elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Tayfun Türkalp

ÇİN Elektrik Makineleri Endüstrisi 2010-2011 raporu

ÇİN Elektrik Makineleri Endüstrisi 2010-2011 raporu Elektrik makineleri sektörü ağırlıklı elektrik jeneratörleri ve ekipmanları ile elektrik motorları ve mikro motorları içermektedir. Bu cihazlar petrol, kimya ve metalürji alanlarında ve şehirleşme ile sanayi sektöründe kullanılmaktadır.

devam >>
Numara taşıma ve 3G kafaları Karıştırdı

Numara taşıma ve 3G kafaları Karıştırdı Yapılan 3G lisans ihalesiyle beraber üç özel operatör de lisanslarını aldı. Lisans dağılımına baktığımızda ise her operatörün abone sayısına paralel olarak doğru lisansı edindiğini söyleyebiliriz. Şimdi ise gözler onların üzerinde. Acaba yeterli altyapı v...

devam >>
Yenilenebilir Enerji Yatırımları Tehlikede

Yenilenebilir Enerji Yatırımları Tehlikede Yenilenebilir enerji sistemleri ilk kurulum, kullanılan malzeme, bakım-onarım vs. gibi maliyetleri açısından zararına yapılan bir yatırımmış gibi gösteriliyor. Bu düşünce yapısının üzerine gelen genel dünya kriziyle beraber kıt kaynak olan paranın bu alan...

devam >>
Akademisyenlerin Bilgi Paylaşımı

Akademisyenlerin Bilgi Paylaşımı Yıldız ve Berlin Teknik Üniversitelerinin ortaklaşa düzenlediği seminerde yaklaşan enerji krizi, bu krizin muhtemel etkileri ve doğurabileceği sonuçlar hakkında bir değerlendirme yapıldı.

devam >>
Meğer herkes çevreciymiş

Meğer herkes çevreciymiş Kime sorsan çevreci. Herkes çevreye çok düşkün, çevre çevre deyip tutuşuyorlar. Ancak tabi ki sözde. Çevreci gibi görünen, atıp tutan tüm kurum ve kişiler aslında doğaya en büyük zararı verenlerin başında geliyor.

devam >>
Enerji Piyasasında Yatırımı Arttırmak ve Sürdürülebilir Kalkınma

Enerji Piyasasında Yatırımı Arttırmak ve Sürdürülebilir Kalkınma Enerji sektöründe kalkınmayı, dışa bağımlılığımızı azaltmak ve stratejik planlama hazırlanması için yapılması gerekenler, refah artışını destekleyici bir yapı ve işleyiş kazandırmak amacıyla uygulanmakta olan politikalar hakkında genel bir bilgilendirme.

devam >>
William Pentland’ın Forbes'daki yazısı

William Pentland’ın Forbes'daki yazısı Enerjide dışa bağımlılık.. belki de bir ülkenin cari açık kabusunun en büyük sebebi. William Pentland’ın Forbes'da yer alan bu yazısında, Danimarka'nın kazanmış olduğu 'enerji bağımsızlığı' konusu üzerine bir incelemeyle şahit oluyoruz.

devam >>
Yılda Boşa Esen İki Milyar Dolarlık Rüzgarı Es Geçmemeli

Yılda Boşa Esen İki Milyar Dolarlık Rüzgarı Es Geçmemeli Türkiye rüzgar potansiyeli açısından çok önemli bir rezerve sahip olmasına karşın enerjisinin büyük kısmını doğal gazdan elde ediyor. Doğal gaza verilen para da rüzgar olup uçuyor. Peki sizce de rüzgara yönelmenin vakti gelmedi mi?

devam >>
Key Ödemeleri Fiyaskosu

Key Ödemeleri Fiyaskosu 1987 - 1995 yılları arasında çalışanlardan KEY(Konut Edindirme Yardımı) adıyla kesilen fakat bir türlü sonuçlandırılamayan proje, sonunda mağdurlarına geri ödeme yapmaya başladı. Ancak listelerin eksik ya da hatalı olması herhangi bir mağduriyeti gidermed...

devam >>
Al Gore'un 17 Temmuz Konuşması

Al Gore'un 17 Temmuz Konuşması 44. Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Albert Arnold Gore Jr.'ın 17 Temmuz tarihli Ekonomi, Küresel Isınma ve Güvenlik temalı konuşması.

devam >>
Toplam 11 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 10
1 2