elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Enerji Takibi Nedir? Enerji İzlemenin Faydaları Nelerdir?

Enerji takibi, enerjinin maliyetinin ve öneminin gittikçe arttığı günümüzde zorunluluk haline geldi. Özellikle iş yerlerinde giderlerinin düşürülmesi için enerjinin kontrollü tüketilmesi gerekiyor. Enerji izleme yazılımları sayesinde, enerji analizörü veya sayaç tipi cihazlarla kontrol edilen enerjinin uzaktan izlenmesi ve internet bağlantısı olan tüm cihazlar üzerinden yönetilebilmesi artık mümkün. Entes "Enerji Doktoru" ile reaktif ceza ve kalitesiz enerjinin yaratabileceği arıza maliyetlerinin önüne geçebilirsiniz.



A- A+
17.02.2021 tarihli yazı 10269 kez okunmuştur.
Enerji izleme yazılımları sayesinde tüketim verilerinizi uzaktan izleyebilir, olası arızaların önüne geçebilir, reaktif ceza ödeme riskinden kurtulabilirsiniz. Periyodik raporlamalar sayesinde ise enerji verimliliği sağlayarak enerji giderlerinizi düşürebilirsiniz.
 


► İlginizi Çekebilir: Reaktif Ceza Nedir? Nasıl Engellenir?
 


Enerji Takibi Nedir? Enerji İzlemenin Faydaları Nelerdir?


 Genelde enerji izleme yazılımı olarak bilinen sistemler elektrik akışını takip eder. Enerji izleme, sistemdeki aydınlatma armatürleri, endüstriyel makinalar, klima santralleri, asansörler, yürüyen merdivenler gibi tüm cihazların elektrik kullanımlarını toplam veya detaylı olacak şekilde takip eder. Farklı varyasyonlarla raporlama da yapabilen yazılımların kullanımıyla reaktif güç ceza bedelleri, akım harmonikleri ya da gerilim dalgalanmaları gibi olası durumların vereceği zararlar ya da aşırı enerji kullanımıyla doğan yüksek fatura bedelleri ortadan kaldırılmış olur.

 Enerji takibi ile elektrik tüketiminden tasarruf elde eden firmalar, çevre dostu yaklaşımı ve enerji verimliliği politikalarıyla marka değerini de yükseltir. Ayrıca enerji takip yazılımı, analizör, sayaç gibi ekipmanlar için ayrılan bütçe, maddi kayıpların engellenmesi ve elektrik faturasının düşürülmesiyle birlikte kısa sürede amorti edilir.
 


Reaktif ceza ve kalitesiz enerjinin yol açabileceği arıza maliyetlerinin önüne geçmek için ENTES enerji izleme yazılımı Enerji Doktoru'nu inceleyebilirsiniz.

Enerji Doktoru ile enerjinizi her an her yerden izleyin!
 


Enerji Doktoru ile reaktif oranlarınızı kolaylıkla takip edebilir, reaktif bedel ödeme riskiniz oluştuğunda uyarı ve alarmlar ile bilgilendirilirsiniz. Enerji kalitenize ilişkin gösterimlerle elektronik cihazlarınızın arızalanmasını engelleyebilir, karşılaştırmalı tüketim özeti gösterimi ile enerji verimliliği sağlayabilirsiniz.

Reaktif bedel ve kalitesiz enerjinin yol açabileceği arıza maliyetlerini üstlenmek istemeyen işletme yöneticileri, Enerji Doktorunu tercih ederek; Kompanzasyon Doktoru’nun özelliklerine ilave olarak Enerji Kalitesi ve Enerji Verimliliğine ilişkin özellikleri de kullanabiliyor.
 



Enerji Doktoru firmalara hangi özellikleri sunuyor?


Enerji Doktoru, ENTES Enerji Analizörünün ölçtüğü akım, gerilim ve enerji tüketim parametrelerini anlamlandırarak, firmaların enerji kalitesine ilişkin gösterimler olarak sunuyor. Sınırların üzerindeki durumlarda firma yetkililerini yapılması gerekenler hakkında bilgilendiriyor ve yol gösteriyor. Aynı uyarı ve alarmları ENTES çözüm ortakları ile de paylaşarak siz ilgilenemeseniz bile çözüm ortaklarımızın enerji kalitenizi optimum düzeyde tutmasını sağlıyor.



Firmaların enerji verimliliği sağlayabilmesi için; belirli bir tarih aralığı seçmesine olanak sağlayan, her şubesinin, şubelerdeki kaynaklarının hatta makinelerinin tüketimlerinin analiz edilmesine, istenirse karşılaştırmalar yapılmasına olanak sağlayan Enerji Tüketim İstatistikleri sunuyor.

Tüm bunların yanında, sadece Enerji Doktoru’nda sunulan “Kademe Bakımı” özelliği ile kompanzasyon panosundaki kondansatörlerin kapasiteleri takip edilebiliyor. Aslında önleyici bakım olarak da adlandırabileceğimiz bu özellik sayesinde, kritik seviyeye düşen kondansatörler için uyarı ve alarm bildirimleri gönderilerek, sisteme olumsuz etki yaratmadan önce kondansatörlerin değiştirilmesi sağlanıyor.

ENTES, tüm bu özelliklere sahip Enerji Doktoru’nu, tanıtıma özel olarak çok uygun aylık lisans fiyatları ile sunuyor. Siz de hem reaktif bedel ödeme riskini almak istemiyor hem de enerji kalitenizi ölçmek, enerji tüketim verilerinizi analiz etmek istiyorsanız www.enerjidoktoru.com adresinden ENTES'e ulaşabilir, ücretsiz olarak sunulan demo uygulamasıyla Kompanzasyon Doktoru’nun tüm özelliklerini deneyimleyebilirsiniz.

Entes'in Konu ile İlgili Blog Yazılarını Aşağıdadır.

Kompanzasyon Doktoru ile Reaktif Bedel Ödeme Riskinizi Ortadan Kaldırın
Enerji Doktoru ile Kademelerinizi Dikkatle İzliyoruz
Enerji Doktoru ile Jeneratör İhtiyacınız Takibimizde





Detaylar için aşağıdaki videoları izleyiniz.







 


ENTES 1 Haziran 2021 Fiyat Listesi Yayında!
 



Kaynak:



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar