elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrik Üreten Lastik |
Goodyear BH03

Elektrikli otomobiller, ekonomik ve çevre dostu olmaları sebebiyle yakın gelecekte ulaşım araçları içinde göz bebeği konumunda olacak. Ancak bu otomobillerde elektrik enerjisi depolama sorunu nedeniyle menzil kısalığı çözülmesi gereken büyük bir problem olarak çözüm beklemektedir. Goodyear’ın ürettiği yeni inovatif lastik, elektrik enerjisi üreterek tek şarjda gidilebilen yolu maksimum seviyelere çekiyor.



A- A+
04.08.2015 tarihli yazı 16406 kez okunmuştur.
Günümüzde elektrikli otomobillerin menzilleri genellikle 150-200 km ile sınırlı. Bu menzil sorunuda sürücülerde ‘Acaba yolda kalır mıyım?’ sorusunu beraberinde getiriyor. Ayrıca çoğu ülkede elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısının çok az olduğu hatta bazı bölgelerde hiç olmadığı da düşünüldüğünde bu soru sürücüler için korku haline geliyor.
 


Gooodyear, elektrikli otomobillerin gidebileceği menzili uzatabilmek amacıyla elektrik üreten lastik geliştirdi. Termoelektrik ve piezoelektrik etkilerinden yaralanarak üretilen bu lastik, siyah yüzeyi sayesinde sıcaklığı absorbe ederek ısıyı elektrik enerjisine dönüştürebiliyor. Ayrıca sürüş esnasında lastikte oluşan esneme hareketleriyle de enerji üretilebiliyor.

 


►İlginizi Çekebilir: İlk Akıllı Yol Hollanda'dan


Sıcaklık ve esnemeler ile lektrik üretimi yapan Goodyear'ın BH03 lastiği, elektrikli otomobillerde daha uzun mesafeli yolculuk imkanı sağlıyor.


Ayrıntılar için Goodyear BH03 tanıtım videosunu izleyebilirsiniz;






Kaynak:

►Dailymail

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.