elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İç Hava Kirliliğinin Yönetimi için Yeni Partikül Sensörü

Siemens Bina Teknolojileri bölümü, Ocak 2018 ‘de sağlıklı iç hava koşullarının geliştirilmesi için, yeni Partikül Sensörünü pazara sundu. Siemens'in Partikülür sensörüyle ilgili detaylar yazının devamında...



A- A+
26.03.2018 tarihli yazı 8686 kez okunmuştur.

Siemens Bina Teknolojileri bölümü, Ocak 2018 ‘de sağlıklı iç hava koşullarının geliştirilmesi için, yeni Partikül Sensörünü pazara sundu. Sensör, havadaki partikül kirliliğinin izlenmesini sağlar ve bina otomasyon sistemine kolayca entegre edilebilir. 

► İlginizi Çekebilir: Motorlu Vanalar ve Seçim Kriterleri 


Temel Özellikler


Binalarda iç hava partikül kirliliğinin Lazer-bazlı sensörle izlenmesi ve kontrolü
 Sağlıklı iç hava iklimi için sensor portföyüne yeni ek bir ürün
 Uzun sensör ömrü ve kolay modül değişimi
 


► İlginizi Çekebilir: PICV Kullanımıyla Enerji Tasarrufu
 

Yeni Partikül Sensörü lazer teknolojisi ile çalışır ve PM 2.5 ve PM 10 (0.3 - 2.5 / 0.3 – 10 mikrometre arası) olarak iki kategoride havadaki partikül kirliliğini ölçer. Yeni Partikül Sensörü ticari ve üst seviye konut projelerinde kullanım için uygundur.
 
Zamanla, ince toz partikülleri sensör üzerinde birikir ve sensörün çalışma performansını azaltır. Siemens sensörün üzerindeki ekran sadece insan varlığı tespit edildiğinde active olur. Ortamda insan olmadığı zaman, parikül ölçüm sıklığı azalır ve bu sayede sensör ömrü önemli ölçüde uzatılmış olur. Sensör modülünün değiştirilmesi gerektiği zaman ise sensör, kullanıcıları ekranda veya ekransız modellerde LED ışığı yardımıyla uyarır. Yeni bir cihaz almaya veya ayarları değiştirmeye gerek kalmaz. Sensör modülünü değiştirmek gayet kolaydır ve herhangi bir özel yetkinlik gerektirmez.
 
 Ekrandaki renkler toz kirliliğinin seviyesini gösterir.
 

Partikül Sensörü PM 2.5 partiküllerin ölçümü için kalibre edilmiştir ve farklı bölgesel standartlara göre Hava Kalitesi (AIQ) İndeksi ayarlanabilir. Lazer ışığı saçılımı ile partikül yoğunluğu ölçülür. Cihazın kullanıcı arayüzü İngilizce, Almanca, Fransızca ve Çince olarak ayarlanabilir.
 

Partikül Sensörü, Siemens’in sağlıklı iç hava iklimi portfolyosuna yapılmış en son eklemedir. Karbondioksit (CO2) sensörü, havadaki CO2 seviyesinin azaltılmasında ve Oksijen seviyesinin arttırılmasında yardımcı olur. Bu sayede ortamdaki insanların yaşam kalitesi ve verimlilikleri arttırılmış olur. Efektif olarak yapılan sıcaklık ve nem kontrolü, bir çok hastalığın önlenmesinde önemli bir etkendir. VOC (uçucu organik bileşik) sensörleri, binalardaki malzemeler, halı ve eşyalardan yayılan organik bileşenlerin ölçülmesine yarar. Bütün sensörler, analog ve Modbus çıkış verebilirler, ve HVAC otomasyon sistemleri, Siemens Desigo ve Climatix gibi sistemlere entegre edilebilirler. Talep edilen iç ortamın oluşturulması için, system ek filtreleri devreye sokabilir veya havalandırma fanı gücünü arttırabilir. Havadaki Partikül maddeler solunum yolu vasıtasıyla vücuda girer ve akciğerlere kadar inerler. Sonuç olarak akciğer kanseri ve kardiyovasküler hastalıklara neden olurlar. İnsanlar zamanların %90’a yakınını iç ortamlarda geçirir. Bu yüzden iç havadaki partikül kirliliğini kontrol etmek insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Özellikle büyük şehirler ve sanayinin yoğun bulunduğu yerleşimlerde partikül kirliliğini önemli bir problemdir.






















 
Kaynak:

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar