elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yerli Elektroşok Silahı Üretildi

Elektroşok silahı, kişiye önemli ölçüde zararı olmadan yüzeysel kas fonksiyonlarında ağrıya sebep olacak şekilde elektrik çarpması amacıyla tasarlanan bir cihazdır. Geçtiğimiz günlerde, dünyada birçok ülkede polis memurları tarafından kullanılan elektroşok silahlarının arasına, ''Wattozz''adında yerli elektroşok cihazımız da eklendi. Bu yazımızda, elektroşok cihazlarını ve Wattoz'un teknik özelliklerini ayrıntılı olarak inceledik.



A- A+
15.08.2018 tarihli yazı 7393 kez okunmuştur.
Elektroşok silah teknolojisi; vücudun kas tetikleme mekanizmalarını geçersiz kılmak için geçici bir yüksek gerilim, düşük akım elektrik deşarjı kullanmaktadır. Bu cihazlar, düşük akımlar kullanarak çalışıyor olsa da ne yazık ki, ölüm vakaları gözlemlenebiliyor. Örneğin, Uluslararası Af Örgütü’nün raporlarına göre de Taser’ın, ciddi yaralanmalar oluşturduğu onlarca vaka bulunuyor. Bu vakaları, en aza indirmek adına Türk akademisyenler, yeni bir elektroşok silahı geliştirdiler.
 

Yerli Elektroşok Silahı Wattozz

Geçtiğimiz günlerde, geliştirilen yeni elektroşok silahı Wattozz'un fotoğrafları basında yer aldı. Dünyaca ünlü elektroşok cihazı Taser'a,  üretimi bitirilen Milli Enerji Silahı Wattozz böylece güçlü bir rakip olmuş  oldu. Milli Enerji Silahı olarak tanıtılan Wattozz, basında ve toplumda büyük bir ilgi topladı. Gerekli yetkili kişiler tarafından gerçekleştirilecek olan 100 günlük icraat programında; savunma sanayi projelerine ayrı bir önem verildiğini, programlarında yer alan 400 projenin 48’i savunma sanayisine ait olduğuna dair açıklamaların olduğu öncesinden biliniyordu. Bunun üzerine Albayraklar, Savunma A.Ş. çalışmalarında sona gelinen milli elektroşok silahı Wattozz’un,ilk fotoğraflarını kamuoyu ile paylaşarak beklentileri tatmin edebilecek bir düzeyde sonuç ortaya çıkarılmış oldu. Üstelik, elektroşok silahının  %100 yerli olarak üretilmesi de  dünyada büyük bir yankı yaratmış oldu!
 
 

 

Milli silah, kablosuz mermi ve çift atış özelliği; antivibrasyon sistemli dahili kamera, radyo frekansı ile uzaktan mermi,elektrik kontrolü, barutsuz, gazsız ateşleme sistemi, yüksek tetik hassasiyeti, nokta atışı yüksek isabet özelliği, sessiz ateşleme, insan sesli uyarı sistemi, dahili hedefleme lazeri, dahili gece aydınlatma feneri, dataport veri bilgi sistemi, direkt contact modu, ergonomik kabze, uzun batarya ömrü ve ışıklı uyarı göstergeleriyle ön plana çıkıyor.  

Kablosuz olarak geliştirilen ve üstün özelliklere sahip olan Türk yapımı enerji silahı Wattozz beklenenden fazlasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yetkililer, bu gelişmiş silahın tüm emniyet güçleri tarafından kullanılmaya başlanması için ellerinden geleni yapacaklarının duyurdu. Böylece; dünyada ateşli silah kullanımının azalacağını, ölüm ve ağır yaralanma gibi istenmeyen durumların önüne geçilebileceği düşünülüyor. Ayrıca; ABD yapımı Taser’in, çok fazla risk taşıdığını ve dezavantajlara sahip olduğunu vurgulayan Başkan Albayrak, eskiyen kablo teknolojisiyle silahın hedef alma şansının bulunmaması yüzünden ciddi yaralanmalara sebep olduğunu belirtti. Böylece, dünya polis teşkilatları mevcut kablolu elektrik silahlarını kullanmaya son verip, Türk yapımı kablosuz silahlarımızı tercih edecek.

Elektroşok silahını üreten şirketin yaptığı açıklamaya göre, Wattozz Enerji Silahı, rakibine kıyasla uygun bir fiyattan ücretsiz eğitim ve tam garanti desteği ile satılacak. Bu sayede ülkemize, büyük bir döviz girdisi ve katma değer de sağlanabilecek. Şimdilik, Wattozz Enerji Silahı; seri üretim hazırlıkları aşamasında olsa da çok yakında tüm dünyada kullanılıyor duruma gelmesi bekleniyor.


Kaynak:


►Yerel Ajanslar
 
Serap Uygur Serap Uygur Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.