elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

GoPact MCCB Kompakt Tip Şalter |
Schneider Electric

Gelişen elektrik sistemleri tesisatlarının gereksinimlerini karşılamak amacıyla özel olarak tasarlanan kompakt devre kesici serisi GoPact MCCB, rekabetçi ve güvenilir bir çözüm sunuyor. GoPact MCCB 16A’dan - 800A’ya geniş ürün portföyü ile uçtan uca çözüm sağlıyor. Uygun maliyetli ve dayanımı yüksek elektrikli bileşenlerden oluşan GoPact, Schneider Electric kalite güvencesiyle sağlamlık ve sadelik sunuyor. Detaylar içeriğin devamında



A- A+
14.03.2023 tarihli yazı 8631 kez okunmuştur.
MCCB veya Kompakt Devre Kesici, bir devreyi korumak için dielektrik ortam olarak havayı kullanmaktadır. Havanın, diğer ortamların aksine düşük bir dielektrik dayanımına olması nedeniyle MCCB’ler alçak gerilim devrelerinde koruma amaçlı kullanılır.

MCCB, devreyi aşırı yüklenme, kısa devre ve akım dalgalanmalarından koruyan bir devre kesici türüdür. MCCB’ler uzaktan kapatma ve ayarlanabilir açma ayarları gibi üstün özellikleri ile otomatik sigortalardan farklılık göstermektedir. MCCB devreyi arıza akımından korumak için termal ve manyetik mekanizmalar kullanır. Termal mekanizma aşırı yük koruması için, manyetik mekanizma ise kısa devre koruması için kullanılır.
 

MCCB Termik Koruma

MCCB, aşırı yükten korumak için bimetalik bir temas içeren termal mekanizmaya sahiptir. Bimetalik bir şerit, farklı termal genleşme oranlarına sahip iki farklı metal türünden yapılır. Sıcaklık değişiminde şerit bükülür veya büzülür. Ana akım bimetal şeritten geçer. Devrenin akımı, MCCB’deki nominal akım değerini aşarsa kontaklar ısınır ve genişler. Farklı genleşme oranları nedeniyle şerit bükülür ve devreyi açar.

Termik manyetik açma üniteleriyle donatılmış şalterler temel olarak endüstriyel ve ticari elektrik dağıtım uygulamalarında, transformatörler tarafından beslenen dağıtım sistemlerindeki kabloların korunması amacıyla kullanılır.


 

 

MCCB Manyetik Koruma

MCCB, elektromanyetik kuvvet üreten bir solenoid kullanarak kısa devrelere karşı koruma sağlar. Ana akım, kesiciyi tetiklemekle sorumlu olan pistonu çeken ve iten solenoid içinden akar. Akım eşiğin altında kalırsa solenoid, pistonu çekemeyen zayıf bir manyetik kuvvet üretir. Kısa devre koşullarında, solenoid içinden çok güçlü bir manyetik kuvvet oluşturan çok yüksek bir akım akar. Devreyi açan pistonu çeker. Sistemde meydana gelebilecek kısa devrelere karşı anlık açma sağlayan sabit bir li değerinde güvenli koruma sağlar.


Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric’in özel olarak tasarlanmış yeni kompakt devre kesici serisi GoPact MCCB, güç dağıtım sistemlerinin koruma ihtiyaçları için rekabetçi ve güvenilir bir çözümdür. GoPact MCCB, kapsamlı aksesuar portföyü ve basitleştirilmiş kullanımı ile standart uygulamalarda dayanıklı güç kaynağı sağlar.

Kritik olmayan elektrik dağıtım uygulamaları için tasarlanan GoPact MCCB; konutlardan fabrikalara ve paketleme uygulamalarına kadar çok çeşitli alanlarda kullanılabilmektedir.

 
GoPact MCCB, IEC 60947-2 standartlarıyla uyumlu olarak geliştirildi. Zorlu ortamlarda elektrik tesisatının güvenliğini sağlayarak 16 A’dan 800 A’ya kadar geniş akım aralığı ile sistemlerin korunmasında rol alıyor. Sağlam tasarım ve iyileştirilmiş üretim süreçleri sayesinde GoPact MCCB güvenilir, kârlı ve rekabetçi çözümler sağlıyor. Ayrıca Schneider Electric’in Green Premium teklifleri kapsamında GoPact ürünleri, kağıt belge yerine QR kodlarıyla donatılarak ve %100 geri dönüştürülmüş karton kutularda paketli olarak sunuluyor.
 


 
GoPact MCCB fiziksel özellikleri

 

GoPact MCCB Özellikleri

► 16A - 800A’e kadar anma akımı bulunan GoPact MCCB, 10 kA’den 70 kA’e kadar kesme kapasitesi bulunmaktadır.
► Tüm fazları ve nötrü koruyan trip ünitesi bulunmaktadır.
► 3.000 ila 8.000 elektriksel döngü
► 15.000 ila 30.000 mekanik döngü
► 55 °C’e kadar kayıpsız çalışma
► Farklı uygulamalara kolay entegre olabilen geniş aksesuar seçenekleri sunmaktadır. (Gerilim bobini, kablo konnektörü, bağlantı aksesuarı vs.)
► IEC 60947-1 Genel standartlar, IEC 60947-2: Şalterler, IEC 60947-5-1: Kontrol devresi cihazları ve anahtarlama öğeleri – Elektromekanik kontrol devresi cihazları standartları ile uyumludur.
► GoPact MCCB serisi, tehlikeli maddelerin kısıtlanmasıyla (RoHS) ilgili2011/65/UE ve 2015/863/UE numaralı Avrupa direktiflerine uygundur.


Kapsamlı bir aksesuar portföyüne sahip olan yeni seri, elektrik uzmanlarının hızlı bir şekilde seçim ve uygulama yapmasına imkan veriyor. Kritik olmayan uygulamalar için GoPact MCCB 16A ‘den - 800 A geniş ürün kapsamı ile baştan sona çözüm sunar. Ürün bulunabilirliği, yerel distribütör kanalları ve e-ticaret yoluyla sağlanmaktadır.


 

GoPact MCCB Aksesuarları

Kompakt şalterlerin farklı uygulama sınıfları için aksesuarlarla kullanılması gerekmektedir. GoPact MCCB’ler geniş aksesuar portföyü ile farklı uygulamalar için optimum çözüm sağlamaktadır. Çeşitli aksesuarlar için 6 adete kadar bölme bulunmaktadır. Bu sayede tüm olası kombinasyonları kullanıp maksimum esneklik sunar.

Örneğin; şönt açma bobini olarak da bilinen MX bobini, şalteri darbe gerilimi (≥ 20 msn) veya sıralı korumaya bağlı olarak açar. MX bobini beslendiğinde şalteri otomatik olarak açar. Gerilim U≥0,7 x Un olduğunda şalterin devreyi açmasını sağlar. Gerilim bobini olarak bilinen MN bobini, besleme gerilimi Anma gerilimi Un'nin %35 altına düştüğünde devreyi açar. Acil durumda kapatma düğmesiyle birlikte düşük gerilim açması, güvenli açma sağlar. MN bobini, besleme kesilmediği sürece sürekli olarak beslenir.

 
 


"GoPact MCCB Kataloğu"nu incelemek için tıklayınız




Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar