elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yıldızlı Projeler Yarışması 2016

Bu sene Global IEEE içerisinde 2015 Darrel Chong Student Activity Award kapsamında 1 silver award ve 1 bronz award olmak üzere iki ödül birden kazanan YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü’nün “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 8.sini düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması'nda proje başvuruları devam ediyor. Bu büyük organizasyonu kaçırma. Fikrini Geleceğe Taşı !



A- A+
15.04.2016 tarihli yazı 8358 kez okunmuştur.
Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda onlara destek olmak amacıyla düzenenlenen yarışmada, 7 senede 103 farklı üniversiteden toplamda 993 proje başvurusu alındı. Yıldızlı Projeler Yarışması 2016 döneminde de pek çok yenilik ile kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor.

Geçtiğimiz senelerde İstanbul Sanayi Odası, Makine Tanıtım Grubu, İstanbul Ticaret Odası ve Elginkan Vakfı ve HAVELSAN’ın ana sponsorluklarında “Fikrini Geleceğe Taşı!” sloganıyla gerçekleştirdiği Yıldızlı Projeler Yarışması'nı bu sene; Yıldız Teknik Üniversitesi, YTÜ Teknopark A.Ş. ve YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin destekleriyle gerçekleştiriyor. 



23 Mayıs 2016 tarihindeki finalde projelerin değerlendirmesini Sanayi ve Bilim Kurulu beraber yapacak. Üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu sayesinde üniversite-sanayi işbirliği somutluk kazanacak. Ayrıca Final Günü'nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam olacak.

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecektir. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimya ya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecektir. Sektöre, insanlığa hizmet edecek olan en güzel projeler seçilerek hayat bulması için desteklenecektir.


Kategoriler; 

 

1. Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
2. Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
3. Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları
4. Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları


Finalist projelerden seçilecek bir kişi Silikon Vadisi’nde staj yapma hakkı kazanacak. Ön değerlendirmeyi geçen finalist projeler 21-22 Mayıs tarihinde girişimcilik ve sunum teknikleri hakkında 2 günlük bir eğitim alacaklar. Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları ise YTÜ Teknopark bünyesinde yer alan Prototip atölyesi ve kuluçka merkezindeki ofisleri kullanma hakkı elde edecekler.

Yarışmayı kazanan projeler YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin vereceği danışmanlık hizmeti sayesinde KOSGEB,TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi gibi teşviklerden yararlanmak için rakiplerinin bir adım önüne geçecek. Sürpriz ödüllerinde olacağı Yıldızlı Projeler Yarışması’nda her sene olduğu gibi bu sene de maddi destek verilecek. İngiltere Warwick Üniversitesi tarafından İnovasyon ve AR-GE eğitimi de verilecek ödüller arasında. Finalde dereceye giren proje ekiplerine ödülleri verilecek ve çeşitli iş birlikleri fırsatları sunulacak.

Yarışmaya T.C. veya K.K.T.C üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor. Yıldızlı Projeler Yarışması’na başvurmak için yapmanız gereken tek şey http://www.elektrikport.com/proje-basvuru adresindeki başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmak.

Yarışma ile ilgili daha detaylı bilgiye http://www.elektrikport/proje linkinden ulaşabilirsiniz. 

Başvuru için son tarih 30 Nisan 2016.

UNUTMA ! Sen de kendini geleceğin başarılı girişimcileri arasında görmek istiyorsan bu yarışma tam sana göre.

Yıldızlı Projeler Yarışması ile ''Fikrini Geleceğe Taşı!''.

http://www.facebook.com/yildizliprojeleryarismasi

http://twitter.com/ytuieeeypy


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.