elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2 Günde Ev İnşa Edebilen Tuğla Döşeme Robotu

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımızı kolaylaştıran ürünler her geçen gün artıyor. Bunda robotların payı oldukça büyük. Şimdi de karşımızda inşaat sektöründe devrim niteliğinde bir robot var. 2 günde ev inşa edebilen robot sayesinde inşaat projelerinizin hız kazanmasına hazır olun.



A- A+
01.08.2016 tarihli yazı 13361 kez okunmuştur.
Avustralyalı şirket Fastbrick Robotics, saatte 1000 tuğla dizebilen robot yaptı. Hadrian X isimli robot, sadece 2 günde 1 ev inşa edebilecek kapasiteye sahip. Bu da insanlardan 4 kat daha hızlı olduğunu gösteriyor.



►İlginizi Çekebilir: LEGO Mühendisliği Nedir?

Hadrian X, temelde 30 metrelik robotik kola sahip bir kamyondan oluşuyor. İlk olarak tuğlaları, üst üste koymadan önce, kesiyor ve zımparalıyor. Robot farklı boyutlardaki tuğlaları da kullanabiliyor ve kesip bileyerek ilgili yere uygun hale getiriyor. Sonra otomatik olarak, tuğlaların birbirinden ayrılmaması için yapıştırıcı işlemini uyguluyor. Yapıştırıcı kullanarak harç ihtiyacını ortadan kaldıran robot aynı zamanda yaptığı işlemlerle herhangi bir insan yardımına da ihtiyaç duymuyor. 





Robot, tuğlaların nereye yerleştirileceğini anlamak için lazer güdümlü bir sistem kullanıyor. Böylelikle kolay ve hızlı bir şekilde tuğlaları 3D CAD yazılımının planına uygun olarak diziyor.

Öte yandan robotun üreticisi Fastbrick Robotik kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada Hadrian X'i ticarileştirmeyi planladıklarını söyledi.

Burada yaptığı işin videosunu izleyebilirsiniz:




Kaynak:

► Bussiness Insider

Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.