elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dil İle Kontrol Edilen Mouse

Gün geçtikçe teknolojide yeni gelişmeler yaşamaya devam ediyoruz. Şimdiki haberimiz ise bir hayli ilginç. Mouse ile bilgisayar ekranından işlem yapmak yerine diliniz ile ekrandan işlem yapmak hiç aklınıza geldi mi? Valve yazılım şirketinden bir mühendis dil ile kontrol edilebilen Mouse geliştirdi. Haberin detayları yazımızın devamında.



A- A+
10.12.2013 tarihli yazı 9524 kez okunmuştur.
Ünlü oyun yazılım şirketlerinden Valve mühendislerinden Ben Krasnow dil ile kontrol edilebilen mouse geliştirdi. Cihaza Tongue Mouse (Dil Faresi)  adı verildi.

 


Ben Krasnow’un tasarımını yaptığı bu cihaz, şu an sadece prototip aşamasında ve oyun severlere veya bilgisayar kullanıcılarına hareket kontrolünü ağızdan dilimizin hareketleri ile kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Brace-retainer denilen genellikle ağıza takılan tel için kullanılan ürün üzerine yerleştirilmiş sistem, optik farenin görevini yapıyor.

Ürün şuan prototip aşamasında olduğu için sadece basit hareketleri yerine getiriyor. Sistem dil hareketlerini algılıyor ve X-Y eksenine doğru hareketi sağlıyor. Bu sistem, böylece fare kullanmadan dil ile bilgisayarın kullanılmasına olanak sağlıyor.


 


Tasarımın şuan istenildiği gibi çalışmadığı açıklansa da henüz dil faresi için alınacak çok yol olduğu belirtildi. Cihaz bilgisayar içinde karışık, zor işlerde henüz kullanılamıyor. Ancak ürün üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Ayrıca Valve şirketi gelecekte üreteceği yeni oyunlarda hareket kontrolünü Tongue Mouse ile oynatmayı planlıyor. İleri de bu ürünün bilgisayar kullanımında yaygın olması bekleniyor.

 
Ben Krasnow aşağıdaki videoda sistemin nelerden oluştuğunu ve nasıl çalıştığını açıklıyor. Ayrıca bilgisayar üzerinde hareket kontrolünü dil faresi ile nasıl yaptığını görmek istiyorsanız videomuzdan izleyebilirsiniz.


 





Kaynak:

► geeky-gadgets.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.