elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yerli Otomobil “Günsel” Basına Tanıtıldı

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üretilen “Günsel Model 1” marka otomobilin tanıtımı yapıldı. 4 kapılı olan Günsel, elektrikli olması nedeniyle oldukça cimri bir otomobil. Tam dolu bir batarya ile 350 km’lik yol gidilebiliyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
12.10.2016 tarihli yazı 14891 kez okunmuştur.
Geleceğin otomobilleri olarak gösterilen elektrikli otomobil alanında ülkemizden önemli bir adım geldi. “Aile projesi” olarak nitelendirebileceğimiz ve 50 yıllık bir hayali temelinde barındıran bu otomobil projesi Yakın Doğu Üniversitesi'nden Doç. Dr. İrfan Günsel öncülüğünde yürütüldü. 8 yıllık bir emek sonucunda ortaya çıkan Günsel Model 1 elektrikli otomobil hakkında İrfan Günsel: “Üretilenleri geliştirerek hem daha iyisini yaparak, hem de otomotiv teknolojilerini üreten, geliştiren ve ihraç eden bir ülke olma hedefinde ilerleyerek, ülkemizin prestijini daha da artıracağız.” açıklamalarında bulundu. Basına tanıtımı yapılan Günsel Model 1’in detaylarına bakacak olursak:
 

Tanıtımı yapılan model kırmızı rengiyle dikkati çekiyor. 4 kapılı olan Günsel, elektrikli olması nedeniyle oldukça cimri bir otomobil. Tam dolu bir batarya ile 350 km’lik yol gidilebiliyor. Bu yolculuğun maliyeti ise 17,4 TL oluyor. Yani Günsel’in 100 km’lik bir yolculuktaki masrafı sadece 4,90 TL. Benzinli otomobillere kıyasla %80 verimlilik sağlayan Günsel, 75 kW’lık elektrik motoruna sahip. Yani yaklaşık 102 beygir gücünde olan otomobil ar-ge çalışmaları ile 100 km hıza sadece 8 saniyede çıkabilecek. Elektrikli olduğu için bakım yönünden de kullanıcı dostu olan Günsel, şebeke elektriği ile 7 saatte, standart şarj ünitelerinde 2 saatte tam olarak şarj edilebiliyor. Ayrıca kurulacak olan Günsel şarj istasyonlarında ise 30 dakikada şarj edilebilecek. Rejeneretif sistemi ile fren esnasında dahi Günsel şarj oluyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Hibrit Otomobiller Nasıl Çalışır?

Günsel Model 1’in ar-ge çalışmaları sonrasında 2018 yılında satışa çıkması planlanıyor. İrfan Günsel: “Günsel yoluna devam ederken biz de Yakın Doğu ailesi olarak durmayacağız. Ülkemizin toprağından, köklerimizden gelen güç ve ilhamla yeni ufuklara doğru yol almaya ve bir yandan tarihimizi hep birlikte yazarken diğer yandan geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Yerli otomobil üretimindeki bu gelişme ile ilgili düşünceleriniz nedir? Sizce planlamadaki artılar ve eksiler nelerdir? Yorumlarınızı bekliyoruz.


"Günsel" yerli otomobilin ayrıntıları için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

Kaynak:

neu.edu

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.