elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

RUBBLE MASTER Kompakt Kırıcılarının Kontrolü VACON® 100 X’e emanet

Kompakt mobil geri dönüşüm sistemleri, günümüzde yükselen bir trend haline geldi. RM kompakt kırıcılar: Kompakt boyutları, düşük gürültü seviyeleri ve toz emisyonları sayesinde her yerde kullanılabilirler. RUBBLE MASTER, yeni “RM V550GO!” mobil kırıcının kontrolü için VACON® 100 X AC sürücüsünü seçti. VACON® 100 X, RUBBLE MASTER için başka bir AC sürücüsü tedarikçisinin karşılayamayacağı bir çözüm sunuyor. Detaylar yazının devamında...



A- A+
23.05.2018 tarihli yazı 5463 kez okunmuştur.
Linz, Avusturya'da bulunan RUBBLE MASTER HMH GmbH, dünyanın her yerinde kullanılan mobil kompakt kırma makineleri ve mobil ekranlar geliştirerek üretimini yapar. Uygun maliyetli, taşıması ve kullanımı kolay RM kırma makineleri; kompakt boyutları, düşük gürültü seviyeleri ve toz emisyonları sayesinde her yerde kullanılabilir. RM kırma makineleri, inşaat ve imha faaliyetlerinde bulunan şirketlerin, diledikleri mekan ve anda az ve orta miktardaki atık inşaat malzemesini uygun maliyetle işlemelerini sağlar.
 
 
►İlginizi Çekebilir: Alpler'de Tünel Kazı Çalışması

Yakın zamana kadar RUBBLE MASTER, kırma makinelerinin titreşimli konveyör motorlarını kontrol etmek için 11 kW gücünde özel yapım bir sürücü kullanmaktaydı. Ancak yeni kırma makinesi tasarımları için zorlu çevre şartlarına dayanıklı 15 kW gücünde bir sürücüye ihtiyaç duydular. RM CEO’su Gerald Hanisch: “Mobil kırma makinelerimiz dünyanın her yerinde kullanıldığı için çok çeşitli çalışma sıcaklıklarına, toza, rutubete, neme ve titreşime dayanıklı sağlam bir sürücüye ihtiyacımız vardı. Ayrıca sürücü, yüksek irtifalara da dayanıklı olmalıydı.”

Vacon Avusturya Genel Müdürü Johann Goldfuss: “Neyse ki RUBBLE MASTER'ın ihtiyaçlarını fark ederek onlara VACON® 100 X sürücümüzü önerdik.” dedi. Goldfuss: “RM kırma makinelerinin gereksinimlerini tam olarak karşılayan VACON® 100 X, başka hiçbir tedarikçinin karşılayamayacağı bir çözüm sunuyor. Ayrıca bu, VACON® 100 X ürünlerinin zorlu ortamlarda nasıl çalıştığını kanıtlıyor.” diyerek sözlerine devam etti.
 


Paralel Çalışan Dengesiz Motorların Kontrolü


RM, yeni RM V550GO! modelinde, iki adet paralel çalışan dengesiz motoru kontrol etmek için VACON® 100 X sürücülerini kullanıyor. Bu motorlar, kırılacak malzemeyi (örneğin; hafriyat malzemelerini) kırma bölümüne taşıyan titreşimli bir konveyörü çalıştırıyor. Dahili kontrol sistemleriyle iletişim CAN bus ile sağlanıyor.

RUBBLE MASTER kırma makinelerine mükemmel şekilde uyan VACON® 100 X, ihtiyaç duyulan tüm özellikleri tek bir standart sürücüde birleştirir. Sürücünün IP66 koruma seviyesi ile RM, önceki çözümün gerektirdiği ekstra panoyu da kaldırabilmiştir.

VACON® 100 X sürücüsü, yeni tip kırma makinesi ile kurum içi testin yapılması için 2012 ilkbaharında RM şirketine teslim edildi. Test aşaması başarıyla tamamlanarak seri üretime geçildi.

 Dahası var

Şimdilerde, RUBBLE MASTER, mevcut ürünleri için özelleştirdiği çözümü, VACON® AC sürücüleri ile değiştirmeyi düşünüyor. Ayrıca, makinelerinin diğer bölümlerinin kontrolü için de VACON® AC sürücülerini kullanmaya başlamayı planlıyor.


VACON® 100 X – Saha Sürücüleri


VACON® 100 X, Vacon’un saha sürücü konseptini temsil ediyor: ürünler doğrudan motora, makineye veya sürücü için en uygun konuma monte edilebilir. Kurulum sırasında sürücülerin ayrı bir elektrik odasına veya panoya monte edilmesi gerekmediğinden, kablolama maliyetlerinden, yerden ve enerjiden önemli ölçüde tasarruf sağlanabilir.
 
37 kW güce kadar modeli bulunan ve bu özelliği ile de rakipsiz olan VACON® 100 X,’in oldukça gelişmiş bir kontrol kapasitesi vardır ve böylece işletmenin süreçleri kusursuz çalışır.

Döküm metal gövdesi ile mümkün olan en iyi mekanik korumayı sağlar. Nefes alabilen Gore hava kanalları, suya ve toza geçit vermezken, hava geçişi ile basıncı dengeler, izolasyon contalarını ve soğutma bloğu korur. Tüm bunlara ek olarak, entegre harmonik filtre bobinleri ile, her türlü uygulama için motora monte edilebilen ideal bir çözümdür.

Kaynak:


 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar