elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens ve Temsan’dan Enerjide Büyük Dönüşüm Hareketi

Siemens ve Temsan (Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş.), düşük verimliliğe sahip ve ekonomik ömrünü tamamlayan kombine çevrim santrallarının, enerji verimliliği yüksek modellerle yenilenmesi konusunda iş birliği yapmak üzere bir niyet mektubu imzaladı. Yatırım sonucunda elde edilecek enerji verimliliği %45 seviyesinden %60’ın üzerinde bir noktaya ulaşacak. Bu sayede santraller, 5 ila 7 senelik bir periyotta yatırım maliyetlerinin geri dönüşünü sağlayacak. Toplam büyüklüğünün 1,5 milyar Euro’ya ulaşması beklenen projeyle, Türkiye’deki yıllık toplam doğalgaz tüketiminin de yüzde 2 oranında azalması mümkün olacak.



A- A+
30.10.2018 tarihli yazı 5678 kez okunmuştur.
Siemens ve TEMSAN A.Ş, Ankara’da gerçekleşen Türk – Alman Enerji Forumu’nda önemli bir enerji verimliliği projesine imza attı. Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in katıldığı etkinlikte, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ve TEMSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Toprak, eski tip ve verimliliği düşük kombine çevrim santrallarının yenilenmesi için iş birliği yapmak üzere bir niyet mektubu imzaladı.
 
 
 
Sol üst: Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier  
Sağ üst: Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez
İmzacılar sol taraf: Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis
    İmzacılar sağ taraf: TEMSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Toprak

Projeyle; EÜAŞ Ambarlı Santrali başta olmak üzere verimsiz kombine çevrim santrallerinin yüksek enerji verimliliğine sahip olacak şekilde yenilenmesi amaçlanıyor. Yatırım sonucunda elde edilecek enerji verimliliği, %45 seviyesinden %60’ın üzerinde bir seviyeye ulaşacak. Yenilenen enerji santralleri, sağlanacak performans artışı ile yatırım tutarını 5 ila 7 yıl gibi kısa bir vadede geri ödeyebilecek. Tamamlandığında, Türkiye’nin doğalgaz tüketimini yüzde 2 oranında düşürecek olan projenin toplam yatırım tutarının 1,5 milyar Euro olması bekleniyor. Yerlileştirme konusunda stratejik iş birliği ve finansman temini konuları da anlaşma kapsamında yer alıyor.
 

İş birliğiyle ilgili açıklamalar yapan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, ülke ekonomisinin can damarlarını oluşturan enerji üretimi ve enerji verimliliği konularında Siemens Türkiye’nin 162 yıldır yürüttüğü faaliyetler ve tamamladığı projelerle Türkiye’ye önemli katkılar sunduğunun altını çizdi. Hüseyin Gelis sözlerine şöyle devam etti: “Siemens Türkiye olarak TEMSAN A.Ş. ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu önemli iş birliği sayesinde, ülke çapında birçok santralimiz üretimde ciddi verimlilik artışı yaşayacak. Yüksek teknolojiyle hayata geçireceğimiz bu enerji dönüşümü vesilesiyle ülkemize ve ekonomimize katkı sağlayacak olmaktan gurur duyuyoruz.”
 
Siemens Türkiye hakkında:

1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 162 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %24,5'dir. Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere yılda 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır. (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu)
Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleri ile hizmet vermektedir.
 
Siemens hakkında:

Siemens AG (Berlin ve Münih), 171 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalizasyon alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları  verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir. Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 

30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam cirosu 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Kaynak: