ama önce, yasalar İngiltere'de ve bu projeyi takip eden ülkelerde, yollarda sürücüsüz arabalara izin vermeli.
 

 
Kaynak:

►Cnn
 
Samet Metin Karaman Samet Metin Karaman Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.