elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Türkiye’den Çalışan Sağlığı ve Motivasyonuna Yatırım

Çalışan sağlığı ve motivasyonunu ön planda tutan Siemens Türkiye, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri bünyesinde yeni bir sosyal tesis kurdu. Yaklaşık 1,6 milyon TL yatırımla hayata geçirilen tesiste Siemens Türkiye çalışanları için sosyal yaşam alanları, yürüyüş yolları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile amfi tiyatro gibi sosyalleşme alanları bulunuyor.



A- A+
28.11.2018 tarihli yazı 5640 kez okunmuştur.
Kampüslerinde ve faaliyet alanlarında sürekli olarak fark ve değer yaratmayı hedefleyen Siemens Türkiye, çalışan sağlığı ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmak ve çalışma ortamına yeni bir soluk getirmek amacıyla Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri’nde ek yatırımlar gerçekleştiriyor.
 

Siemens Türkiye’nin kampüsleri içinde en büyük yaşam alanlarından biri olan tesiste, sosyal yaşam alanları, yürüyüş yolları, futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yanı sıra açık amfi tiyatro gibi kültür-sanat faaliyetleri için ayrılan alanlar da yer alıyor. Yaklaşık 1,6 milyon TL’lik yatırımla hizmete açılan sosyal tesise, şirketin Türkiye’deki kuruluş yılına atıfta bulunmak amacıyla “1856 Siemens Spor Parkı” adı verildi. Bu alana Siemens’in ülkemizdeki 162 yıllık geçmişinin sembolü olarak, 1856 yılında hayata merhaba demiş bir zeytin ağacı da dikildi.
 
“Çalıştığı Yerde Mutlu Olan Bireyler Daha Yaratıcı Oluyor”

Yeni sosyal tesis, 23 Kasım’da Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Siemens Türkiye yöneticileri ve çalışanların katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis şunları söyledi: “İş yapış biçimlerinin ve çalışma kültürünün çok hızlı şekilde değiştiği bir dönemden geçiyoruz. İnsanlar gün içinde vakitlerinin önemli bir kısmını iş yerinde geçiriyor. Bu nedenle şirketler için çalışan sağlığı ve motivasyonu en az ürün, hizmet ve ekonomik değer yaratmak kadar önemli. Çalıştığı yerde sağlıklı ve motive olan bireylerin mutluluk düzeyi ve aidiyet duygusu güçleniyor. Dolayısıyla ortaya çıkan işler daha verimli ve yaratıcı oluyor. Biz, 
Siemens Türkiye olarak 3 bin kişilik büyük bir aileyiz. Birlikte geçirdiğimiz her keyifli anın hem bireysel hem de kurumsal başarımıza katkı sunacağına inanıyorum. İşte bu bakış açısıyla Gebze Entegre Üretim Tesislerimiz bünyesinde 1856 Siemens Spor Parkı’nı hayata geçirdik. Bu tesislerin, çalışanlarımızın yoğun iş temposu içinde kendilerine iyi bakmalarına ve sağlıklarını korumalarına destek olmasını hedefliyoruz.”

 

Sağlık Yönetimi’nin Odağı: Sağlıklı ve Motive Çalışanlar

Çalışanların sağlıklı yaşamı ve motivasyonuna önem gösteren Siemens Türkiye’nin Sağlık Yönetimi bölümü, bu konu özelinde oluşturulan Sağlık Kurulu’nun (Health Board) desteğiyle yıl boyunca pek çok etkinlik gerçekleştiriyor. Sağlık Kurulu, çalışma hayatının ve ortamının geliştirilmesi, sağlık politikalarının oluşturulması, bu konuda farkındalığı artırıcı aktivilerin yapılması ve motive edici kişisel becerilerin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor. Bunlar arasında, Sağlık Ölçümleri, Kan Bağışı Kampanyası, seyahat sağlığından obeziteye Sağlık  Eğitimleri, Ergonomi Egzersizleri, Çalışan Destek Programı (AVİTA) Seminerleri, Sağlıklı Yaşam ve Yenilenme Eğitimi gibi aktiviteler öne çıkıyor.


 

“1856 Siemens Spor Parkı” ile İlgili Rakamsal Bilgiler:

Futbol sahası: 40x20 metre (100 kişilik trübin)

Basketbol sahası: 26 x 14 metre (50 kişilik trübin)

Açık amfi tiyatro: 300 kişilik

Yürüyüş pisti: 400 metre

Soyunma odaları, duş gibi alanlar: 16 kişilik x 2 modül

Açık yeşil etkinlik alanı: 700 m2

Çim ve bitkilendirilmiş peyzaj alanları: 2 bin 500 m2

 
 

Siemens Türkiye hakkında: 

1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 162 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %24,5'dir. Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere yılda 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır. (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu)
Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleri ile hizmet vermektedir.
 

Kaynak: