elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Ali Han YENİÇERİ

Transistörler Nedir? Nasıl Çalışır? 1. Bölüm | ElektrikPort Akademi

Transistörler Nedir? Nasıl Çalışır? 1. Bölüm | ElektrikPort Akademi Transistörün icadı ile çağ atlayan elektronik dünyası o yıllardan itibaren hızla yükselişe geçmiştir. Transistörlerin iç yapısı ve çalışma prensipleri nelerdir? Devrelerde nasıl kullanılır? Bu soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

devam >>
Samsung'un Yeni Amiral Gemisi: Galaxy Note 3 !!!

Samsung'un Yeni Amiral Gemisi: Galaxy Note 3 !!! 2013 yılının içinde bulunduğumuz çeyreği, çoğu teknoloji devi şirketinin yeni ürünlerini piyasaya sürdükleri döneme denk geliyor. Ve inanın bu sene akıllı telefon piyasası çok kızışacak. İşte Samsung'un yeni akıllı telefonu: Galaxy Note 3!

devam >>
Elektrik Kumanda Dersleri 2. Bölüm | ElektrikPort Akademi

Elektrik Kumanda Dersleri 2. Bölüm | ElektrikPort Akademi Bir önceki dersimizde elektrik kumanda tekniklerinin genel çalışma prensibini sizlerle paylaşmıştık. Bu dersimizde de motorların kesikli çalışmasını ve bir motorun çift kumanda merkezinden nasıl kontrol edildiğini ele alacağız.

devam >>
Elektrik Kumanda Dersleri 1 | Elektrikport Akademi

Elektrik Kumanda Dersleri 1 | Elektrikport Akademi Motorları kontrol etmek için kullanılan kumanda devreleri ve kumanda panoları, istenilen şekilde yol verebilmek ve olabilecek arızaların tespiti için büyük önem taşır. Bu dersimizde ülke normlarına göre kumanda devre sembollerini, devre şeması çizebilmeyi...

devam >>
Eldiveniniz Artık Cep Telefonu!

Eldiveniniz Artık Cep Telefonu! "Giyilebilir Teknoloji"nin hızla geliştiği günümüzde kıyafetler artık sadece giyinmek ya da aksesuar amaçlı değil çevrenizle iletişim kurabilmeniz için tasarlanıyor. İşte bu teknolojinin en yenilerinden biri: Glove Phone!

devam >>
Baseball Oynayan İnsansı Mini Robot Geliştirildi

Baseball Oynayan İnsansı Mini Robot Geliştirildi Günümüzde Güney Kore, Çin, Amerika gibi pek çok ülke tarafından geliştirilip yeni donanımlar kazandırılan "İnsansı Robot"lara bir yenisi daha eklendi. İşte karşınızda Baseball oynayan mini robot!

devam >>
Pervanesiz Rüzgar Türbini: WindStalk!

Pervanesiz Rüzgar Türbini: WindStalk! Klasik pervane bıçakları ile elektrik üretimine başlanan rüzgar türbinleri, teknolojik gelişmelerle birlikte günümüze kadar içerik ve konseptinde bir çok değişime uğramıştır. Fakat bu denli bir değişim, geleceğin icadı olabilir!

devam >>
DC Motorlar Nasıl Çalışır? 2. Bölüm | Elektrikport Akademi

DC Motorlar Nasıl Çalışır? 2. Bölüm | Elektrikport Akademi Önceki yazımızda DC motorların yapısını ve çalışma prensiplerini incelemiştik. Bu yazımızda da en çok kullanılan DC motor çeşitlerini inceleyeceğiz. Tüm detaylarıyla DC Motorların en geniş anlatımını Elektrikport farkıyla sizlere sunuyoruz!

devam >>
Lider Makinesi Şirketler - 2

Lider Makinesi Şirketler - 2 Geçtiğimiz hafta en çok lider yetiştiren şirketlerden mühendislik alanında faaliyet gösterenleri sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda da; sağlıktan haberleşmeye, hijyenden gıdaya diğer sektörlerden global seviyede etkinlik gösteren firmaların İK politikala...

devam >>
Lider Makinesi Şirketler - 1

Lider Makinesi Şirketler - 1 Lider yetiştiren en iyi şirketlerden, mühendislik/teknoloji sektörü kapsamında çalışmalarda bulunanları sizler için derledik.

devam >>
Toplam 11 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 10
1 2