elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Yüzük |
Smarty Ring

Günümüzde akıllı telefonların kullanımının artmasından sonra gündelik eşyalarımız da akıllanma sürecine girdi. Son dönemlerde en gözde aksesuarlardan biri olan akıllı saatlerden sonra bu alanda akıllanan bir diğer aksesuar ise yüzük olmuştur. Telefonumuzu gün içerisinde 150 kez kontrol ettiğimizi düşünürsek akıllı yüzük insan hayatı için önemli bir kolaylık olacak gibi gözüküyor.



A- A+
13.12.2013 tarihli yazı 21207 kez okunmuştur.
Smarty Ring ile Zaman Kaybına Son


Son dönemlerde akıllı telefonlar hayatımızda önemli bir yere sahip oldular. Bununla paralel olarak sosyal medya, akıllı telefonlarımız ile her an var olabildiğimiz bir alan haline geldi. Ancak bütün bu güzelliklerin yanında negatif bir durum olarak zaman kayıpları karşımıza çıkmakta. Yapılan bir araştırmaya göre akıllı telefon kullanıcıları gün içerisinde 150 kez telefonlarını kontrol etmekte. Hal böyle olunca teknoloji günlük eşyalarımızla birleşerek hayatımızı kolaylaştıracak icatlar ortaya çıkarıyor. Bunlardan bir yenisi “Smart Ring” (akıllı yüzük).   
 



►İlginizi Çekebilir: Akıllı Saat Rehberi


Akıllı Yüzük ile Neler Yapılabilir?


Bluetooth ile telefonunuza bağlı olan akıllı yüzük, cihaz ile entegreli bir şekilde çalışıyor. Telefonunuza gelen bildirimleri, mesajları, aramaları yönetebiliyorsunuz. Facebook, Twitter gibi birçok sosyal medya aracını yönlendirebiliyor, paylaşımda bulunabiliyorsunuz. İsterseniz arama yapabiliyor, akıllı telefonunuzun kamerasını tek bir dokunuşla açabiliyorsunuz. Telefondan yaklaşık 9 m uzaklaşıldığında uyarı veren cihaz 24 saat yetecek bataryaya sahip. Paslanmaz çelikten oluşan akıllı yüzüğü, Android ve iOS kullanıcıları telefonlarına yükleyeceği basit bir uygulama ile kolayca kullanabiliyorlar. Aynı zamanda akıllı yüzük, kablosuz şarj özelliğine sahip olması ile büyük avantaj sağlıyor. Akıllı yüzük, su geçirmeyen yapısı, led ekran dizaynı ile göz kamaştıran bir yapıya sahip.
 


Yukarıdaki Resimlerde Smart Ring'in PCB Tasarımlarını Görebilirsiniz

 
 
Topluluk destekli fon toplama sitesi olan İndiegogo da tanıtılan Smarty Ring’in fiyatı 175 dolar olarak belirlenmiş durumda. 13 mm genişliğinde, 4 mm kalınlığında olan akıllı yüzük, piyasada yakın zamanda boy gösterecek gibi duruyor. 
 

Kaynak:

►İndiegogo
►Mashable
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.